Nälkäpäivä-keräys auttaa ympäri vuoden

"Uutisjuttu Turun Sanomissa 20.9.2018"

Nälkäpäivä näkyy katukuvassa ja kauppakeskuksissa, eikä sosiaalisessa mediassa voi välttyä Nälkäpäivä-haasteilta, keräyslinkeiltä ja punaisissa liiveissä otetuilta selfieiltä. Vaikka keräys kestää vain muutaman päivän, sen avulla kerätyillä varoilla autetaan ympäri vuoden, niin kotimaassa kuin toisella puolella maapalloa.

Katastrofirahaston varoilla autetaan kotimaassa mm. tulipalossa kotinsa menettäneitä rakentamaan elämäänsä uudestaan. Kotimaanavun vapaaehtoiset ovat aina valmiita järjestämään hätämajoitusta, hankkimaan vaatteita ja hygieniatarvikkeita niille, jotka ovat menettäneet kaiken savulle ja liekeille. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vapaaehtoiset etsivät kadonneita ihmisiä ja avustavat viranomaisia erilaisissa ensihuoltotehtävissä onnettomuuksien ja vaikkapa vedenjakelun häiriöiden aikana. Onnettomuuksien tai muiden järkyttävien tilanteiden jälkeen niin uhrit, heidän läheisensä kuin suuri yleisökin voi kaivata henkistä tukea, ja Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoisia toimimaan maallikkoauttajina, niin paikanpäällä uhrien kanssa kuin erikseen perustettavassa auttavassa puhelimessa.

Katastrofirahaston varoja ei sidota etukäteen mihinkään tiettyyn kohteeseen, joten Punainen Risti pystyy auttamaan juuri siellä, missä hätä on suurin. Maailmalle lähtevä apu voi olla huopia, puhdasta juomavettä, vaatteita tai vaikkapa kokonainen kenttäsairaala henkilökuntineen. Tälläkin hetkellä apua annetaan Filippiinien tuhoisan Mangkhut-taifuunin uhreille sekä Bangladeshissa rohingya-pakolaisille.

Kiitos, kun lahjoitat Nälkäpäivä-keräykseen! Autat meitä auttamaan, joka päivä.