Turun osaston joukkueille mitaleja SM-kilpailuissa

"Ensiauttajien kultamitalijoukkue"
"Nuorten hopeamitalijoukkue"
"Aikuisten pronssimitalijoukkue"
"Varhaisnuorten pronssimitalijoukkue"

Turun osaston ensiapuryhmän, nuorten ensiapuryhmän ja varhaisnuorten Reddie Kids-kerhon jäsenistä kootut joukkueet edustivat Varsinais-Suomea ensiavun suomenmestaruuskilpailuissa Turussa 16.6.2018. Kilpailuun osallistui joukkueita 11 piirin alueelta ympäri Suomea, ja Varsinais-Suomen edustusjoukkueet valittiin tehtäväänsä syyskuussa 2017 käydyissä piirinmestaruuskilpailuissa. Turun osaston joukkueet osallistuivat Varsinais-Suomen edustajina aikuisten, ensiauttajien, nuorten ja varhaisnuorten sarjoihin. Varhaisnuorten sarjassa nähtiin kaksi osaston joukkuetta, sillä Reddie Kids-kerholaiset veivät piirikilpailuissa molemmat piirin edustuspaikat.

Kilpailu käytiin kaikissa sarjoissa rengasmuotoisena, ja aikuisten sarjassa joukkueet joutuivat kilpailua edeltävänä iltana ratkomaan rastien tarkat sijainnit etukäteen saamiensa vihjeiden perusteella. Myös kaupunkisuunnistustaidot olivat yksi arvostelluista tehtävistä. Aikuisten sarjassa kilpailutehtävät heijastelivat ensiapupäivystäjän kohtaamia tilanteita laajasti: tehtäviin kuului mm. liikenneonnettomuuden uhrien ensiapu, elvytys, pudonneen vammapotilaan hoito ja monipotilastilanteen potilaslajittelu.
Ensiauttajien radan tehtävissä autettiin mm. rintakipuista potilasta, puukkotappelussa olleita sekä allergisesta reaktiosta ja intoksikaatiosta kärsineitä.
Nuorten tehtävissä mm. kohdattiin hypotermiapotilas, autettiin veden varaan joutunutta sekä testattiin ensiaputietoutta Kahoot-pelillä.
Varhaisnuorten radalla tehtävät olivat satuteemaisia. Ritari oli viiltänyt käteensä haavan vetäessään miekkaa kivestä, Kultakutrin karhu oli kipeä, Punahilkan isoäiti oli eksynyt ja lukuisat muut satuhahmot olivat varhaisnuorten autettavina.

Aikuisten joukkue saavutti kilpailusarjassaan pronssia. Kilpailujoukkueessa Varsinais-Suomea edustivat Eveliina Ellmèn, Esko Gardner, Sari Salmi, Aleksi Valjakka ja Mika Vilpo. Joukkueenjohtaja Mika Vilpo luonnehti kilpailua sopivan haastavaksi. "Kilpailun triage-tehtävä oli erittäin mielenkiintoinen, mutta toivottavasti emme vastaavaan tilanteeseen koskaan joudu oikeasti. Oli hienoa kilpailla kotikaupungissa aktiivisen ja osaavan joukkueen kanssa, joka on jo pitkään toiminut yhdessä."

Ensiauttajat-sarjan kilpailupari Juhani Ahtiluoto ja Mikko Sipilä ottivat kotikilpailussa upeasti kultaa. "Kisa oli tiukka, mutta loistavalla parityöskentelyllä saatiin päihitettyä muut joukkueet. Loistavat fiilikset nyt!" kommentoi Juhani parivaljakon kisamenestystä. "Rastit olivat monipuolisia ja haastavia. Vaikka kyseessä olikin kilpailu, olivat nämä myös erinomaista harjoitusta" toteaa puolestaan Mikko mitali kaulassaan.

Nuorten kilpailujoukkueen Vera Lindell, Riku Rankonen, Salla Tähtinen, Iida Vehanen ja Viivi Väliheikki nappasivat sarjansa hopeamitalit! Joukkueenjohtajana toiminut Salla kertoo joukkueen kilpailufiiliksistä: "Kisat oli tosi hauskat ja tosi jännätkin. Rastit oli tosi monipuolisia ja erikoisiakin rasteja löytyi. Kahoot-rastilla meille tuli pieniä teknisiä ongelmia, mutta niistä selvittiin. Vesipelastusrastilla pelastusvälineiden tarkkuusheitto oli kylläkin vaikeaa! Elvytys meni meiltä protokollan mukaan, mutta kuudes rasti jä vähän vaivaamaan: hevosen selästä tippunut isä valitti lonkkaansa, mutta jäimme kiini nilkan hoitoon. Ehdottomasti paras kohta kisoissa oli iltajuhlat ja palkintojenjako. Ylituomareiden puheet oli huippukohtia ja tietty kun saimme mitalit!"

Varhaisnuorten joukkue Tasapuoliset, eli Aava, Emilia ja Noora, saivat sarjansa pronssimitalit. Toinen piiriä edustanut joukkue, Puolueettomat, jäi niukasti neljännelle sijalle, reilulla kaulalla viidenneksi tulleeseen joukkueeseen. Turun osaston kasvateista koostuneilla joukkueilla oli koko kilpailun ajan kova tsemppi ja hyvä meininki, ja tietenkin pientä keskinäistä kilpailuhenkisyyttä. 3. ja 4. sija ovat hieno saavutus Reddie Kids-kerhon vetäjän Karoliina Karppisen sanoin.

Turun osasto onnittelee kaikkia joukkueita kilpailumenestyksestä!