Osaston toimintamuotoja

KS
Kuvaaja: KS
"Arvalla sai taatusti aina jotain, nyt oli vuorossa riittoisa reilu pullo puhdistusainetta."
"Sääksjärven kentän avajaisissa ensiapupäivystäjinä"
KS
Kuvaaja: KS
"Vapaaehtoistyön esittelyä Ideaparkilla"

Osaston toimintamuotoja 

Pääpaino toiminnassa on ollut keräysten järjestämisessä. Osastomme osallistuu aktiivisesti valtakunnalliseen Nälkäpäivä-keräykseen syksyllä sekä Punaisen Ristin viikkoon keväällä. Kun väki on saatu liikkeelle, niin keräysten tuottona on saatu lahjoitettua katastrofirahastoon mukavia summia. Myös muihin katastrofikeräyksiin ja mahdollisiin hätäapukeräyksiin osallistutaan tarpeen ja resurssien mukaan.

Toimintaamme kuuluu myös oman alueen humanitaarinen apu. Tuemme ja avustamme tilanteiden mukaan viranomaisten tukena sääksjärveläisiä henkilöitä ja perheitä äkillisessä onnettomuudessa tai muissa erityistilanteissa, joiden vaikutukset ovat heille kohtuuttomia.

Varainhankintaa avustustoimintaa varten tehdään osallistumalla yhteismyyjäisiin tai järjestämällä leivonnaismyyjäisiä torilla. Myyjäisten tuotto käytetään jaettavaksi avustamiseen lähinnä omalla paikkakunnalla ja tarvittaessa myös katastrofirahaston kautta. 

Ensiapuun ja terveydenhoitoon liittyvät esittelyt, tapahtumat, luennot tai teemaillat pyritään järjestämään tarpeen mukaan. Tarvittaessa järjestetään ensiapukursseja, joille hankitaan pätevä ensiapukouluttaja. Toimimme myös ensiapupäivystäjinä yleisötapahtumissa, urheilukilpailuissa  ja muissa paikallisissa tapahtumissa.

Kouluyhteistyö puolestaan toimii yhtenä kanavana alueen lapsiin ja nuoriin.

Jo vuodesta 1958 asti eri muodoissa toimineesta  iloisesta "Ikinuorten kerhosta" löytyy lisää tietoa omasta linkistä.

Ystävätoiminta Sääksjärvellä on lähtenyt pienimuotoisesti käyntiin vuoden 2019 aikana. Toiminnan laajentamista jatketaan yhteistyössä kunnan kanssa. Koulutetut ystävät voivat toimia esim. saattajina lääkäri- tai muilla asiointireissuilla, olla juttuseurana tai käydä ulkoilemassa yksinäisen kanssa.

Verenluovutustilaisuuksia ei osastomme viime vuosina ole järjestänyt. Lähin paikka verenluovutukseen on Tampereen veripalvelutoimistossa. Veripalvelun omilta sivuilta löydät tarkempaa tietoa verenluovutuksesta sekä veripalvelutoimistojen yhteystiedot.

Toiminnastamme tiedotetaan jäsentiedottein, Facebookissa, Lempäälän-Vesilahden sanomissa ja sen Menyt -palstalla, alueen ilmoitustauluilla ja  osaston nettisivuilla.  Aina voit ottaa suoraan yhteyttä aktiivijäseniin.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi; nälkäpäiväkerääjiä ja vapaaehtoisia toivotaan  lisää.  Voit osallistua kiinnostumisesi ja jaksamisesi mukaan. Mahdollisuus on tulla mukaan myös vain tietyn projektin toteuttamiseen, tapahtumaan tai vaikkapa kokonaan uuden, tärkeäksi kokemasi toiminnan aloittamiseen.

Apusi on arvokas, vaikka pääsisit mukaan vain satunnaisesti.