LäksyHelppi ja kouluyhteistyö

Käpylän peruskoulun LäksyHelppi

Käpylän peruskoululla starttaa syyskuussa uudenlainen LäksyHelppi-toiminta, johon kaipaamme lisää vapaaehtoisia.

Kerran viikossa iltapäivällä oppituntien jälkeen kokoontuvassa LäksyHelpissä SPR:n vapaaehtoiset auttavat alakoululaisia hankalalta tuntuvissa kotitehtävissä. Uutta toiminnassa on se, että vapaaehtoiset auttavat pieniä koululaisia yhdessä oman koulun yläkoululaisten kanssa.SPR järjestää toiminnasta kiinnostuneille perehdyttävän koulutuksen. Ohjaajiksi ovat tervetulleita niin opiskelijat, eläkeläiset kuin työelämässä toimivat!

Opettajakoulutus ei ole välttämätön. LäksyHelppi toimii yhtenä iltapäivänä viikossa noin 2 tunnin ajan.

Valma -kursseilla avustaminen

Maahanmuuttajien VALMA on ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus. Koulutus sopii myös aikuisille, kuten maahanmuuttajille ja ammatinvaihtoa suunnitteleville, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan opiskella ammatilliseen perustutkintoon.

Stadin ammattiopiston Nilsiänkadun VALMA -koulutuksessa on noin sata 16-50-vuotiasta maahanmuuttajaopiskelijaa. Opintoaika on maksimissaan vuoden.

Avustamme oppitunneilla opettajien työpareina kaikessa opetuksessa. Valmalaiset muun muassa opiskelevat suomen kieltä, matematiikkaa, ammatteja ja koulutusaloja, CV:n tekemistä, opiskelutaitoja, etsivät vahvuuksiaan ja tutustuvat työelämään. VALMA-koulutus loppuu, kun opiskelijalla on riittävät taidot hakea ammatilliseen koulutukseen tai töihin.

Opetusalaa tuntevia vapaaehtoisia tarvitaan lisää. Vapaaehtoisryhmämme käy keskiviikkoisin klo 11.45-14.00 avustamassa.

LäksyHelppiin ja Valma-kursseihin viikottainen sitoutuminen ei ole välttämätöntä.

Lisätietoja: marja.pakaste@kolumbus.fi