1990-luku

Tarmo Tanni
Kuvaaja: Tarmo Tanni
"Urjalan osastolta ostettu pepa-auto saapunut juuri Vesilahteen"
SW
Kuvaaja: SW
"Menestys piirin maastomestaruuskisoissa jatkui 90-luvullakin. Vesilahti mukana kahdella joukkueella"
Tarmo Tanni
Kuvaaja: Tarmo Tanni
"SPR:n Vesilahden osasto lahjoitti kaikille ala-asteen ekaluokkalaisille polkupyöräkypärät"

Vuosi 1992 oli osastossa monessa mielessä tapahtumarikas. Ensinnäkin osasto osti Urjalan osastolta Ford Transit merkkisen pelastuspalveluauton, mikä paransi merkittävästi osaston päivystys- ja hälytysvalmiutta. Auto joutui kovaan käyttöön kun osasto osallistu valtakunnalliseen vaatekeräykseen. Autolla kuljetettiin eri keräyspisteisiin tuodut vaatteet Vesilahden Nuorisoseurantalolle lajiteltaviksi ja sieltä myöhemmin Kalkun logistiikkakeskukselle jatkokäsittelyyn.

Osastossa päätettiin myös osallistua ekaluokkalaisten koulutien turvaamiseen hankkimalla polkupyöräkypärät kaikille ekaluokkalaisille. Projektiin saatiin sponsoreiksi vakuutusyhtiö Lähivakuutus ja kypärät toimittanut Sportia Matti ja näin saatiin hankittua tarvittavat 55 kypärää jaettaviksi.

1992 osasto sai myös ensimmäisen edustajansa Hämeen piirihallitukseen, mistä lähtien edustus onkin jatkunut yhtämittaisena Arto Lehmuksen ja Soile Wilénin voimin vuoteen 2012 saakka.

Vapaaehtoisten jaksamiseen panostettiin monellakin tavalla. Liikunnallisuus on ollut aiemminkin tuonut menestystä vesilahtelaisille ensiapuryhmille, mistä hyvinä esimerkkeinä on voitot menneillä vuosikymmenillä piirin maastomestaruuskilpailuissa. 90-luvulla osaston ensiapuryhmä osallistui myös piirin lentopallomestaruusturnauksiin ja parhaana saavutuksena sieltä oli kakkossija kotiturnauksessa vuonna 1995.

Syksyllä 1999 osasto aloitti iltapäiväkerhotoiminnan Kirkonkylässä. Kerho oli tarkoitettu 2-3 luokan oppilaille. Aloite iltapäiväkerhosta tuli lasten vanhemmilta ja Vesilahden osasto tarttui haasteeseen. Haaste ei ollutkaan mitätön, sillä nyt aiemmin pelkästään vapaaehtoistoimintaa harrastaneesta osastosta tuli työnantaja kaikkine siihen liittyvine velvollisuuksineen.

Työntekijät iltapäiväkerhoon palkattiin työllistämistuilla, jolloin heistä suoranaisesti aiheutuneet palkkakulut saatiin sitä kautta ja tilat toimintaan Vesilahden kunnalta veloituksetta. Kaikesta huolimatta toiminnan käynnistäminen ja ylläpitäminen aiheutti osastollekin kustannuksia.

Vuosituhat saikin sitten juhlavan lopetuksen, kun osasto oli järjestämässä joulukonserttia Vesilahden kirkossa Vesa-Matti Loirin ja Peter Lerchen orkesterin kanssa. Konsertista tulikin menestys niin musiikillisesti, kuin yleisömäärällisesti, sillä Vesilahden kauniiseen kirkkoon saatiin lähes 500 kuulijaa.

Puheenjohtajat:

Arto Lehmus 1990 - 1998
Soile Wilén 1999 - 2006