ENSIAPURYHMÄ

Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"Ensihoitopaikka suuronnettomuusharjoituksessa 2007"
Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"Pelastuskoira"

Ensiapuryhmätoiminta on osastomme näkyvintä toimintaa. Kokoonnumme harjoitusiltoihin parittomien viikkojen torstaisin klo 18.30-20.30. Toimipaikka on Arontie 1:ssä.
Pidämme jatkuvasti yllä auttamisvalmiutta, harjoittelemme ensiaputaitoja käytännössä harjoitellen sekä teoriassa. Jos olet kiinnostunut auttamistyöstä, olet tervetullut mukaamme ensiapuryhmätoimintaan. Toimintamme on hauskaa ja mukaansa tempaavaa, ei mitään ryppyotsaisten toimintaa. Saat uusia kavereita, tehdään retkiä ym...

Toimintaamme ohjaa Punaisen Risti 7 periaatetta, jotka ovat:
inhimillisyys
tasapuolisuus
puolueettomuus
riippumattomuus
vapaaehtoisuus
yleismaailmallisuus
ykseys

Sinun ei ennestään tarvitse hallita ensiaputaitoja, rohkeasti vaan mukaan, voimme yhdessä harjoitella ja opetella. Jos haluat kuulua johonkin yhteisöön, on meillä muitakin tehtäviä, esim. vaatehuoltoa, siistimistä tai voit vaikka toimia kahvinkeittäjänä ja potilaita aina tarvitaan harjoituksissa.
Ensiapuryhmää työllistävät läpi vuoden päivystykset, joista saamme varoja ryhmäläisten koulutuksiin ja varusteisiin. Päivystykset, joissa olemme auttamassa, ovat yleisö-, rata-autokisa-, ralli- ja messupäivystyksiä sekä tanssi-iltojen ja nuorten festari- päivystykset. Ensiapuryhmät kuuluvat myös osana Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun ja osallistuvat mm. etsintöihin ja evakuointitehtäviin ja korona viruksen vallitessa rokotuspisteillä ohjaustehtäviin.
Yhteystiedot 2022
Ryhmänjohtaja: Henna Timonen, puh. 040 4140 45, sp. henna.timonen[at]elisanet.fi
Ryhmän varajohtajat: Marja-Leena Kaari, puh. 040 779 1470, sp. marjaleena.kaari[at]gmail.com Mari Latvala, puh. 040 705 2717 sp. kai.latvala[at]loimutuvat.fi
Ensiapuryhmän sähköposti: spr.ea.kurikka[at]gmail.com
Ensiapupäivystyksien yhteyshenkilö: Aino Haavisto, puh. 040 508 3517,
sp. ainohaavisto45[at]gmail