Ensihuoltoyksikkö

Osastomme on mukana Suomen Punaisen Ristin Helsingin Ensihuoltoyksikössä (HEHY), joka ylläpitää valmiutta hälytys- ja ensihuoltotehtäviin. HEHY toimii Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (https://vapepa.fi/) hälytysryhmänä ja sen vapaaehtoiset tulevat kaikenlaisista taustoista ja ammattiryhmistä.

HEHY on olemassa auttaakseen ihmisiä henkisesti ja aineellisesti onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Ensihuoltoyksikön vapaaehtoiset tulevat apuun viranomaisen niin pyytäessä ja ovat valmiita auttamaan muutaman vuorokauden ajan onnettomuuden jälkeenkin. Yksikkö hälytetään tehtävälle noin kerran kuussa.

HEHY toivottaa uusia jäseniä tervetulleiksi toimintaan vuoden ympäri. Mukaan pääsee haastattelun kautta. Jäseniltä edellytetään hyvää perusterveyttä, erityisesti psyykkistä terveyttä, ja valmiutta tukea toisia, kouluttautua ja osallistua hälytyksiin. Kaikki HEHYn jäsenet kouluttautuvat kuudessa eri osa-alueessa: ensihuollossa, henkisessä tuessa, etsinnässä, viestissä, ensiavussa sekä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun perusteissa. HEHY noudattaa toiminnassaan Punaisen Ristin arvoja, joihin myös sen jäsenet sitoutuvat.

Ensihuoltotoimintaan haetaan kaikenikäisiä ja kaikenlaisia ihmisiä. Yksiköllä on yhdenvertaisuusvastaava, joka auttaa tarvittaessa esimerkiksi kielellisissä haasteissa. Otathan rohkeasti yhteyttä HEHYyn, jos ensihuoltotoiminta kiinnostaa.

HEHY kokoontuu joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17.30 alkaen. Kuukausi-illat ovat odotettuja koulutuksellisia tapaamisia monipuolisin sisällöin. HEHY tekee yhteistyötä erityisesti Espoon ja Vantaan ensihuoltoyksiköiden kanssa.

Yhdessä muiden osastojen ja HEHYn kanssa rakennamme pääkaupunkiseudulle vahvaa valmiutta!

Lisätietoja yksiköstä voi kysyä osoitteesta valmius@hehy.fi.
Hae mukaan vapaaehtoiseksi kirjoittamalla itsestäsi ja motivaatiostasi lyhyesti osoitteeseen rekry@hehy.fi.

Esimerkkejä HEHY:n toiminnasta:

  • Erilaiset etsintätehtävät, esimerkiksi kadonneen henkilön etsinnät poliisin tukena
  • Kotimaanavun tehtävät onnettomuuden jälkeen. Tehtävät pitävät sisällään sekä henkisen tuen antamista että uhrien perustarpeiden turvaamista. Hyvä esimerkki kotimaanavusta on tulipalon uhrien avustaminen.
  • Henkinen tuki erilaisissa onnettomuuksissa sekä niiden jälkihoito. Tukea annetaan sekä yksittäisille ihmisille että suuronnettomuustilanteissa.
  • SPR:n kriisipuhelimen perustaminen
  • Evakuointitehtävät, jotka sisältävät myös majoitus- ja ruokahuoltotehtäviä
  • Hätämajoitustehtävät
  • Muut Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytystehtävät, kouluttautuminen ja SPR:n valmiuden kehittäminen Helsingissä

Tutustu Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun YouTubessa:
Vapepan esittelyvideo
Vapepa: maastoetsintä
Mitä ensihuolto on?