Uutiset

"Punaisen Ristin merkkien saajat "

SPR Sonkajärven osaston 22.3.2022 Pajakahvilassa pidettyyn kevätkokoukseen osallistui 16 osaston jäsentä. Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille vuoden 2021 tileistä ja hallinnosta.

Osaston puheenjohtaja Leila Honkala luovutti Punaisen Ristin aktiivimerkit vähintään 3 vuotta aktiivisesti toimineille jäsenille Pirkko Rönkkö, Kirsti Röpelinen ja Elsa Kokkomäki. Maija Tervolle myönnetty aktiivimerkki luovutetaan hänelle myöhemmin.

 • 24.3.2022 19:27
 • ANJA TUOVINEN
Anja Tuovinen
Kuvaaja: Anja Tuovinen

SPR Sonkajärven osasto järjesti torstaina 3.3.2022 S-Market Sonkajärven ja K-Market Marjapaikan edessä lipaskeräyksen Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Lahjoittajien puheissa kuului ja keräyksen tuotossa näkyi ihmisten valtava halu auttaa. Päivän kestäneen lipaskeräyksen tuotto oli 1176 €.

 • 7.3.2022 23:23
 • ANJA TUOVINEN
Anja Tuovinen
Kuvaaja: Anja Tuovinen
"Aino ja Terttu aloittivat keräyksen torstaiaamuna"

Auttamishalua ja vielä mukavasti käteistä keräyslippaisiin löytyi sonkajärveläisiltä Nälkäpäivänä. 
Lipaskeräys järjestettiin perinteisesti S-Market Sonkajärven ja K-Market Marjapaikan edessä torstaista lauantaihin yhteensä 24 kerääjän voimin.

Aivan kaikkia kerääjiä ei kuvissa ole.

 • 5.10.2021 10:58
 • ANJA TUOVINEN

Lämpimästi tervetuloa vuosikokoukseen Polvijärvelle lomakeskus Huhmariin sunnuntaina 5.9.2021!

HUOM! Ennakkotiedoista poiketen lauantain 4.9 ohjelmaa ei toteuteta koronatilanteesta johtuen.

Ohjelmassa sunnuntaina Piirin vuosikokous / Piirien johtosäännön 4 §:n määräämät asiat

9:00 Ilmoittautuminen
12.00 Lounas
14.30 Iltapäiväkahvi

Majoitus Varataan ja maksetaan itse.
 

 • 29.7.2021 12:03
 • putkoha

Piirin 25.4.2021 pidettäväksi suunniteltu etävuosikokous siirretään pidettäväksi mahdollisuuksien mukaan kaksipäiväisenä lähikokouksena 4.-5.9.2021. Tarkempi aika ja paikka varmistuvat myöhemmin.

Oikeusministeriössä on parhaillaan valmisteltavana lakimuutos, joka sallisi yhteisöjen kevätkokousten lykkäämisen niin, että ne pidetään 30.9.2021 mennessä. Lakimuutos on tulossa eduskunnan käsittelyyn viikolla 16. Eduskunnan täysistunto käsittelee asiaa mitä ilmeisimmin 21.4.2021 kello 14.

 • 9.4.2021 14:12
 • Piia Jounila
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Maskien takana Pentti ja Anna-Maija S-Market Rutakontorin edessä"

Tänä vuonna Nälkäpäiväkeräyksessä Sonkajärvellä keräyslippaiden tilalla käytettiin isoja keräystonkkia, joiden avulla pystyttiin säilyttämään koronatilanteen vaatimat turvavälit lahjoittajien ja kerääjien välillä. Vaikka tonkat eivät aivan täyttyneetkään, kaksipäiväisen keräyksen tuotto oli huomattava, josta kiitos kaikille lahjoittajille ja kerääjille.

 • 5.10.2020 22:45
 • ANJA TUOVINEN
Anja Tuovinen
Kuvaaja: Anja Tuovinen
"Merkkien saajat asettuivat ryhmäkuvaan turvavälit muistaen"

SPR Sonkajärven osaston hallitus päätti kokouksessaan 1.9.2020, että perinteinen Nälkäpäiväkeräys järjestetään, mikäli Korona-tilanne sen suinkin sallii. Keräys järjestetään 25. ja 26. syyskuuta luultavasti tonkkakeräyksenä, jolloin hygienia- ja turvallisuusohjeiden noudattaminen on helpompaa kuin tutussa lipaskeräyksessä. Kerääjäksi voi ilmoittautua Aino Ojaselle puh. 040 5198234 ja mukaan kaivataan myös uusia, nuoria kerääjiä.

 • 6.9.2020 16:00
 • ANJA TUOVINEN
Piia Jounila
Kuvaaja: Piia Jounila
"Kuvassa vasemmalta oikealle: Mimmi Martiskin, Azra Topzu, Merja Pennanen ja edessä kyltin kanssa Saana Karjalainen"

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -huomionosoituksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka piirin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Valinnan huomionosoituksen saajasta tekee piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittämistyöryhmä.

 • 16.3.2020 18:58
 • Piia Jounila
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Tuvan täydeltä väkeä ystävänpäiväkahvilla "

Nähdään - toisemme oli teemana, kun SPR Sonkajärven osaston kutsumana salin täydeltä väkeä kahvitteli ja rupatteli ystävänpäivänä Ravintola Hollivootissa. Iloisen seurustelun lomassa kuultiin asiaa Punaisen Ristin ystävätoiminnasta, kauniita sanoja ystävyydestä sekä lauluja ja lausuntaa. Ystävän laulun lauloimme kaikki yhdessä.

