Kotoutumisen tuki

Kiinnostaisiko sinua tutustua ihmisiin, jotka tulevat muista kulttuureista? Olisiko sinusta mukava kertoa muille omasta kulttuuristasi? Haluatko harjoitella suomen kieltä? Haluatko edistää hyväksyvää ja monimuotoista yhteiskuntaa? Tervetuloa mukaan Punaisen Ristin kotoutumista tukevaan toimintaan!

Kotoutumista tukeva toiminta tuo ihmisiä yhteen yli kielirajojen ja antaa mahdollisuuden tutustua kieliin ja kulttuureihin monenlaisen mukavan tekemisen kautta. Tällä hetkellä tarjoamme seuraavia toimintamuotoja:

Kerhotoiminnassa suosittuja ovat olleet esimerkiksi peli-illat, kulttuuri- ja maaesittelyt sekä pienet retket. Aiemmin Rovaniemellä on toiminut mm. Suomi-kerho ja Kansainvälinen klubi. LäksyHelppi-kerhossa vapaaehtoiset auttavat turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia Suomen kielen opiskelussa ja muissa koulutehtävissä. Apua tarvitsevat sekä lapset että aikuisopiskelijat. Uusia kerhoja voidaan perustaa vapaaehtoisten kiinnostuksen mukaan.

Voit toimia henkilökohtaisena ystävänä ja tukihenkilönä turvapaikanhakijalle tai maahanmuuttajalle, jolle paikallinen kontakti voi olla ratkaiseva tekijä uudessa ympäristössä selviytymisessä. Vapaaehtoinen saa tehtäväänsä koulutuksen ja muiden vapaaehtoisten tuen. 

Arjen apu -toiminnassa vapaaehtoiset toimivat pareittain kiintiöpakolaisen tai turvapaikanhakijan tukena. Toiminta on lyhytaikaista ystävätoimintaa, jossa tavataan 1-3 kertaa. Vapaaehtoiset auttavat tulijaa sopeutumaan uudelle paikkakunnalle. Toiminta räätälöidään tulijan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Toiminnassa voidaan esimerkiksi tutustua yhdessä paikallisiin palveluihin ja harrastustoimintaan. 

Kotoutumisen tuki voi olla myös jotain muuta. Jos sinulla on idea sekä halua ja taitoa toteuttaa sitä yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa, ota rohkeasti yhteyttä! Vapaaehtoisena annat aikaasi juuri sen verran kuin haluat ja voit. 

Vapaaehtoiset saavat koulutuksen tehtäväänsä. Sopivia kursseja ovat esimerkiksi Ystävätoiminnan peruskurssi ja Kotoutumisen tukena -koulutus. Löydät tulossa olevat lähi- ja verkkokoulutukset vapaaehtoisten järjestelmästä täältä: oma.punainenristi.fi

Voit seurata meitä Facebook- ja Instagram-tileillä @sprmokuroi.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Yhteystiedot: monikulttuuripromot(at)gmail.com