Keräystoiminta / NÄLKÄPÄIVÄ

"Nälkäpäiväkeräystä odotellessa "
Raija Toivanen
Kuvaaja: Raija Toivanen
"Pieni avustus on iso apu, Kiitos "
Pia Tanninen
Kuvaaja: Pia Tanninen
"Nälkäpäivä 2014 "

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin keräys, joka järjestetään joka vuosi syyskuussa. Nälkäpäivän äiti oli pälkäneläinen vapaaehtoinen Mailis Korhonen, joka keksi idean ”kaikkien pälkäneläisten rahankeruutalkoista” vuonna 1980. Tapahtuma laajeni nopeasti koko maahan, ja nykyisin se järjestetään lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.

Vuoden 2022 Nälkäpäiväkeräyksen lipaskeräys järjestetään 22.9. – 24.9.2022.  Keräyskeskuksena toimii osaston toimisto Tikkuraitti 11 A, 01300 Vantaa, Tikkurilan Tokmannin alakerta. Keräyskeskus on auki torstaina 22.9. ja perjantaina 23.9. klo 14-19 ja lauantaina 24.9. klo 10-15.

Nälkäpäivä tunnetaan parhaiten kaduilla kulkevista lipaskerääjistä ja jokainen on tervetullut vapaaehtoiseksi kerääjäksi. Tarvitset vain valokuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja lämpimät sään mukaiset vaatteet. Lippaan ja keräysliivin saat keräystoimistosta. Jo lyhytkin aika kerääjänä auttaa.

Tikkurilan osaston kerääjäksi voit tulla suoraan keräyskeskukseen, eikä sinun tarvitse ennakkoilmoittautua. Voit toki ilmoittautua paivi.sprtikkurila@gmail.com (linkki lähettää sähköpostin) Tikkurilan osaston keräysryhmään. Ilmoitat vaan nimesi ja yhteystietosi Päiville sähköpostilla.

Perinteisen lipaskeräyksen lisäksi lahjoittaa voi myös sähköisesti: - Tekstiviestilahjoittaminen 10€ numerossa 16499 lähetä viesti SPR10 - MobilePaylla lahjoitus numeroon 10244 ja summa kirjautuu tällä numerolla SPR Tikkurilan osaston nälkäpäiväkeräyksen kokonaissaldoon.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan esimerkiksi tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa poikkeusoloissa. Jos tilanne vaatii, voidaan hätäapukeräyksiä järjestää pitkin vuotta. Erillisistä keräyksistä ilmoitamme erikseen useilla sosiaalisen median kanavilla.

Sydämellinen kiitos kaikille Ukrainan hätäapukeräykseen ja vuoden 2022 Nälkäpäiväkeräykseen osallistuneille. Ukrainan hätäapukeräyksen tuotto oli 9968,63 € sekä nettilipas n. 400 €. Vuoden 2022 Nälkäpäiväkeräyksen tuotto oli 4684,30 €.