LäksyHelpit

LäksyHelpit tarjoavat apua kotitehtävien kanssa pähkäileville koululaisille ja aikuisopiskelijoille. Läksyjen ohella jutellaan läksyihin liittyvistä ja oppilaita kiinnostavista asioista.

Vapaaehtoisena ohjaat läksyjen tekoa ja yhdessäoloa, kuuntelet ja keskustelet, kannustat ja innostat. Sinulta ei edellytetä opettajakoulutusta tai tiettyä ikää. Perusohjaustaidot, halu auttaa ja motivoida riittää. 

Punaiselta Ristiltä saat tukea ja koulutusta LäksyHelppi-ohjaajan tehtävään. LäksyHelppi-ohjaajille järjestetään myös yhteisiä tapaamisia, joissa voidaan jakaa kokemuksia kerhotoiminnasta.

Palkkioksi saat ikimuistoisia kokemuksia: uusia näkökulmia erilaisiin kulttuureihin ja ihmisiin, myötäiloa onnistumisista, hyvää mieltä tulevaisuuteen tähtäävästä työstä, ystäviä, verkostoa.

Kevät 2021 jatkuu etäyhteyksillä!
 
Korona-ajan alettua maaliskuussa, lähiLäksyHelppiä ei ole päästy vielä aloittamaan uudelleen Ruoholahden ala-asteen koulussa ja Aikuisopiston peruskoulussa.  Keväällä 2020 kokeiltiin Aikuisopiston peruskoulussa etäLäksyHelppiä, ja tätä jatketaan toistaiseksi.
 

Ruoholahden ala-asteen Läksyhelppi (koronatauolla)

Aika: Keskiviikkoisin klo 12.30 - 15.00

Paikka: Luokka 11, 3. kerros, Ruoholahden alakoulu, Santakatu 6
Yhteystiedot:marja.kauppinen23@gmail.com

Ruoholahden Läksyhelppi on toiminut jo vuodesta 2010.

Helsingin Aikuisopiston Peruskoulun Läksyhelppi (koronatauolla)

Aika: Tiistaisin ja perjantaisin 13.40 - 15.00/15.50

  • Tiistaisin Alkuvaihe, klo 13.40-15.00, luokka 101 (syyskausi alkaa 3.9.19)
  • Perjantaisin Päättövaihe, klo 13.40-15.50, luokka 101 (syyskausi alkaa 6.9.19)

Paikka: Aikuisopisto, peruskoulu, Töölöntullinkatu 8 (HUOM! Uusi osoite!)
Yhteystiedot:marja.kauppinen23@gmail.com

Vuoden 2017 aikana perustettiin kaksi Läksyhelppiryhmää, jotka palvelevat peruskoulun 1.-9. luokkia vastaavia tasoja aikuisille. Kaikki oppilaat ovat maahanmuuttajataustaisia.

Läksyhelpin hallituskummina toimii Laura Tarkka: laura.tarkkarobinson (at) gmail.com