Ensiapu- ja valmiustoiminta

"Ensiapua, esittelyä ja lipaskeräystä Sun Festivaaleilla Tikkurilassa 20.5.2017"

Ensiapu- ja valmiustoiminta

Ensiapu

Ensiapuryhmän toimintaan osallistumiseen riittää kiinnostus ensiavusta, mutta joissakin tehtävissä toimiminen edellyttää tiettyjä pätevyyksiä. Toimintaa ovat harjoittelu, päivystykset ja hälytykset. Aiempaa kokemusta ensiaputehtävistä tai työkokemusta alalta ei vaadita, tämä harrastus sopii kaikille. Jos olet kiinnostunut oppimaan tai kertaamaan ensiapua, harjoittelemaan yhdessä erilaisissa tilanteissa ja vaikka pääsemään kouluttautumaan ensiapupäivystäjäksi yleisötilaisuuksiin, kannattaa tulla tutustumaan milloin vain ryhmäiltaan.

Harjoittelun rungon muodostavat ryhmäillat, joissa käydään läpi teemoja omien kokeneiden ryhmäläisten, päivystäjien tai ulkopuolisten asiantuntijoiden johdolla. Ryhmäiltojen lisäksi ryhmän jäsenet kouluttautuvat ensiapu- ja valmiustoiminnan kursseilla.

Ensiapuryhmä kokoontuu joka toinen maanantai (parittomat viikot) kello 18.00 osoitteessa Tikkuraitti 11 A (Tokmannin alakerta) opettelemaan ja harjoittelemaan ensiaputaitoja, joiden lisäksi ryhmässä voi oppia radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista.

_____

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Osa ensiapuryhmäläisistä osallistuu hälytystehtäviin osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa). Viranomaiset hälyttävät Vapepan hälytysryhmien vapaaehtoisia auttamaan onnettomuuksissa, etsinnöissä, evakuoinneissa ja vaativissa erityistilanteissa. Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ryhmässä halukkaat ohjataan kursseille tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.

_____