Lähes 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista tuo ensiaputaidot keskelle Turkua

Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
"SPR Turun osaston ensivastepari kilpailemassa piirinmestaruuskilpailuissa syksyllä 2017"
Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
"Varhaisnuorten sarjan (Reddie Kids) joukkue auttamassa pyörällä kaatunutta piirinmestaruuskilpailuissa syksyllä 2017"

Suomen Punaisen Ristin Ensiapuseikkailu ja valtakunnallinen ensiavun SM-kilpailu järjestetään lauantaina 16.6.2018 Turussa. Tapahtumien järjestelyihin osallistuu lähes 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista, jotka toimivat tapahtumassa mm. potilaina ja tuomareina. Vapaaehtoisia saapuu Turkuun kaikkialta Suomesta. Suomenmestaruuksista kilpailevat joukkueet koostuvat Punaisen Ristin ensiaputoimintaan aktiivisesti osallistuvista vapaaehtoisista, joista aikuisryhmien jäsenet toimivat usein myös ensiapupäivystäjinä erilaisissa tapahtumissa. Kilpailutoiminnalla ylläpidetään ja kehitetään ensiaputoimintaa ja sen tunnettuutta.
 
Ensiavun SM-kilpailut levittäytyvät Aurajoen rannoille ja Turun keskusta-alueelle, ja yleisöllä on mahdollisuus seurata toimintaa useimmilla kilpailurasteilla. Kilpailussa on neljä rataa (aikuiset, ensiauttajat, nuoret ja varhaisnuoret), jotka sijoittuvat Turun jokimaisemaan Tuomiokirkolta Turun linnalle asti. Kilpailurasteja on 40 erilaista, ja niiden tehtävät vaihtelevat kodin pikkuhaavereista suurempiin onnettomuustilanteisiin.  Edellisen kerran valtakunnalliset ensiapukilpailut järjestettiin Turussa vuonna 2000.
 
- SPR Turun osastossa varhaisnuorten Reddie Kids- ryhmän kisatreenit ovat jo kovassa vauhdissa ja lapset odottavat ensiapukisoja innoissaan, kertoo SPR Turun osaston vapaaehtoinen Karoliina Karppinen, kisoihin osallistuvan Reddie Kids -ryhmän vetäjä.  Tämä ryhmä voitti viime syyskuussa pidetyt Varsinais-Suomen alueen ensiapukilpailut varhaisnuorten sarjassa, ja siksi he osallistuvat nyt valtakunnallisiin kilpailuihin oman sarjansa Varsinais-Suomen edustajina.
- Viikon kuluttua on tulossa kova treeni-ilta, kun saamme osastomme ystävätoiminnasta monta innokasta vapaaehtoista mukaan harjoituksiin potilaiksi, iloitsee Karppinen. - Sitten onkin jäljellä enää kertausta ja Turku on valmiina kisaamaan kovassa joukossa muiden Reddie Kidsien kanssa! Oujee, tätä on odotettu!!

Koko perheelle suunnattu yleisön Ensiapuseikkailu järjestetään Turun linnanpuistossa. Ensiapurasteille voi tulla kokeilemaan omia ensiaputaitojaan, ja harjoittelemaan lisää. Alueella on myös Nallesairaala, joka tutustuttaa lapset leikin avulla ensiavun ja auttamisen maailmaan. Linnanpuistoon rakentuvassa ensiavun pakoteltassa voi puolestaan kokea nopean seikkailun pakohuoneista tuttuun tapaan. Alueella voi myös tutustua Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan eri muotoihin.

Varsinais-Suomen piiriä edustavat ensiavun SM-kilpailuissa Turun osaston jäsenistä koostuvat joukkueet kaikissa kilpailusarjoissa! Tule kannustamaan joukkueitamme ja testaamaan omat ensiaputaitosi Linnanpuiston yleisöradalla lauantaina 16.6.!