#Tuplataan-kampanja

#Tuplataan

Onko sinun osastossasi pulaa nuorista tekijöistä? Eikö alle 29-vuotiaita tekijöitä näy Punaisen Ristin toiminnassa?  Olisiko aika jakaa vastuuta nuoremmille tekijöille toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi?

Mikäli vastasit kysymyksiin kyllä, sinun on aika miettiä mitä asialle voi tehdä.

Miten olisi, jos vastaus olisi TUPLATAAN?

Mitä?

#Tuplataan -kampanjan tavoitteena on tuplata Suomen Punaisen Ristin nuorten vapaaehtoisten määrä vuoden 2017 loppuun mennessä. Kampanjaan kannustetaan osallistumaan kaikki jäsenet ja vapaaehtoiset ympäri Suomen. Nyt on aika toimia, ei siis odottaa että nuorten vapaaehtoisten määrä kasvaa ilman toimenpiteitä, vaan todella tehdä jotain asialle. Yksin tai kaksin emme saa nuorten vapaaehtoisten määrää tuplattua, vaan jokainen meistä on vastuussa toimintamme jatkuvuudesta ja elinvoimaisuudesta myös tulevaisuudessa ja niinpä on tärkeää, että jokainen meistä on mukana tuplaamisessa!

Miksi?

Suomen Punaisen Ristin nuorten vapaaehtoisten määrä on laskenut tasaisesti viime vuosien aikana. Vuoden 2014 lopulla Suomen Punaisella Ristillä oli yhteensä noin 40 000 vapaaehtoista, joista vain noin 5 000 oli nuoria eli alle 29-vuotiaita. Toimintamme tulevaisuuden kannalta lukema on hälyttävä ja jotain on tehtävä. Vuonna 2014 Yleiskokous ryhtyi toimiin ja päätti tuplata nuorten vapaaehtoisten määrän. #Tuplataan -kampanja tullaan jalkauttamaan koko Suomeen, sillä meitä jokaista tarvitaan päästäksemme asetettuun tavoitteeseen ja taataksemme toimintamme elinvoimaisuuden myös tulevaisuudessa.  

Miten?

Miten tavoite sitten saavutetaan? Mitä minun pitäisi tehdä? Se riippuu siitä, mikä sinusta on paras tapa tuplata oman osastosi ja piirisi nuorten vapaaehtoisten määrä. Jokainen nykyinen toimijamme osallistuu kampanjaan omien taitojen mukaan, tärkeintä on tähdätä samaan tavoitteeseen eli tuplata nuorten vapaaehtoisten määrä.

Osastoissa tehtävä työ on äärimmäisen tärkeää ja jokaisella on rooli tavoitteen saavuttamisessa. Tuplaustoimenpiteet vaihtelevat alueittain, mutta kaikki osastot ja nykyiset vapaaehtoiset haastetaan:

- Pyytämään kaveri mukaan! Mikä onkaan helpompi tapa tuplata, kuin kaikki nykyiset vapaaehtoiset pyytävät yhden uuden toimijan mukaan.

- Olemaan aidosti avoin ja näkyvillä! Miten teette sinun osastosi houkuttelevan uusille vapaaehtoisille ja miten uusia vapaaehtoisia saa mukaan? Olemalla avoin ja näkyvillä!

Piirien kanssa tullaan tekemään Tuplaus -suunnitelma, johon kirjataan piirin tuplaustoimenpiteet. Toimenpiteet voivat olla esimerkiksi lupaus kehittää tiedottamista tai auttaa osastoja uusien toimintaryhmien perustamisessa uusille kasvaville asuinalueille. Piirin tuki osastoille on merkittävässä roolissa päästäksemme tavoitteeseemme.

Keskustoimisto on tietenkin myös vahvasti mukana kampanjassa ja lupaa tehdä seuraavat tuplaustoimenpiteet:

- Tuottaa uusia valmiita toimintamateriaaleja mm. Reddie Kids -kerhoihin ja nuorisoryhmätoimintaan

- Kehittää ja monipuolistaa koulutuksia vastaamaan tarvetta

- Jalkautuu piireihin antamaan konkreettista tukea yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi

- Tuottaa rekrytointimateriaalia osastojen tueksi