Ensiapuryhmä

Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"112 -päivän tapahtuma Sellossa"
Martiina Lahti
Kuvaaja: Martiina Lahti
"Ensiapuryhmän harjoitusilta"
Marko Heiskanen
Kuvaaja: Marko Heiskanen
"Osaa auttaa tapahtuma Sellossa"

Ensiapuryhmän toimintaan osallistumiseen riittää kiinnostus ensiavusta, mutta joissakin tehtävissä toimiminen edellyttää tiettyjä pätevyyksiä. Toimintaa ovat harjoittelu, päivystykset ja hälytykset.

Harjoittelu

Harjoittelun rungon muodostavat ryhmäillat, joissa käydään läpi teemoja omien kokeneiden päivystäjien tai ulkopuolisten asiantuntijoiden johdolla. Ryhmäiltojen lisäksi ryhmän jäsenet kouluttautuvat ensiapu- ja valmiustoiminnan kursseilla.

Harjoitukset ovat pääsääntöisesti joka toinen torstai klo 18-20 Raitin Pysäkillä, Konstaapelinkatu 1, Leppävaara, ellei toisin ole ilmoitettu. Ryhmäillat ja aiheet näet sivun vasemmasta valikosta. Uudet ryhmään tulijat ja vieraat, ilmoittakaa tulostanne varajohtajalle.

Päivystykset

Ensiapupäivystäjän kurssin läpäissyt voi toimia ensiapupäivystäjänä yleisötilaisuuksissa, kuten urheilukilpailuissa, raveissa, konserteissa tai messuilla. Päivystyksissä paikkaamme pikkukolhut, annamme kotihoito-ohjeet, ohjaamme tarvittaessa jatkohoitoon sekä varaudumme aloittamaan hätäensiavun tarvittaessa. Päivystämällä pidämme yllä osaamistamme ja toimintavalmiuksiamme.

Hälytykset

Ryhmämme toimii hälytysryhmänä. Viranomaisen päätöksestä Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) johto hälyttää ryhmämme hälytysvalmiudessa olevat esimerkiksi etsintä- tai ensiaputehtävään. Etsinnät voivat olla maasto- tai asuinalue-etsintöjä, päivisin tai öisin.

Ensiapupäivystyksissä ja etsinnöissä ikäraja on 18 vuotta. Lisäksi näihin vaaditaan tarpeellinen koulutus.

Lisätiedot:
ea.spr.kehaespoo(a)gmail.com

Ensiapuryhmän johtaja
Taija Leppäkoski
taija.leppakoski(a)gmail.com

Ensiapuryhmän varajohtaja
Martiina Lahti
ea.spr.kehaespoo(a)gmail.com