Ystävätoiminta tuottaa iloa

"Ystävät olivat retkellä 23.8.2017 runsain joukoin Länsi-Uudenmaan ruukkikierroksella."
"Kierrokseen sisältyi opastettu kierros bussilla Fiskarssissa, ruokailua Kuparipajassa sekä tutustuminen Mustion Linnaan oppaan johdolla."
"Ystävätoiminnan kevään viimeinen ystäväilta vietettiin Tikkurilan Veininmyllyllä 31.5.2017"
"Tikkurilan osaston syysretkelle 24.8.2016 Haminaan osallistui 33 ystävätoiminnassa mukana olevaa retkeilijää. Kuvan frakkipukuinen herra, rooliopas valokuvaaja Donat Rydzeffkij toimi oppaana Haminan kaupunkikierroksella. Retken ohjelmassa oli noin 10 minuutin mittainen näytelmä tapain turmeluksesta joka esitettiin Kauppiaantalomuseon pihalla. Kuvassa oleva entisajan asussa oleva naishenkilö esiintyi näytelmässä. Retkeilijät tutustuivat myös 1837 rakennettuun ortodoksiseen Pietarin ja Paavalin kirkkoon sekä ruokailivat Haminan varuskuntakerhossa. "
"Ystävät kevätretkellä Mäntsälässä 2014"

HUOM.
Kevään viimeinen ystävävälitys on ma 21.5.2018 jonka jälkeen ystävävälitys siirtyy kesätauolle. Syksyllä ystävävälitys avautuu ma 27.8.2018. 

YSTÄVÄVÄLITYS ITSELLESI, TUTTAVALLESI TAI OMAISELLESI 

Kun haluat lisätietoa ystävätoiminnasta, olisit valmis jo ryhtymään ystäväksi tai tarvitset ystävää itsellesi, tuttavallesi tai omaisellesi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen spr.ystavatikkurila@gmail.com tai soita ystävävälitykseen päivystysaikana  maanantaisin klo 14.30 - 17.00, puh. 043 826 9999.

Päivystys tapahtuu Kansalaistoiminnankeskus Leinikin tiloissa, osoitteessa Leinikkitie 22, 01350 Vantaa.

YSTÄVÄNÄ TOIMIMINEN

Tikkurilan osaston ystävätoiminnassa on mukana yli 60 vapaaehtoista. He toimivat ystävinä joko kodeissa tai laitoksissa asuville vanhuksille. 

Tikkurilan osasto järjestää vapaaehtoisille ystäville työnohjaus-, jatkokoulutus- ja virkistystilaisuuksia.

YSTÄVÄKSI HALUAVALLE

Ystäväksi haluavan tulee käydä ystävätoiminnan perehdytyskurssi, josta saa tietoja ja taitoja ystävänä toimimiseen. Kaikki kurssit, niiden sisällön ja ilmoittautumisohjeet löydät www.punainenristi.fi  > ajankohtaista > kurssit ja tapahtumat. Punaisen Ristin ystäväkurssien sisällöt ovat yhteneväiset, joten missä tahansa osastossa suoritettu kurssi antaa pätevyyden toimia ystävänä kaikissa Punaisen Ristin osastoissa.  

YSTÄVÄÄ TOIVOVALLE 

Omainen, kaupungin sosiaalityöntekijä ja ystävää haluava itse, ennen kuin pyydät ystävää, muistathan, että ystävä on ystävä. Hänelle eivät kuulu kodinhoitajan, sairaanhoitajan eivätkä siivoojan työt. Sen sijaan ystävä tuo iloa arjen yksinäisyyteen esimerkiksi kuunnellen ja jutellen sekä yhdessä ulkoillen.