Heikinmarkkinaperinne katkeaa

SPR:n Turun osasto on järjestänyt Turun kauppatorilla Turun päivänä Heikinmarkkinat 48 kertaa. Nyt osaston hallitus on ollut pakotettu tekemään päätöksen, että tänä syksynä markkinoita ei voida järjestää. Kauppatorin myllerrys ja mahdollisen toriparkin rakentaminen on lykkääntynyt niin pahasti, ettei korvaavan torin tarkka koko ja valmistumisaika ole vieläkään tiedossa. Jos Heikinmarkkinat olisi järjestetty normaaliin aikaan sunnuntaina 16.9, olisi markkinapaikkojen myynti pitänyt aloittaa viimeistään toukokuussa. Näin ei ole voitu tehdä.

Heikinmarkkinat ovat SPR:n Turun osaston suuritöinen tärkeä varainhankintatapahtuma, joka osaltaan on mahdollistanut Punaisen Ristin vapaaehtoisten moninaisen auttamisvalmiuden ylläpidon. Markkinat ovat olleet myös näkyvä Turun päivän vieton ihmisiä kokoava tapahtuma, jossa on mm. julkistettu Turun flikan ja pojan valinta.

Toritöiden viivästymisen takia markkinapaikkojen myyntiä ei ole voitu käynnistää ja enää se ei ole kannattavasti mahdollista.

SPR:n Turun osasto pahoittelee, että se on itsestään riippumattomista syistä joutunut tekemään tuskallisen päätöksen Heikinmarkkinoiden peruuttamisesta tänä syksynä.

Heikinmarkkinoiden 50-vuotisjuhlamarkkinat olisivat vain runsaan vuoden päässä, mutta nyt juhlatapahtuma uhkaa siirtyä, mahdollisesti vuodella.

Turun osasto toivoo, että torin rakentaminen edistyy ripeästi niin, että markkinat voidaan pitää ensi vuonna korvaavalla torilla ja näin markkinakatko jäisi vain vuoden mittaiseksi.

 

Lisätietoja Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja, pekka.paatero@redcross.fi . p. 040 735 4901