Ystävätoiminta

Punaisen Ristin kuvapankki/Mauri Ratilainen
Kuvaaja: Punaisen Ristin kuvapankki/Mauri Ratilainen

Meistä jokainen tarvitsee toisen ihmisen seuraa, ja yksikin myönteinen ihmissuhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen. Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystävätoiminnan koulutetut vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ennen kaikkea ystävä on kuuntelija ja juttukaveri.

Kuka tahansa voi tulla mukaan ystävätoimintaan ja olla ystävä yksinäiselle. Jos sinulla on kyky kuunnella ja olla läsnä, olet sopiva vapaaehtoiseksi ystäväksi. Erityistaitoja ei tarvita. Voit tavata ystävääsi henkilökohtaisesti, olla ystävä verkon välityksellä tai osallistua ryhmätoimintaan. Voit sitoutua pidemmäksi aikaa tai osallistua toimintaan kertaluonteisesti.

Yhdessä ystävän kanssa voi tehdä monenlaisia, molempia kiinnostavia asioita kuten jutella, lukea lehtiä, ulkoilla, käydä konsertissa tai kahvilla. Yhteinen ajanvietto ystävän kanssa voi olla myös jokin molemmille mieluisa harrastus. Ystävän kanssa yhdessä päätätte miten, milloin ja missä haluatte tavata.
Pääset vapaaehtoiseksi ystäväksi käymällä ystävätoiminnan peruskurssin. Suomen Punainen Risti kouluttaa kaikki ystäväksi haluavat kolmen tunnin mittaisella ystäväkurssilla. Lähimmän kurssin löydät osoitteesta:
https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/publicevents?search=Peruskurssi&eventcategory=14&eventtype=6&isOnline=-1

Riihimäen osastossa järjestetään ryhmätoimintana joka toinen keskiviikko klo 13-15 kaikille avoin ja ilmainen Pelirasti. Osaston toimitilassa osoitteessa Keskuskatu 1 on tällöin mahdollisuus pelata vapaaehtoisten vetämänä lauta- ja korttipelejä. Paikalle voi tulla myös vain viettämään aikaa ja juttelemaan toisten kanssa kahvikupposen äärellä. Tarkista Pelirasti-päivät osaston tapahtumista. Haluatko osallistua Pelirastin vetämiseen? Tule paikalle tai ota yhteyttä ystävävälittäjiin.

Ystävätoiminnan vapaaehtoisille järjestetään kerran kuukaudessa vertaistapaaminen osaston toimitilassa. Kuukausitapaamisessa tutustutaan toisiin vapaaehtoisiin, seurustellaan vapaamuotoisesti, mietitään uusia toimintamuotoja ja suunnitellaan tulevia tapahtumia. Kuukausitapaamiseen ovat tervetulleita myös ystävätoiminnasta vasta kiinnostuneet. Tule rohkeasti paikalle kysymään lisätietoja ja kertomaan, minkälaiseen vapaaehtoistoimintaan haluaisit osallistua. Kuukausitapaamiset löydät osaston tapahtumista.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan osaston ystävätoimintaan!

Oletko sinä tai läheisesi yksinäinen? Jos haluat saada Punaisen Ristin kautta ystävän, niin ota yhteyttä ystävävälittäjiin.

Ystävävälittäjät Pirjo Sadinmäki ja Kristiina Pokka. 

Ystävävälityksen puh. 050 464 2080,  päivystysaika maanantaisin klo 14–19.