Suomen Punaisen Ristin Turun osasto lahjoittaa Urheilumuseolle Paavo Nurmen piikkarit

Urheilumuseo
Kuvaaja: Urheilumuseo
"Paavo Nurmen piikkarit siirtyvät jälkipolvien ihailtaviksi Urheilumuseoon"

Suomen Punaisen Ristin Turun osasto lahjoittaa Urheilumuseolle Paavo Nurmelle kuuluneet juoksukengät Paavo Nurmen syntymäpäivänä 13.6.2016. Nurmi on tiettävästi käyttänyt piikkareita Amerikan-kiertueellaan vuonna 1925. Suomen Punaisen Ristin Turun osastolle piikkarit on lahjoittanut Paavo Nurmen poika Matti Nurmi vuonna 1979. Urheilumuseon kokoelmissa ei entuudestaan ole Nurmen käyttämiä juoksukenkiä.

Piikkarit luovutetaan Urheilumuseolle 13.6. klo 12.00 järjestettävässä mediatilaisuudessa Paavo Nurmen kotitalolla, osoitteessa Jarrumiehenkatu 4 as 17, Turku. Tilaisuudessa ovat paikalla Urheilumuseon johtaja Pekka Honkanen ja Suomen Punaisen Ristin Turun osaston puheenjohtaja Pekka Paatero. Tilaisuus on kaikille avoin.

Urheilumuseon ylläpitämä ja vastikään uudistettu Paavo Nurmen kotitalo on 13.6. avoinna yleisölle klo 12–19. Paavo Nurmen elämäkertaa valmisteleva Kalle Virtapohja on tavattavissa koko päivän ajan. Lisäksi paikalla on Suomen Punaisen Ristin Turun osaston ensiapupäivystys.

Paavo Nurmen syntymäpäivää juhlistetaan myös avointen ovien yleisurheilupäivällä Paavo Nurmen stadionilla klo 15–18. Paavo Nurmi Festival järjestetään 27.–29.6.2016 sekä 2.7.2016. Nurmen kotitalo on näinä päivinä avoinna klo 14–17.

Tervetuloa mukaan piikkareiden luovutustilaisuuteen ja tutustumaan Paavo Nurmen kotimuseoon!

Liitetiedostot: