Ystävätoiminta tuottaa iloa

Raija Toivanen
Kuvaaja: Raija Toivanen
"SPR Tikkurilan ystävätoiminta vietti Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan 60-vuotis juhlia Kulttuuritehdas Vernissassa 2.5.2019. "
Oppaamme Sanna Qvick
Kuvaaja: Oppaamme Sanna Qvick
"Ystävätoiminnan syysretki 2018 Kultarantaan. Osallistujat Kultarannan pergolassa. "
"Ystävät olivat retkellä 23.8.2017 runsain joukoin Länsi-Uudenmaan ruukkikierroksella."
"Kierrokseen sisältyi opastettu kierros bussilla Fiskarssissa, ruokailua Kuparipajassa sekä tutustuminen Mustion Linnaan oppaan johdolla."
"Ystävätoiminnan kevään viimeinen ystäväilta vietettiin Tikkurilan Veininmyllyllä 31.5.2017"
"Tikkurilan osaston syysretkelle 24.8.2016 Haminaan osallistui 33 ystävätoiminnassa mukana olevaa retkeilijää. Kuvan frakkipukuinen herra, rooliopas valokuvaaja Donat Rydzeffkij toimi oppaana Haminan kaupunkikierroksella. Retken ohjelmassa oli noin 10 minuutin mittainen näytelmä tapain turmeluksesta joka esitettiin Kauppiaantalomuseon pihalla. Kuvassa oleva entisajan asussa oleva naishenkilö esiintyi näytelmässä. Retkeilijät tutustuivat myös 1837 rakennettuun ortodoksiseen Pietarin ja Paavalin kirkkoon sekä ruokailivat Haminan varuskuntakerhossa. "
"Ystävät kevätretkellä Mäntsälässä 2014"

YSTÄVÄVÄLITYS ITSELLESI, TUTTAVALLESI TAI OMAISELLESI

Kun haluat lisätietoa ystävätoiminnasta, olisit valmis jo ryhtymään ystäväksi tai tarvitset ystävää itsellesi, tuttavallesi tai omaisellesi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen spr.ystavatikkurila@gmail.com tai soita ystävävälitykseen päivystysaikana maanantaisin klo 14.00 - 17.00, puh. 043 826 9999. Päivystys toimii Tikkurilan osaston tiloissa Tikkuraitti 11 A, 01300 Vantaa. Ystävätoiminnan yhteyshenkilö Marja Ikonen, spr.ystavatikkurila@gmail.com, 050 544 82 11

YSTÄVÄNÄ TOIMIMINEN

Tikkurilan osaston ystävätoiminnassa on mukana useita kymmeniä vapaaehtoisia. He toimivat ystävinä joko kodeissa tai laitoksissa asuville vanhuksille tai muuten ystävää tarvitseville.  Tikkurilan osasto järjestää vapaaehtoisille ystäville  koulutusta  ja virkistystilaisuuksia.

YSTÄVÄKSI HALUAVALLE

Ystäväksi haluavan tulee käydä ystävätoiminnan perehdytyskurssi, josta saa tietoja ja taitoja
ystävänä toimimiseen. Kaikki kurssit, niiden sisällön ja ilmoittautumisohjeet löytyvät
 
Oma Punainen Risti
Sivun alareunassa: Kaikki toiminta
Toimintamuoto: Ystävätoiminta
Tyyppi: Kurssit ja koulutukset
Toiminnan järjestäjä: HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRI
 
Punaisen Ristin ystäväkurssien sisällöt ovat yhteneväiset, joten missä tahansa osastossa
suoritettu kurssi antaa pätevyyden toimia ystävänä kaikissa Punaisen Ristin osastoissa.
 

YSTÄVÄÄ TOIVOVALLE

Omainen, kaupungin sosiaalityöntekijä ja ystävää haluava itse, ennen kuin pyydät ystävää, muistathan, että ystävä on ystävä ja ystävä tuo iloa arjen yksinäisyyteen esimerkiksi kuunnellen ja jutellen sekä yhdessä ulkoillen. Hänelle eivät kuulu kodinhoitajan, sairaanhoitajan eivätkä siivoojan työt.

VAPAAEHTOISTEN TIETOJÄRJESTELMÄ OMA

Ystävävapaaehtoinen, jos haluat voit luoda tunnuksen OMAan. Tikkurilan osastossa otettiin käyttöön vuoden 2019 alussa osana vapaaehtoisten tietojärjestelmää tietokoneella toimiva sähköinen ystävävälitysjärjestelmä. Järjestelmä sisältää sähköisessä muodossa sekä vapaaehtoistemme että asiakkaidemme kortit ja helpottaa monin tavoin ystävävälittäjien työtä. Jotta ystävätoiminnan vapaaehtoiset näkyvät välityksessä, luovat he profiilit Omaan. Luo sinäkin ystävävapaaehtoinen oma käyttäjäprofiilisi ja kirjaudu Omaan täällä: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/