Keitele

Sijainti:
Keiteleen keskusta, 72600, Keitele
Sähköposti: 
keitele.spr@gmail.com

Ajankohtaista vuonna 2020:

Keiteleen osastossa on reilut 100 jäsentä. Vuosi 2020 on Keiteleen osaston juhlavuosi, osaston täyttäessä 70 vuotta 26.10.2020.
 

Tiedote 13.3.2020 kello 12.30:    (päivitetty 1.4.2020 klo 12.45)

  • Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. 

  • Hallitus on linjannut rajoitustoimenpiteitä, joita se on 30.3.2020 tiedotustilaisuudessa täydentänyt, siten että koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia jatketaan 13.5.2020 saakka. Yleisötapahtumien osalta rajoitustoimenpiteet ovat voimassa 31.5.2020 saakka. Linjaukset perustuvat valmiuslakiin, tartuntatautilakiin ja muuhun lainsäädäntöön.

  • Riskiryhmiin kuuluu yli 70-vuotiaat ihmiset sekä perussairaat ihmiset. Lisää Koronavirustaudin riskiryhmistä TÄÄLTÄ. 

  • Valtioneuvosto on 16.3.2020 velvoittanut yli 70-vuotiaat ja perussauraat pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Lisätietoa TÄÄLTÄ.

  • SPR Keiteleen osasto peruu kaiken suunnitellun toiminnan (kokoukset, koulutukset, harjoitukset, toimintaryhmien kokoontumiset, ensiapupäivystykset) valtiovallan suositusten mukaisesti vähintään 31.5.2020 saakka.

  • Tämä ei koske Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysluontoisia tehtäviä. Osaston vapaaehtoiset voivat osallistua oman harkinnan mukaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tehtäville, mikäli he ovat terveitä, eivätkä kuulu riskiryhmään (ovat alle 70-vuotiaita ja perusterveitä). Auttamistehtävissä vapaaehtoisten turvallisuudesta huolehditaan, eikä heitä aseteta tehtäviin, joissa on vaaraa tai riski altistua esimerkiksi koronavirukselle.

  • Keiteleen kunta organisoi ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville kauppa- ja asiointiapua. Vapaaehtoiset voivat halutessaan ilmoittautua Keiteleen kuntaan (Salla Isomäki puh. 0401475911).

  • Mikäli itse tai läheisesi tarvitsee kauppa- tai asiointiapua Keiteleellä, ole yhteydessä kunnan vaihdenumeroon arkisin klo 9-15 puh. 017273100.

 

Lisätietoja: keitele.spr(at)gmail.com 

 

Punaisen Ristin hygieniaohjeet niistämiseen ja käsien pesemiseen

 

Kirjautumalla Oma Punainen Risti -käyttäjäksi saat ajankohtaista tietoa, mitä lähialueellasi tapahtuu: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi

Keiteleen osasto on perustettu 26.10.1950. Tulemalla mukaan tulet samalla jäseneksi yhteen Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla. Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisista. Liity jäseneksi Punaisen Ristin Keiteleen osastoon !

Olemalla aktiivinen Sinulla kaikki mahdollisuudet vaikuttaa paikalliseen toimintaamme!
Keiteleellä toimii mm. ystävätoiminta, keräystoiminta, omaishoitajien tukitoiminta sekä ensiapu- ja valmiusryhmä. Olemme myös osa Vapaaehtoista pelastuspalvelua.

Olemme myös Facebookissa

Uutiset

Piia Jounila
Kuvaaja: Piia Jounila
"Kuvassa vasemmalta oikealle: Mimmi Martiskin, Azra Topzu, Merja Pennanen ja edessä kyltin kanssa Saana Karjalainen"

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -huomionosoituksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka piirin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Valinnan huomionosoituksen saajasta tekee piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittämistyöryhmä.

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt
""Suodaan toiselle ihmiselle ystävällinen sana, teko tai hymy""

Ystävänpäivä herättää ihmisissä erilaisia ajatuksia ja tunteita. Kaksi terveydenhoitajaopiskelijaa lähestyi teemaa yksinäisyyden näkökulmasta.: 

 

Yksinäisyys ympärillä

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri hyväksyi viime sunnuntaina pitämässään vuosikokouksessa julkilausuman, jossa se toivoo varautumiselle ja valmiudelle entistä merkittävämpää asemaa julkisessa keskustelussa ja muistuttaa yhteistyön tärkeydestä yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Viestinsä piirikokous suuntasi kunnille, omille jäsenilleen, muille järjestöille sekä tavallisille kansalaisille.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.