Ensiapu- ja valmiustoiminta

"Ensiapua, esittelyä ja lipaskeräystä Sun Festivaaleilla Tikkurilassa 20.5.2017"
Raija Toivanen
Kuvaaja: Raija Toivanen
"Ryhmäilta Nuorten Turvatalossa yhdessä Tikkurila- Korso ja Kerava. Aiheena murtumat."
sergiu boglaru
Kuvaaja: sergiu boglaru
"Jumbon kauppakeskus 7.5. Laurean opiskelijat ea-harjoitusnäytöksessä"
sergiu boglaru
Kuvaaja: sergiu boglaru

Ensiapuryhmän toimintaan osallistumiseen riittää kiinnostus ensiavusta, mutta joissakin tehtävissä toimiminen edellyttää tiettyjä pätevyyksiä. Toimintaa ovat harjoittelu, päivystykset ja hälytykset.

Ensiapu- ja valmiustoiminta

Harjoittelun rungon muodostavat ryhmäillat, joissa käydään läpi teemoja omien kokeneiden päivystäjien tai ulkopuolisten asiantuntijoiden johdolla. Ryhmäiltojen lisäksi ryhmän jäsenet kouluttautuvat ensiapu- ja valmiustoiminnan kursseilla.

Ensiapuryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (parittomat viikot) kello 18.00 osoitteessa Tikkuraitti 11 A (Tokmannin alakerta) opettelemaan ja harjoittelemaan ensiaputaitoja, joiden lisäksi ryhmässä voi oppia radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista.

Osa ensiapuryhmäläisistä osallistuu hälytystehtäviin osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa). Viranomaiset hälyttävät Vapepan hälytysryhmien vapaaehtoisia auttamaan onnettomuuksissa, etsinnöissä, evakuoinneissa ja vaativissa erityistilanteissa. Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ryhmässä halukkaat ohjataan kursseille tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.

Lisätietoja: ea.sprtikkurila@gmail.com, puh. 050 5567 295 Heikki Laiho

ENSIAPUKURSSEISTA TIETOA MYÖS HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRISTÄ
https://rednet.punainenristi.fi/tapahtumahaku.

Helsingin ja Uudenmaan piirin alue käsittää Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan maakunnat sekä Orimattilan ja Artjärven kunnan. Osastot vastaavat Punaisen Ristin toiminnasta omilla alueillaan. Piiri tukee osastoja ja niiden toimintaryhmiä toiminnassa ja sen suunnittelussa ja kehittämisessä. Lisäksi piiri järjestää muun muassa ensiapukoulutusta yrityksille ja yksityisille. Jos omasta osastostasi ei löydy sopivaa kurssiajankohtaa, kysy piiristä vaihtoehtoja.

Osoite:  Salomonkatu 17 B, 5. kerros, 00100 Helsinki

Sähköposti: hup.neuvonta@redcross.fi