LäksyHelppi

Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerholaisia"
Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerho"
Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Postipuun läksykerhosta"

Iloksemme syksyn aikana pystyimme aloittamaan LäksyHelppitoiminnan uudestaan Postipuun alakoulussa ja tammikuussa 2023 aloitimme LäksyHelpin myös Ruusutorpan koulussa. Niin opettajat kuin oppilaatkin ovat toivottaneet läksyhelppi-ohjaajat lämpimästi tervetulleiksi. 

Muutama muukin koulu olisi hallukas saamaan oman läksyhelppinsä. Olemme erittäin halukkaita käynnistämään lisää toimintaa, mutta tarvitsemme uusia ohjaajia. Onko sinulla jo kokemusta läksyhelppi-ohjaajana toimimisesta? Myös uudet läksykerho-ohjaajat ovat enemmän kuin tervetulleita joukkoomme!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä keha-espoo@punainenristi.fi ja kerro hieman itsestäsi ja omista toiveistasi. Uutta osaamista ja innostusta aina tarvitaan. Opastusta ja koulutusta saat Punaiselta Ristiltä. 

LäksyHelppi-ohjaajan "toimenkuva" 

Punaisen Ristin vapaaehtoiset neuvovat kotitehtävien tekemisessä ja antavat aikuisen huomiota alakouluikäisille lapsille. LäksyHelppi kokoontuu iltapäivisin heti oppilaiden koulupäivän jälkeen. Eniten siellä kysytään apua matematiikassa, suomen ja englannin kielessä. Ohjaajana pärjää elämänkokemuksella tai nuoruuden innolla. Tehtävään saa myös opastusta Punaisen Ristin kursseilla.  

Ohjaajia on paikalla aina useampia, yksin ei tarvitse olla. Punainen risti järjestää lyhyitä koulutuksia eri puolilla pääkaupunkiseutua ja niille voi halutessaan osallistua.  Mukaan voi tulla ilman koulutustakin.

LäksyHelpissä käy vaihteleva määrä oppilaita. Osa on kantasuomalaisia, osa maahanmuuttajien lapsia. Jotkut lapset tekevät tehtäviä keskenään tai yksin ilman avun tarvetta. Toiset haluavat yrittää itse ja kysyvät neuvoa tarvitessaan. Sitten on niitäkin, joiden kanssa on hyvä tehdä läksyjä koko ajan “vierihoidossa”. Lapset tarvitsevat apua läksyjentekoon erityisesti, jos lapsen kotikieli on poikkeava opetuskielestä.

Pidämme oven auki kaikille ohjaajiksi haluaville. Voit itse valita kuinka usein toimit läksyhelppi-ohjaajana. Joku käy joka viikko, joku joka toinen viikko tai joku vain tarvittaessa. Kerhot alkavat klo 13 tai 13:30 ja jatkuvat niin kauan, kun läksyjen tekijöitä on, yleensä korkeintaan kaksi tuntia.  

Tervetuloa mukaan antoisaan vapaaehtoistehtävään ♥ 

LIsätietoja ja yhteydenotot: keha-espoo@punainenristi.fi