Ystävätoiminta

Etsitkö ystävää tai haluaisitko sinä olla ystävä?
 

Haluatko antaa aikaasi ystävää kaipaavalle, tai kaipaatko itse ystävää? Punaisen Ristin vapaaehtoisella on ”kuuntelevat korvat ja turvallinen olkapää”. Hän on keskustelija ja henkinen tuki, tukena asioilla tai kaveri vaikkapa teatterissa tai pelikentän laidalla. Ystävä toimii tavallisen ihmisen taidoin ja voimavaroin. Hän ei tee hoitoalan ammattilaisille kuuluvia tehtäviä, eikä esimerkiksi siivoa tai auta muissa kotiaskareissa.

Rovaniemen osaston ystävät ovatkoulutettuja vapaaehtoisia. He voivat olla henkilökohtaisia ystäviä esimerkiksi ikäihmiselle, maahanmuuttajalle, nuorelle tai mielenterveyskuntoutujalle. Ystävätoiminta voi olla myös ryhmätoimintaa, kuten erilaisten tapahtumien järjestämistä sekä virikevierailuja paikallisiin palvelutaloihin. Ystävillä on aktiivinen lauluryhmä, joka vierailee palvelutaloissa yhteislaulun merkeissä. Ystävät ovat toimineet myös saattajina ikäihmisille muun muassa Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla ja osallistuneet joukolla Suomen Punaisen Ristin kampanjoihin, kuten ystävänpäiväviikon tapahtumiin sekä Nälkäpäivä-keräykseen.

Ystävätoiminnassa voimme suunnitella yhdessä juuri Sinua kiinnostavaa toimintaa!

Ystävävapaaehtoiset saavat koulutuksen ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan peruskurssilla, mutta toiminnan voi aloittaa myös perehdytyksen avulla.

Osastomme ystävät kokoontuvat kerran kuukaudessa osaston tiloissa. Tapaamisissa vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan tulevaa, ja niihin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet ja siinä jo mukana olevat. Katso tästä tarkemmat kokoontumisajankohdat.

Jos etsit ystävää itsellesi tai läheisellesi tai olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaamme, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Voit myös jättää viestillä yhteydenottopyynnön, jolloin soitamme sinulle takaisin. Puhelinta päivystävät ystävävapaaehtoiset.  

Etsit

Yhteystiedot:

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla milloin vain:
rovaniemi.ystavavalitys@punainenristi.fi

Tekstiviesti: 040 7000 710
Voit myös soittaa samaan numeroon päivystysaikana maanantaisin klo 16-18.