Kurikka

Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"Äkkilähtö harjoitus"
aineistopankki
Kuvaaja: aineistopankki
"punainenristi"
Sijainti:
Arontie 1, 61300, Kurikka
Puhelin: 
+358 400 261 622
Sähköposti: 
kurikka@osasto.punainenristi.fi

Tervetuloa Kurikan osaston kotisivuille

Kurikan osasto perustettiin 13.11.1950. Perustajana ja koollekutsujana oli silloinen kunnanlääkäri Aarne Alanen (myöhempi arvonimi lääkintöneuvos). Hän oli merkittävä ja arvokas vaikuttaja koko Kurikan ja osastomme toiminnassa.

Kurikka sijaitsee 3-tien varressa Etelä-Pohjanmaalla. Kurikan maisemia halkoo Pohjanlahtea kohti virtaava Kyrönjoki.

Kurikan asukkaista noin 0,6 % on SPR:n jäseniä, toiminnassa aktiivisesti mukana on noin 40–50 henkilöä. Toimintarunkomme muodostavat ensiapu- ja valmiustoiminta, nuorisotoiminta (13–16 v.), varhaisnuorisotoiminta (7-12 v.), ystävätoiminta, Terveyspistetoiminta, Keräystoiminta sekä kouluyhteistyö. Lisäksi avustamme veripalvelua, järjestämme kahvitarjoilun verenluovutuksessa käyneille.

Tarjoamme mielekästä toimintaa kaiken ikäisille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille ihmisille useissa eri tehtävissä ja työyksiköissä. Omasta tahdostasi on kiinni paljonko aikaasi annat, haluatko olla kertaluonteisesti mukana toiminnassa vai sitoutua pidempiaikaisesti.

Osastomme on ostanut toimitilan osoitteesta Arontie 1, jossa kaikki toiminta pääosin toteutetaan.

Löydät meidät myös Facebookista https://www.facebook.com/SPRKurikka/ !

Uutiset

valokuvaarkistosta
Kuvaaja: valokuvaarkistosta

 Kurikan osasto kerää Nälkäpäivänä pe 23 ja la 24.9.2022 varoja katastrofirahastoon Kurikan keskustan     kauppaliikkeissä klo 10-17 välisenä aikana. Keräyspiste on LähiTapiolan kerhohuone Keskuspuistikko 4.

 Keräyslipas ja liivi noudetaan Kerhohuoneelta, jossa täytetään keräystietolomake, jonka jälkeen   jalkaudutaan keräyspaikalle. Keräyksen jälkeen lipas ja liivi palautetaan keräyspisteelle jossa on tarjolla   kahvia ja jotakin haukattavaa. 

 Nähdään keräyksessä! 

 Apua sinun avullasi!

SPR Kurikan osaston vuosikokous pidetään ke 15.3.2023, kokouksessa käydään läpi vuosikertomukset ja tilinpäätös. Syyskokous pidetään to16,11, kokouksessa käsitellään syyskokoukselle kuuluvat asiat.

Kokous alkaa kahvituksella klo 18.00 ja klo 18.30 varsinainen kokous, ellei muuta ilmoiteta!

Paikkana on Arontie 1. TERVETULOA!

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Hei. Tänään lähdemme Kauhajoelle harjoittelemaan ensiapua. Essi on ryhmineen järkännyt meille jännittävät rastit. Kaikki ryhmäläiset mukaan. Auto lähtee Arontieltä klo 18.

Tulemme reippaana ja iloisella mielellä harjoittelemaan.