Ystävätoiminta

Haluatko olla mukana tuomassa iloa yksinäisen arkeen? 

Ystävätoiminnan vapaaehtoisena sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa aikaasi. Osastossa toimii noin 100 vapaaehtoista pääasiassa kotona tai hoivakodissa asuvan ikäihmisen ystävänä ja maahanmuuttajan tukihenkilönä. Vapaaehtoisista ystävistä ja tukihenkilöistä on koko ajan kysyntää, myös muista syistä yksinäisyyttä kokeville kuin edellä mainituille asiakasryhmille.

Osasto käynnistää mielellään erilaisia ryhmätoiminnan muotoja, jos ryhmille saadaan innostuneita ja sitoutuneita vetäjiä.  Saat lisätietoa ystävätoiminnasta, toimintamuodoista ja koulutuksista Punaisen Ristin sivulta https://www.punainenristi.fi/vapaaehtoiseksi/ystavatoiminta Ystäväkurssit etänä: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8914

Ystäväryhmä 

Ystäväryhmän tapaamisten tarkoituksena on vaihtaa näkemyksiä toisten ystävien kanssa, kuulla ajankohtaisia ja mielenkiintoisia alustuksia ystävätoiminnan kannalta merkittävistä asioista. Ehkä jopa virkistyä tutustumisretkillä kiinnostaviin kohteisiin. 

Kiinnostaisikohan sinua ryhtyä Ystäväryhmän yhteyshenkilöksi ja vetäjäksi? Vaikka yhdessä kaverin tai pienen tiimin kanssa? Onko sinulla jo jonkin verran kokemusta ystävätoiminnasta? Olisiko sinulla ideoita ryhmän tapaamisten ohjelmaksi? Ystäväryhmän tapaamisia voisi olla 1-2 kertaa kevät- ja syyskaudella.  Ilmianna itsesi ja ota yhteyttä osastoon sähköpostilla keha-espoo(a)punainenristi.fi 

Tervetuloa mukaan ystävätoimintaan ja ystäväryhmän kokoontumisiin

Espoon ja Kauniaisten osastoilla on yhteinen ystävätoiminnan välitys
Espoon Vapaaehtoisvälityksen toimitila on Espoon Järjestöjen Yhteisön (EJY:n) tiloissa Kauppamiehentie 6, 2. krs, Tapiola. Välittäjät antavat mielellään välitystoiminnan ohessa tietoa vapaaehtoisen ystävätoiminnan muodoista ja koulutuksista myös uusille ko. vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille. Välittäjiä on paikalla maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11.00 – 15.00 ja torstaisin klo 13.00 – 15.00.

Yhteystiedot: 

puh.: 09 466 858

sähköposti: vapaaehtoinen(a)spr-tapiola.org

Lisätietoja: keha-espoo(a)punainenristi.fi