Läksykerhot

Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerholaisia"
Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerho"
Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerhosta"

Toimintaa pyritään jatkamaan lähiaikoina, toki koronatilanne huomioiden.

Kehä-Espoon alueella on toiminut läksykerho kolmella koululla. Kerhot kokoontuvat yhtenä päivänä viikossa iltapäivällä, noin klo 13-16.
 
Punaisen Ristin vapaaehtoiset neuvovat kotitehtävien tekemisessä ja antavat aikuisen huomiota alakouluikäisille lapsille. Eniten kysytään apua matematiikassa, suomen ja englannin kielessä. Ohjaajana pärjää elämänkokemuksella tai nuoruuden innolla. Tehtävään saa opastusta Punaisen Ristin kursseilla.
 
Ohjaajia on paikalla aina useampia, yksin ei tarvitse olla. Punainen risti järjestää lyhyitä koulutuksia eri puolilla pääkaupunkiseutua ja niille voi halutessaan osallistua.  Mukaan voi tulla ilman koulutustakin.

Kerhoissa käy vaihteleva määrä oppilaita. Osa on kantasuomalaisia, osa maahanmuuttajien lapsia. Jotkut lapset tekevät tehtäviä keskenään tai yksin ilman avun tarvetta. Toiset haluavat yrittää itse ja kysyvät neuvoa tarvitessaan. Sitten on niitäkin, joiden kanssa on hyvä tehdä läksyjä koko ajan “vierihoidossa”. Lapset tarvitsevat apua läksyjentekoon erityisesti, jos lapsen kotikieli on poikkeava opetuskielestä.

Pidämme oven auki kaikille ohjaajiksi haluaville. Voit itse valita kuinka usein toimit läksykerho-ohjaajana. Joku käy joka viikko, joku joka toinen viikko tai joku vain tarvittaessa. Kerhot alkavat klo 13 tai 13:30 ja jatkuvat niin kauan, kun läksyjen tekijöitä on. 

Etäläksykerhoa meillä ei vielä ole ollut. Jos olet kiinnostunut sellaisesta, olet tervetullut kehittämään sitä. Myös uusille kouluille voidaan perustaa tarvittaessa läksykerho. Meillä on kiva joukko mukavia ohjaajia, mutta uusia mahtuu aina mukaan. Olet tervetullut läksykerho-ohjaajaksi.

Kysy lisää tai ilmottaudu mukaan keha-espoo(at)punainenristi.fi