Eeva Lennes

Lea Taivalsaari
Kuvaaja: Lea Taivalsaari
"Eeva Lennes"

Rohkeasti vain mukaan!

Koulutus tuki hienosti sitä työtä, minkä vapaaehtoisena olin jo aloittanut, kuvaa Eeva Lennes syksyn ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan peruskurssin päätyttyä. Kurssilla kerrottiin, mikä SPR on, mitä vapaaehtoistyön muotoja on, mikä kuuluu vapaaehtoiselle ja mikä ei. Uskon, että moni meistä ottaa nyt järjestön arvot ja periaatteet tietoisemmin huomioon.

Oli tärkeä puhua myös jaksamisesta. Kun ymmärtää olla armahtavainen itseään kohtaan ja löytää rajansa, vastuunkannossa säilyy ilo.

Taskussa hänellä on myös SPR:n henkisen tuen kurssin sekä ensiapukurssin todistus. Näissä koulutuksissa tuli tuettua itse asiassa ihan jokaiselle kansalaiselle kuuluvia perustaitoja ja –tietoja toimiessamme muuallakin kanssaihmisten parissa.

Lennes kertoo, että kynnys vapaaehtoistoimijaksi oli matala, kun kävi ilmi, että tavallisen ihmisen taidot riittävät.

Käytännössä kaikki alkoi siitä, kun ystävä nykäisi tutustumisretkelle.

Eeva Lennes viihtyy Herttoniemen osaston vanhustyössä, viikoittaisella keittolounaalla, joka valmistetaan yhdessä ja tarjotaan lähialueen senioreille. Lounaalla näkee, kuinka tärkeää yhteen tuleminen ja seurustelu on vanhuksille ja myös meille talkoolaisille. Pienet asiat voivat tuoda suuren ilon.

SPR:n keräyksiin hän on osallistunut vuoden alusta lippaan kanssa kauppojen edustoilla.

Yhteistyö on hauskaa ja jouhevaa. Työtä saa tehdä voimiensa ja sitoutumiskyvyn mukaan.

Oli tarve suuri tai pieni, meillä tai muualla, olemme tukemassa hädän voittamista ja piristämässä arkea kokeneen järjestön toimintamallin mukaisesti.

Millainen on hyvä vapaaehtoinen? - Hän tekee vastuullisesti minkä jaksaa ja on luvannut. Kertoo ryhmäläisilleen, jos tulee muutoksia omassa tilanteessa. Rohkeasti vain mukaan!

Teksti: Lea Taivalsaari