Ensihuoltokoulutusta tarjolla koko vuoden!

Kiinnostaako sinua toimiminen Turun osaston kotimaanavun ryhmässä tai muu Vapepan ensihuoltotoiminta kotikaupunkisi alueella? Punainen Risti ja Vapepa kouluttavat aina kaikki vapaaehtoisensa kiinnostuksen mukaisiin tehtäviin ja tänä vuonna Varsinais-Suomessa on tarjolla ennätysmäärä juuri ensihuoltokursseja!

Mitä ensihuolto oikein on?
Ensihuolto on organisoitua viranomaisten toimintaa tukevaa vapaaehtoistoimintaa. Ensihuolto pyrkii huolehtimaan ihmisten perustarpeista ja tukee heidän selviytymistään erilaisissa kriisi- ja poikkeustilanteissa. Tehtäviä voivat olla esim. evakuointikeskuksen perustaminen, vaatetuksen ja ruokahuollon järjestäminen kotimaanavun tehtävissä tai henkisen tuen antamista. Ensihuoltoa tarvitaan erilaisten onnettomuuksien yhteydessä, joissa ensihuollon hälytysryhmäläiset toimivat yhdessä kunnan tai alueellisten sosiaaliviranomaisten kanssa, evakuointikeskuksissa yhdessä pelastuslaitosten tai poliisin kanssa, suuronnettomuuksissa yhdessä merivartioston tai terveysviranomaisten kanssa, vastaanottotoiminnan laajetessa tai laajamittaisessa maahantulossa eri viranomaisten kanssa, pandemia- tms. tilanteissa terveysviranomaisten kanssa, viranomaisten ja vapaaehtoisjoukkojen huollossa esimerkiksi laajoissa ympäristövahingoissa, sekä monessa muussakin tilanteessa. 

Varsinais-Suomessa järjestetään vuonna 2017 runsaasti ensihuoltokursseja, joten klikkaa linkkiä ja ilmoittaudu sinulle sopivalle kurssille:

8.+15.3.2017, Turku https://www.lyyti.in/Ensihuoltokurssi-Turku2017-1 Erikoisjärjestely, kurssi järjestetään kahtena iltana!


29.4.2017, Vehmaa https://www.lyyti.in/Ensihuoltokurssi-Vehmaa2017


23.9.2017, Raisio https://www.lyyti.in/Ensihuoltokurssi-Raisio2017


11.11.2017, Turku https://www.lyyti.in/Ensihuoltokurssi-Turku2017-2


Ensihuoltokursseille osallistuminen on maksutonta! Kurssille osallistujan ei tarvitse olla Punaisen Ristin tai muun Vapepa-järjestön jäsen, mutta hälytysryhmään jäseneksi pääseminen edellyttää järjestöjäsenyyttä. Huomaa, että yksittäinen kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita kurssilaisia on vähintään 12 henkilöä! Hyväksytty kurssisuoritus vaatii koko 8h läsnäoloa.

Ensihuoltokurssin käytyäsi voit ilmoittautua mukaan Turun kaupungin Punaisen Ristin osastojen hälytysryhmiin! Tervetuloa mukaan toimintaan!