Vantaan ensihuoltoyksikkö

Jarkko Mikkonen - Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen - Suomen Punainen Risti

Ensihuolto – vapaaehtoiset ihmisten ja viranomaisten tukena

Ensihuollon tarkoituksena on antaa apua ja tukea äkillisissä onnettomuus-, kriisi- ja häiriötilanteissa tai välittömästi niiden jälkeen. Ensihuollon vapaaehtoiset ovat tarvittaessa niin ihmisten, toisten vapaaehtoisten kuin viranomaistenkin tukena ja apuna, ja ensihuolto huolehtii erityisesti ihmisten fyysisistä, psyykkisistä ja aineellisista perustarpeista. Ensihuollon toimintamuotoja ovat esimerkiksi vaatetus, muonitus, henkinen tuki ja hätämajoitus, ja ensihuollon vapaaehtoiset avustavat viranomaisia tarvittaessa esimerkiksi tulipalon uhrien auttamisessa, kiintiöpakolaisten vastaanottotehtävissä sekä etsintäjoukkojen ensihuoltopalveluissa. Ensihuoltoyksiköt toimivat osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua (Vapepa), ja yksiköiden hälytysryhmät ovat ympärivuorokautisessa hälytysvalmiudessa.

Ensihuoltoyksikkö ottaa jatkuvasti toimintaansa mukaan uusia vapaaehtoisia. Jos olet kiinnostunut ensihuoltotoiminnasta, ota yhteyttä sähköpostilla vantaan.ensihuolto@gmail.com.

Ensihuoltoyksikkö
Vantaan Ensihuoltoyksikkö koostuu Länsi-Vantaan, Korson ja Tikkurilan osastojen ensihuoltovapaaehtoisista. Ensihuollon vapaaehtoisena voit osallistua erilaisiin harjoituksiin, koulutuksiin sekä hälytyksiin. Hälytysryhmäläiseksi pääsee osallistumalla säännöllisesti ensihuoltoryhmän harjoituksiin, sekä suorittamalla tarvittavat ensihuollon ja Vapepan kurssit. Hälytyksiin osallistuminen on vapaaehtoista. Ensihuoltoryhmäläisen on oltava vähintään 18-vuotias.

Koulutusiltojen alkamisaika on normaalisti klo.18:00, poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Kokoontumispaikka vaihtelee, joten seuraa ohjelmaa, josta ilmenee harjoitusillan vastuuhenkilö, joka kertoo seuraavan ryhmäillan kokoontumispaikan. 

Yhteystiedot:
Sähköposti: vantaan.ensihuolto@gmail.com
SPR Länsi-Vantaa, Kaivosrinteenkuja 2 D väestönsuoja, 01610, Vantaa
SPR Korso, Korson asukastila, Korsontie 2 01450 Vantaa. Katin kauneuskulman yläpuolella, sisäänkäynti rautatien puolelta.
SPR Tikkurila, Tikkuraitti 10, 01300 Vantaa. Tila on Tokmannin talon alakerrassa.

Löydät meidät myös Facebookista

Lisää tietoa ensihuoltotoiminnasta saat täältä.

Tervetuloa mukaan!