Nälkäpäivä -tempaukset 2017

Ruotsiksi

Nälkäpäivänä tempaistaan taas!

Osana #Tuplataan -kampanjaa kannustamme Punaisen Ristin vapaaehtoiset haastamaan kaverit ja kaduntallaajat mukaan Nälkäpäivä-kerääjiksi 14.-16.9.2017. Tempausten tavoitteena on keksiä uusia tapoja innostaa nuoria kerääjiksi ja rekrytoida uudet kerääjät mukaan Punaisen Ristin toimintaan. Tärkeää on siis myös miettiä, miten kerääjinä olleet nuoret saadaan osallistumaan toimintaamme myös Nälkäpäivän jälkeen. Tempaus voi olla iso tai pieni, yksikin uusi kerääjä ja vapaaehtoinen on hieno juttu!

Kaikkien tempauksen järjestäneiden kesken arvotaan Fjällräven Re-Kånken reppu täynnä Tupla-patukoita! Arvontaan voi osallistua julkaisemalla kuvan Nälkäpäivä -tempauksesta Punaisen Ristin Nuoret -ryhmässä Facebookissa tai Instagramissa hashtagilla #tuplataan. Muita hyviä hashtageja tempaukselle on mm. #punainenristi, #sprnuoret ja #nälkäpäivä2017. Julkaistun tempauskuvan lisäksi arvontaan mukaan pääsemisen edellytyksenä on tämän palautelomakkeen täyttäminen syyskuun loppuun mennessä. Palaute auttaa tempausten kehittämistä jatkossa.

Ideoita tempauksen toteutukseen:

·        Haalarimerkkikampanja

·        Aamunavaukset ja videot kouluilla

·        Auttajakurssi

·        Hiljainen mielenilmaus

·        Teemasitsit ainejärjestölle

·        Roolipeli tai gaala yläkouluun

·        Disko alakouluun

·        Pihakisat päiväkotiin

·        Some -kampanjat ja haasteet

·        Nälkäpäivä flash mob

Osoitteesta tiina.lehtovirta@redcross.fi voi tilata Tupla -patukoita jaettavaksi uusille toiminnasta kiinnostuneille nuorille kerääjille. Tilaus tulee tehdä viimeistään viikko ennen Nälkäpäivää ja enimmäismäärä on 20 patukkaa. Liitteistä löytyy valokuvia ja #Tuplataan -kampanjan logo käytettäväksi mahdollisissa itse tehdyissä Nälkäpäivä -mainoksissa.

Miten uudet nuoret kerääjät saadaan osallistumaan toimintaamme myös Nälkäpäivän jälkeen?

Ennen Nälkäpäivää on hyvä myös miettiä miten uudet nuoret kerääjät saadaan mukaan Punaisen Ristin toimintaan myös Nälkäpäivän jälkeen. Jokaisella on tähän varmasti oma hyväksi koettu tapa, mutta yksi toimiva vinkki on rohkeasti pyytää uusi nuori mukaan esim. seuraavalla viikolla kokoontuvan toimintaryhmän iltaan. Huolehdi siis, että uusi kerääjä saa itseä kiinnostavan toimintaryhmän kokoontumis- ja yhteystiedot esimerkiksi käyntikortin avulla. Voitte myös ottaa uuden kerääjän yhteystiedot ylös ja laittaa hänellä Nälkäpäivän jälkeen kiitosviestin yhteydessä tiedot seuraavasta Punaisen Ristin tapahtumasta. Muita vinkkejä nuorten rekrytointiin löytyy täältä.