Saarijärvi

Sijainti:
Paavonaukio 3 B 3, 43100, Saarijärvi
Puhelin: 
+358409527335 puheenjohtaja Markku tai +358400345875 varapuheenjohtaja Pentti
Sähköposti: 
puheenjohtaja kyllnenmarkku@gmail.com tai varapuheenjohtaja penttitavaila@gmail.com, pentti.tavaila@nic.fi

Postiosoite: 
Paavontie 50 A 1, 43100 Saarijärvi

Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistyö meidän osastossa? Haluaisitko osallistua johonkin toimintaryhmäämme tai auttaa oman erityisosaamisesi saralla? Lähetä sähköpostia, soita meille tai tule käymään. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

 

 

Uutiset

Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

Anne Pälve
Kuvaaja: Anne Pälve
"Keskittyneitä ryhmätyöntekijöitä"

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä järjestettiin ensimmäinen laitosystäväkurssi maahanmuuttajille elokuussa yhteistyössä Vaasan suomalaisen osaston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen (Oy EduVakk Ab) ja Kirkkopuistikon palvelutalon kanssa. Koulutus on osa opiskelijoiden suomenkielen opiskelua ja siihen osallistui viisi innokasta opiskelijaa, jotka vierailevat Kirkkopuistikon palvelutalossa tämän vuoden loppuun.

Pekka Annala
Kuvaaja: Pekka Annala
"Seinäjoen osaston keräyskeskuksessa käynnistettiin perjantaipäivää yhdeksän jälkeen aamulla."
Länsi-Suomen piirissä Nälkäpäivään osallistui perjantaina noin 60 osastoa. Osastojen keräämiä varoja tarvitaan esimerkiksi Syyriassa. Maan terveydenhoitojärjestelmä on lähes romahtanut ja lääkkeitä on vaikea saada. Kaikkiaan noin 11,5 miljoonaa syyrialaista tarvitsee hoitoa.
 
- Nälkäpäivä-keräys on osastoillemme iso, mutta tärkeä ponnistus. Tänä vuonna on ilahduttanut eniten erittäin positiivinen keräysmeininki, perjantain keräystunnelmat tiivistää järjestöpäällikkö Jooel Niittynen.

Tapahtumat

18. - 27.4.2017
Sijainti:
Paavontie 2 B 1, 43100, Saarijärvi