Monikulttuurisuustoiminta

Tervetuloa mukaan osastomme monikulttuurisuustoimintaan!

Läksyhelpissä osastomme vapaaehtoiset auttavat maahanmuuttajia koulu- ja opiskeluun liittyvissä tehtävissä. Läksyhelppi on avoinna joka torstai klo 16.00-17.00 Riihimäen kaupungin yhteisötalo Riksulassa Riihimäen Matkakeskuksessa, Eteläinen Asemakatu 2 (sisäänkäynti ulkokautta, linja-autolaituri numero 4 kohdalta). Tarjolla kahvia ja teetä, kaikille vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Suomi-kahvilassa harjoittelemme suomea ja vietämme aikaa yhdessä. 
Puhutaan suomea, opitaan uusia asioita, tavataan uusia ihmisiä. Suomi-kahvila on kaikille avoin, ja siellä voi käydä kerran, tai vaikka joka torstai. Sinun ei tarvitse osata suomea ennestään. Osastomme vapaaehtoiset vetävät toimintaa. Suomi-kahvila kokoontuu Riihimäen kaupungin yhteisötalo Riksulassa Riihimäen Matkakeskuksessa, Eteläinen Asemakatu 2 (sisäänkäynti ulkokautta, linja-autolaituri numero 4 kohdalta) joka torstai klo 17.00-19.00. Tarjolla kahvia ja teetä, kaikille vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Arjen apuna ja kotoutumisen tukena
Osastomme vapaaehtoiset toimivat yhteistyössä Riihimäen kaupungin kotouttamistyön kanssa, ja avustavat maahanmuuttajia tarpeen mukaan ensimmäisinä viikkoina ja kuukausina muuton jälkeen. Tapaamme kaupungin yhteyshenkilöiden kanssa säännöllisesti pitääksemme yllä hyvää tiedonkulkua ja varmistaaksemme yhteistyön sujuvuuden ja jatkuvuuden.

Yleisen tason toimintoja
Osastomme edustaja osallistuu säännöllisesti Riihimäen ja Hausjärven alueen kotoutumisen työn parissa toimivien yhteistyökumppaneiden kokouksiin, sekä Punaisen Ristin Hämeen piirin kotoutumisen työn parissa toimivien osastojen kokouksiin päivittämään tietoja ja osaamista. Osastollamme on myös koulutettu monikulttuurisuuskouluttaja, ja vapaaehtoisten koulutustilaisuuksia järjestämme tarpeiden mukaan.

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä monikulttuurisuusosastollamme?
Meille voit tulla mukaan omana itsenäsi, etkä tarvitse erityistaitoja kuten vieraiden kielten osaamista. Voit tehdä vapaaehtoistyötä oman aikataulusi mukaan, sen verran kuin sinulle sopii. Tarvitsemme erilaisia vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin, esimerkiksi huolehtimaan tarjoilusta, hoitamaan lapsia, opettamaan suomen kieltä, keskustelemaan maahanmuuttajien kanssa. Tärkein tehtäväsi on kuitenkin olla läsnä ja olla oma itsesi, ihminen ihmiselle. Halutessasi kyllä pääset toteuttamaan ja käyttämään hyväksi osaamistasi ja taitojasi, ja otamme uudet toimintaideat aina ilolla vastaan.  Me autamme sinua löytämään itsellesi sopivan tavan tehdä vapaaehtoistyötä ja koulutamme sinua tarvittaessa.

Ota rohkeasti yhteyttä:
Ryhmänjohtaja Sini Paajanen 
044 5002380
sinispaajanen@gmail.com