Kielikerhot

Keskustelukerhot ovat kaikille suomen kielen oppimisen kanssa painiville tarkoitettuja vapaamuotoisia ja rentoja tapaamisia. Tapaamisissa keskitytään puhumiseen, koska siihen ei kielikursseilla usein ole riittävästi mahdollisuuksia.

Aiheet vaihtelevat maan ja taivaan välillä. Toisinaan keskustelemme ajankohtaisista asioista, toisinaan taas pelaamme pelejä tai askaroimme sanastoa kartuttavien tehtävien parissa. Olemme muun muassa järjestäneet levyraateja, lukeneet runoja, keskustelleet eri maiden perinteistä ja pelanneet bingoa. Rajana on oikeastaan vain vapaaehtoisten vetäjiemme mielikuvitus! 

Kerhon osallistujat tulevat eri maista ja erilaisista kulttuureista. Riippumatta kirjavista taustoista, tai ehkä juuri siksi, tunnelma on vapautunut ja naurussa on usein pitelemistä!

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi kunkin ryhmän sähköpostiin. Uusille säännölliseen toimintaan tuleville vapaaehtoisille suositellaan jonkin Punaisen Ristin kurssin käymistä. Kunkin ryhmän aloituspalaverissa käydään läpi toimintaohjeet vastaanottokeskuksessa toimivia vapaaehtoisia varten.

Kaarlenkadun Kieliklubi Muuttolinnut

Kieliklubi Muuttolinnut toimii Kaarlenkadun vastaanottokeskuksessa keskittyen suomen kielen opiskeluun. Pyrkimyksenä on luoda rento ympäristö eri taustoista tuleville uuden kielen opiskelijoille. Ryhmän opiskelijat koostuvat lähinnä aikuisista vastaanottokeskuksen asukkaista.

Punaisen Ristin lehdessä Avun Maailmassa (2/2015) löytyy kattava artikkeli Muuttolintujen toiminnasta. Artikkeli löytyy http://www.lehtiluukku.fi/lehti/avunmaailma/_read/2-2015/77977.html sivulta 29 tai sivun allaosassa liitetiedostona. Kannattaa lukea!

Aika: Maanantaisin klo 18.30 - 20.00
Paikka: Kaarlenkadun vastaanottokeskus

Yhteystiedot: muuttolinnut.laksyhelppi@gmail.com.

Hallituskummina toimii Riia Järvenpää, riia.jarvenpaa (at) gmail.com 

Kieliklubi Papupata

Papupata on kaikille suomen kielen oppimisen kanssa painiskeleville tarkoitettu keskustelukerho. Tavoitteena on tarjota vapaamuotoinen ja rento tilaisuus käyttää suomen kieltä eri tavoin, erityisesti puhumalla, koska siihen ei kielikursseilla aina ole riittävästi mahdollisuuksia. Ryhmässä on mukana  Punaisen Ristin ohjaaja, joka johdattelee keskustelua.

Aika: Tiistaisin ja torstaisin klo 18.00 - 19.30
Paikka: Familia ry, Yrjönkatu 29, 4. krs.
Yhteystiedot: papupata.kerho@gmail.com

Hallituskummina toimii Riikka Virta, virtariikka (at) gmail.com 

Punavuoren kieliklubi Pulinapaja

Pulinapaja toimii Punavuoren vastaanottokeskuksessa ja se on suomen kielen keskustelukerho, jossa jokainen voi kehittää puhetaitoaan omaan tahtiinsa vapaaehtoisen tuella.

Aika: Tiistaisin ja torstaisin klo 18.00 - 19.30
Yhteystiedot: pulinapaja.ks@gmail.com

Hallituskummina toimii Riia Järvenpää, riia.jarvenpaa (at) gmail.com 

Suomi wa sählänin 

Suomi–arabia-kielivaihtopajassa opitaan suomea ja arabiaa ryhmässä siten, että kaikki opettavat omaa ja vastavuoroisesti oppivat toistensa äidinkieltä. Ryhmässä on fasilitaattori, joka muiden mukana osallistuu oppimis- ja opettamisprosessiin. Mukaan voivat tulla kaiken tasoiset arabian tai suomen oppimisesta kiinnostuneet.
 
فكرة "الفنلندي و سهلا" هي تعلم اللغة العربية او الفنلندية. و يتم ذالك من خلال مجموعة متكونه من متكلمين العربية و الفنلدية بدون اشراف استاذ متخصص في اللغتين. التعليم يتم من خلال المنتسبين للجمعية مع وجود مشرفين. 

لا توجد متطلبات مستوى اللغة، والجميع مهتمين بدراسة اللغة العربية أو الفنلندية مرحب بهم.


Aika: Maanantaisin klo 17.30 - 19.30
Paikka: Lapinlahden Lähde, Lapinlahdenpolku 1

Yhteystiedot: Alaa_alali89@yahoo.com

Hallituskummina toimii Riikka Virta, virtariikka (at) gmail.com 

LiiteKoko
PDF icon Avun Maailman artikkeli.pdf328.27 KB