Kallio-Käpylä

Mikko Kauppinen
Kuvaaja: Mikko Kauppinen
"Dream Team vierailee Mainiokodissa"
Sijainti:
-, -, Helsinki
Sähköposti: 
kallio-kapyla@punainenristi.fi

Kallio-Käpylän osastossa toimii joukko erilaisia ihmisiä yhteisellä asialla jo vuodesta 1953. Lisätietoja osastomme monipuolisesta vapaaehtoistoiminnasta ja yhteystiedot löydät "Tule mukaan toimintaan" - sivulta. Vapaaehtoisena voit osallistua toimintaan joustavasti oman elämäntilanteesi mukaan, joko säännöllisesti tai silloin tällöin. Kannustamme ja tuemme vapaaehtoisiamme hyödyntämään omia vahvuuksia ja osaamista, sekä ideoimaan ja kehittämään uutta. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä. Tule tutustumaan toimintaamme ja mietitään yhdessä sinulle sopiva vapaaehtoistyön muoto. Osastomme toiminta keskittyy Helsingissä seuraaviin kaupunginosiin: Alppila, Arabia, Hermanni, Itä-Pasila, Kalasatama, Kallio, Koskela, Käpylä, Sörnäinen, Toukola, Vallila ja Vanhakaupunki.

Tervetuloa mukaan!

Uutiset

Maaria Kuitunen
Kuvaaja: Maaria Kuitunen

Helsingin ja Uudenmaan piiri tarjoaa HOK-Elannon tuella ensiapukoulutusta kaikille kasiluokkalaisille. Se on tärkeää, koska nuoret viettävät entistä enemmän aikaa pois kotoaan, ja vapaa-ajalla ja harrastuksissa sattuu ja tapahtuu usein. Ensiapu on elämäntaito, eikä sen harjoittelua voi aloittaa liian aikaisin. 

Lue Yhteishyvän juttu paperilehdestä sivulta 106 tai verkkolehdestä

Tule mukaan vetämään Kaikkea elämästä -keskusteluryhmää. Kerho kokoontuu joka toinen keskiviikkoilta Kallio-Käpylän toimitilalla Hämeentie 85-89 klo 17.00-18.30.

Kerhossa käy lähialueella asuvia mummoja ja pappoja, sellaisia ihania höpöttäjiä, joiden kanssa on helppo nauraa maailman menolle. Vetäjän tehtävänä on antaa illalle puheenaihe ja antaa puheen rönsyillä.

Vapaaehtoisen vaatimuksena on suuri sydän ja hyvä huumorintaju. Nykyiset vapaaehtoiset Maija ja Tiina opastavat alkuun. Voit myös käydä halutessasi SPR:n ystävätoimintakurssin.

"Rauni Tiainen (vas.) kertoi lahjoituksestaan osaston syyskokouksessa. Koko osaston hallituksen puolesta Tiaista kiittivät vpj Sanna Pesonen ja Marja Pakaste."
 
Rauni Tiainen ei halunnut lahjaksi kukkia tai tavaraa, sen hän tiesi heti.
 
"Kun täyttää 80 vuotta, ei enää tarvitse tavaraa. Minulla on kaikkea tarvittavaa, ja olen kohtuullisesti toimeentuleva eläkeläinen", Tiainen kertoo.
 
Tiainen järjesti yhteiset syntymäpäiväjuhlat pojantyttärensä ja tämän pojan kanssa. Tiaisen kohdalle kutsukorttiin kirjoitettiin, että jos häntä haluaa muistaa, voi rahalahjoituksen tehdä juhlapaikalta löytyvään SPR:n lippaaseen. 
 

Tapahtumat

25.4.2019 - 6.5.2019
Sijainti:
Hämeentie 85-89, 00550, Helsinki
25.5.2019
Sijainti:
Lutakonaukio 12, 40100, Jyväskylä