Ulkoiluryhmä

"Mukavaa yhdessä ulkoilua!"

Ulkoiluryhmä, eli me, Punaisen Ristin termistön mukaan laitosystävät, käymme porukalla sovittuina aikoina palvelutaloissa.

Tämä on hyvä vapaaehtoistoiminnan muoto, jos et pysty sitoutumaan pidempiaikaisesti. Valitset kuukausiohjelmastamme ne kerrat ja kohteet joissa haluat olla mukana ja ilmoittaudut niihin. Vapaaehtoisryhmän koosta riippuu aina kuinka montaa ihmistä pystymme kullakin kertaa ulkoiluttamaan. Ilmoitamme palvelutalolle aina etukäteen montako meitä on tulossa. Joulukuussa lomailemme.

Moni ulkoilutettavistamme käyttää pyörätuolia tai muita apuvälineitä. Osan kanssa menemme käsikynkkäkävelyä. Apuvälineitä on turha pelätä, autamme niiden käytön oppimisessa.
 

Mitä vapaaehtoisemme tekevät?

Ulkoiluryhmän ystävät osallistuvat oman kalenterinsa sallimissa rajoissa kuukausiohjelman mukaisille ulkoilutuskäynneille eri palvelutaloissa. Saamme raitista ulkoilmaa tai sateen sattuessa (ja koronan salliessa) keksimme muuta tekemistä. Olemme yhdessä sekä ulkoilutettavien että muiden vapaaehtoisten kanssa. 

 

Miten mukaan?

Ulkoilutusryhmässä mukana olo on helppo tapa tulla mukaan ystävätoimintoihimme ja katsoa kiinnostaako tällainen tekeminen. Ulkoiluryhmää vetää Tuulikki Hellman.

Parhaiten pääset mukaan toimintaamme käymällä ystävätoiminnan peruskurssin. Niitä pidetään sekä verkossa että läsnäolokursseina keväisin ja syksyisin. Lisätietoa koulutuksista löydät Oma Punaisen tapahtumista.

Toimintaan voit ilmoittautua mukaan olemassa yhteydessä Tuulikkiin p. 044 970 3148. Toiminnasta voit kysellä myös ystävävälittäjiimme. Lisätietoja myös sähköpostiosoitteesta spr.pori (at) gmail.com.