Ystävätoiminta

Joonas Brandt / SPR
Kuvaaja: Joonas Brandt / SPR
"Ystävätoiminta tuo elämään tärkeää sisältöä ystävälle ja vapaaehtoiselle."
Joonas Brandt / SPR
Kuvaaja: Joonas Brandt / SPR
"Ystävätoiminnassa on mukana monen ikäisiä ihmisiä eri elämäntilanteissa."
Joonas Brandt / SPR
Kuvaaja: Joonas Brandt / SPR
"Ystävän kanssa voi pitää yhteyttä myös verkon välityksellä."

Etsitkö ystävää tai haluaisitko sinä olla ystävä?

Haluatko antaa aikaasi ystävää kaipaavalle, tai kaipaatko itse ystävää? Punaisen Ristin vapaaehtoisella on ”kuuntelevat korvat ja turvallinen olkapää”. Hän on keskustelija ja henkinen tuki, tukena asioilla tai kaveri vaikkapa teatterissa tai pelikentän laidalla. Ystävä toimii tavallisen ihmisen taidoin ja voimavaroin. Hän ei tee hoitoalan ammattilaisille kuuluvia tehtäviä, eikä esimerkiksi siivoa tai auta muissa kotiaskareissa.

Rovaniemen osaston ystävät ovat koulutettuja vapaaehtoisia. He voivat olla henkilökohtaisia ystäviä esimerkiksi ikäihmiselle, maahanmuuttajalle, nuorelle tai mielenterveyskuntoutujalle. Ystävä voi toimia myös varaisovanhempana tukea tarvitsevalle lapsiperheelle.

Monimuotoinen ystävätoiminta voi olla myös ryhmätoimintaa tai virikevierailuja paikallisiin palvelutaloihin. Vapaaehtoiset ovat mukana myös erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Osastomme ystävät kokoontuvat kerran kuukaudessa Kansalaistalolla (Rovakatu 23). Tapaamisissa vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan tulevaa, ja niihin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet ja siinä jo mukana olevat. Monimuotoisessa ystävätoiminnassa voimme suunnitella yhdessä juuri Sinua kiinnostavaa toimintaa!

Ystävävapaaehtoiset saavat koulutuksen ystävätoiminnan peruskurssilla. Löydät tulossa olevat lähi- ja verkkokoulutukset sekä vapaaehtoisten yhteiset tapaamiset Oma Punainen Risti -järjestelmästä täältä: oma.punainenristi.fi.

Jos etsit ystävää itsellesi tai läheisellesi tai olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaamme, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Vapaaehtoiset ystävävälittäjät vastaavat puhelimeen mahdollisuuksien mukaan kello 8-20 välisenä aikana. Jos emme pysty vastaamaan puheluun, soitamme sinulle takaisin. Ystäväpyynnön voit jättää myös verkkolomakkeella milloin tahansa.

Yhteystiedot: