Ystävätoiminta tuottaa iloa

"Ystävät olivat retkellä 23.8.2017 runsain joukoin Länsi-Uudenmaan ruukkikierroksella."
"Kierrokseen sisältyi opastettu kierros bussilla Fiskarssissa, ruokailua Kuparipajassa sekä tutustuminen Mustion Linnaan oppaan johdolla."
"Ystävätoiminnan kevään viimeinen ystäväilta vietettiin Tikkurilan Veininmyllyllä 31.5.2017"
"Tikkurilan osaston syysretkelle 24.8.2016 Haminaan osallistui 33 ystävätoiminnassa mukana olevaa retkeilijää. Kuvan frakkipukuinen herra, rooliopas valokuvaaja Donat Rydzeffkij toimi oppaana Haminan kaupunkikierroksella. Retken ohjelmassa oli noin 10 minuutin mittainen näytelmä tapain turmeluksesta joka esitettiin Kauppiaantalomuseon pihalla. Kuvassa oleva entisajan asussa oleva naishenkilö esiintyi näytelmässä. Retkeilijät tutustuivat myös 1837 rakennettuun ortodoksiseen Pietarin ja Paavalin kirkkoon sekä ruokailivat Haminan varuskuntakerhossa. "
"Ystävät kevätretkellä Mäntsälässä 2014"

Puhelinnumero muuttunut: 043-8269999.

YSTÄVÄVÄLITYS ITSELLESI, TUTTAVALLESI TAI OMAISELLESI 
Kun haluat lisätietoa ystävätoiminnasta, olisit valmis jo ryhtymään ystäväksi tai tarvitset ystävää itsellesi, tuttavallesi tai omaisellesi, lähetä meille sähköpostia osoitteella spr.ystavatikkurila@gmail.com tai soita *ystävävälitykseen päivystysaikana  maanantaisin klo 14.30 - 17.00, puh. 043-8269999.
Kansanlaistoiminnankeskus Leinikki, Leinikkitie 22, 01350 Vantaa.

YSTÄVÄNÄ TOIMIMINEN
Tikkurilan osaston ystävätoiminnassa on mukana reilut 80 vapaaehtoisystävää. Helpoin tapa ryhtyä ystäväksi on käydä ystävätoiminnan perehdytyskurssi, jossa saa tuhdin paketin tietoa ja taitoa toimintaan ryhtymistä varten. Kurssista ilmoitetaan kotisivuillamme. Punaisen Ristin ystäväkurssit ovat yhtälaisia kaikialla ja antavat pätevyyden toimia minkä tahansa osaston ystävätoiminnassa ystävänä.  

Tämän hetkisiä toimintamuotoja, joissa vapaaehtoinen voi olla mukana.

  • Henkilökohtainen ystävä vanhukselle tai muulle yksinäiselle joko kodissa tai laitoksessa.

Vapaaehtoisille ystäville järjestetään työnohjaus-, jatkokoulutus- ja virkistystilaisuuksia.

YSTÄVÄÄ TOIVOVALLE 
Omainen, kaupungin sosiaalityöntekijä ja ystävää haluava itse, ennen kuin pyydät ystävää, muistathan, että ystävä on ystävä. Hänelle eivät kuulu kodinhoitajan, sairaanhoitajan eivätkä siivoojan työt. Sen sijaan ystävä tuo iloa arjen yksinäisyyteen esimerkiksi kuunnellen ja jutellen sekä yhdessä ulkoillen.

YSTÄVÄKSI HALUAVALLE 
Vapaaehtoisia tarvitaan monella rintamalla. Punaisen Ristin ystävätoiminta on yksi tapa tuottaa iloa yksinäiselle ja saada sisältöä elämään, silloin kun itseltä aikaa ja voimia liikenee. Ystävätoiminnan perehdytyskurssi on hyvä tapa tutustua vapaaehtoistoimintaan.