Läksykerhot

Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerholaisia"
Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerho"
Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerhosta"

Toiminta pyritään taas aloittamaan syksyllä, toki Korona tilanne huomioiden.

Kehä-Espoon alueella on toiminut läksykerho kolmella koululla, kaksi Leppävaarassa ja yksi Kilossa. Kerhot kokoontuvat yhtenä päivänä viikossa iltapäivällä, noin klo 13-16.
 
Punaisen Ristin vapaaehtoiset neuvovat kotitehtävien tekemisessä ja antavat aikuisen huomiota ala-asteikäisille lapsille. Eniten kysytään apua matematiikassa, suomen ja englannin kielessä. Ohjaajana pärjää elämänkokemuksella tai nuoruuden innolla. Tehtävään saa opastusta Punaisen Ristin kursseilla.
 
Ohjaajia on paikalla aina useampia, yksin ei tarvitse olla. Punainen risti järjestää lyhyitä koulutuksia eri puolilla pääkaupunkiseutua ja niille voi halutessaan osallistua.  Mukaan voi tulla ilman koulutustakin.

Kerhoissa käy vaihteleva määrä oppilaita. Osa on kantasuomalaisia, osa maahanmuuttajien lapsia. Jotkut lapset tekevät tehtäviä keskenään tai yksin ilman avun tarvetta. Toiset haluavat yrittää itse ja kysyvät neuvoa tarvitessaan. Sitten on niitäkin, joiden kanssa on hyvä tehdä läksyjä koko ajan “vierihoidossa”. Lapset tarvitsevat apua läksyjentekoon erityisesti, jos lapsen kotikieli on poikkeava opetuskielestä.

Yritämme pitää oven auki kaikille ohjaajiksi haluaville. Joku käy joka viikko, joku kolme kertaa kuussa, joku joka toinen viikko, joku kerran kuussa tai joku vain tarvittaessa. Kerhot alkavat klo 13 tai 13:30 ja jatkuvat niin kauan, kun läksyjen tekijöitä on. 

 
Etäohjausta meillä ei vielä ole ollut. Jos olet kiinnostunut sellaisesta, olet tervetullut kehittämään sitä. Myös uusille kouluille voidaan perustaa tarvittaessa läksykerho.  Meillä on mukava joukko mukavia ohjaajia, mutta uusia mahtuu mukaan. Uusia tekijöitä ja ideoita otetaan mielellään vastaan. Kiinnostuksesi toiminnastamme voit ilmoitella osoitteeseen keha-espoo(a)punainenristi.fi