ENSIAPURYHMÄ

Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"Ensihoitopaikka suuronnettomuusharjoituksessa 2007"
Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"Pelastuskoira"

Ensiapuryhmän toiminta on osastomme näkyvintä toimintaa. Kokoonnumme harjoitusiltoihin parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18.30-20.30. Toimipaikka on Arontie 1:ssä.

Pidämme jatkuvasti yllä auttamisvalmiutta, harjoittelemme ensiaputaitoja käytännössä sekä teoriassa. Jos olet kiinnostunut auttamistyöstä, olet tervetullut mukaamme ensiapuryhmän toimintaan.

Ryhmäiltamme ovat kiinnostavia ja mukaansa tempaavia, pääset tutustumaan uusiin kavereihin, teemme retkiä lähimaastoihin ym...

Toimintaamme ohjaa Punaisen Risti 7 periaatetta, jotka ovat: inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys.

Sinun ei ennestään tarvitse osata ensiaputaitoja, rohkeasti vaan mukaan, voimme yhdessä opetella ja harjoitella.

Jos haluat kuulua johonkin yhteisöön, riittää meillä muitakin tehtäviä, esim. vaatehuoltoa, siistimistä tai voit vaikka toimia kahvinkeittäjänä ja potilaita aina tarvitaan harjoituksissa.

Ensiapuryhmää työllistävät läpi vuoden päivystykset, joista osastomme saa varoja ryhmäläisten koulutuksiin ja varusteisiin. Päivystykset, joissa olemme auttamassa, ovat yleisö-, rata-autokisa-, ralli- ja messupäivystyksiä sekä tanssi-iltojen ja nuorten festari- päivystykset.

Ensiapuryhmät kuuluvat myös osana Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun ja osallistuvat mm. etsintöihin ja evakuointitehtäviin ja korona viruksen vallitessa rokotuspisteillä ohjaustehtäviin.

Yhteystiedot: 2022 Ryhmänjohtaja: Henna Timonen, puh. 040 4140 45, sp. henna.timonen[at]elisanet.fi

Ryhmän varajohtajat: Marja-Leena Kaari, puh. 040 779 1470, sp. marjaleena.kaari[at]gmail.com

Mari Latvala, puh. 040 705 2717 sp. kai.latvala[at]loimutuvat.fi

Ensiapuryhmän sähköposti: spr.ea.kurikka[at]gmail.com

Ensiapupäivystyksien yhteyshenkilö: Aino Haavisto, puh. 040 026 1622, sp. ainohaavisto45[at]gmail/ kurikkaosasto[at]gmail.com