 • 20.2.2020 20:20
 • ANJA TUOVINEN
Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt
""Suodaan toiselle ihmiselle ystävällinen sana, teko tai hymy""

Ystävänpäivä herättää ihmisissä erilaisia ajatuksia ja tunteita. Kaksi terveydenhoitajaopiskelijaa lähestyi teemaa yksinäisyyden näkökulmasta.: 

 

Yksinäisyys ympärillä

 • 14.2.2020 12:55
 • Piia Jounila
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Syyskokouksessa Antti Ojanen, Helli Tolonen, Anja Tuovinen ja Maija Ronkainen vastaanottivat huomionosoitukset aktiivisesta toiminnastaan"

SPR Sonkajärven osaston puheenjohtaja Leila Honkala luovutti syyskokouksessa SPR Savo-Karjalan piirin myöntämät ansiomerkit vähintään 6 vuotta aktiivisesti toimineille jäsenille Anja Tuovinen ja Antti Ojanen. Maija Huttuselle myönnetty ansiomerkki luovutetaan hänelle myöhemmin.
Samoin osaston puheenjohtaja luovutti aktiivimerkit vähintään 3 vuotta aktivisesti toimineille jäsenille Helli Tolonen ja Maija Ronkainen. Kirsti Tervolle myönnetty aktiivimerkki luovuetaan hänelle myöhemmin.

 • 22.11.2019 20:49
 • ANJA TUOVINEN
Anja Tuovinen
Kuvaaja: Anja Tuovinen
"Sonkajärven osaston keräysjohtaja Aino ja keräyksen järjestelyissä uurastanut Antti kerääjinä K-Market Marjapaikan edessä"

Yhteensä 34 kerääjää punaisina lippaineen ja liiveineen väritti Sonkajärven kirkonkylän maisemaa, kun SPR Sonkajärven osasto järjesti onnistuneen Nälkäpäivä-keräyksen torstaista lauantaihin S-Market Rutakontorin ja K-Market Marjapaikan edustalla. Keräykseen perjantaina osallistuneet yläkoululaiset kiertelivät lippaineen kylällä laajemminkin.

 • 30.9.2019 12:01
 • ANJA TUOVINEN

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri hyväksyi viime sunnuntaina pitämässään vuosikokouksessa julkilausuman, jossa se toivoo varautumiselle ja valmiudelle entistä merkittävämpää asemaa julkisessa keskustelussa ja muistuttaa yhteistyön tärkeydestä yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Viestinsä piirikokous suuntasi kunnille, omille jäsenilleen, muille järjestöille sekä tavallisille kansalaisille.

 • 8.5.2019 13:36
 • Piia Jounila
Sirpa Remes
Kuvaaja: Sirpa Remes

SPR:n Savo-Karjalan piirin vuosikokouksessa 28.4.2019 Tahkolla Sonkajärven osaston aktiiviset toimijat Leila Honkala, Riitta Savolainen, Aino Ojanen ja Aija Pellikka vastaanottivat huomionosoitukset, jotka heille oli myönnetty ansiokkaasta työstä Punaisen Ristin päämäärien hyväksi.

 • 6.5.2019 20:39
 • ANJA TUOVINEN

Hyvät vapaaehtoiset!

Savo-Karjalan piirillä on ilo kutsua teidät vuosikokousviikonloppuun 27. – 28.4.2019.

Alla liitteenä mainos, jossa ohjelma ja ilmoittautumislinkki, sekä lauantai-illan buffet-menu.

Tervetuloa!

 • 13.3.2019 17:24
 • Petri Gröhn
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Anna-Maija ja Mirkku toivat tervehdyksen Ystävänkammarista lauluin ja miettein ystävyydestä."

Nähdään - toisemme  oli ystävänpäivän teemana ja SPR Sonkajärven osaston järjestämillä ystävänpäiväkahvilla nähtiin runsas 120 kävijää. Kahvittelun ja jutustelun lomassa kuultiin lauluja ja runoja sekä tutustuttiin Punaisen Ristin ystävätoimintaan Sonkajärvellä. Ja nähdään toisemme jatkossakin.

 • 16.2.2019 00:48
 • ANJA TUOVINEN
Anja Tuovinen
Kuvaaja: Anja Tuovinen
"Aktiivimerkkien saajat Sirpa Remes, Kari Rönkkö ja Eeva-Liisa Kärnä"

SPR Sonkajärven osaston puheenjohtaja Leila Honkala jakoi syyskokouksessa aktiivimerkit kolme vuotta aktiivisesti toimineille SPR:n jäsenille Eeva-Liisa Kärnä, Sirpa Remes ja Kari Rönkkö. Pasi Kainulaiselle myönnetty aktiivimerkki luovutetaan hänelle myöhemmin.

Osaston puheenjohtajaksi seuraavaksi 2-vuotiskaudeksi valittiin edelleen Leila Honkala ja varapuheenjohtajaksi Antti Ojanen. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Aino Ojanen, Aija Pellikka ja Eeva-Liisa Kärnä valittiin uudelleen vuosiksi 2019-2020. Lisäksi hallituksessa jatkavat Anja Tuovinen, Mari Heiskanen ja Sirpa Remes.

 • 25.11.2018 18:58
 • ANJA TUOVINEN
Tero Sivula (Lehtikuva).
Kuvaaja: Tero Sivula (Lehtikuva).
"Tulipalo voi hetkessä viedä kaiken. Lahjoittamalla autat tulipalon uhreja kotimaassa."

MEDIATIEDOTE
18.9.2018
Julkaisuvapaa

NÄLKÄPÄIVÄ-KERÄYS 20.-22.9.2018 SAVO-KARJALASSA

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin syyskuussa vuosittain järjestettävä keräys. Nälkäpäivä tunnetaan kaduilla kulkevista lipaskerääjistä, mutta Nälkäpäivänä voi lahjoittaa myös verkossa. Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia Katastrofirahastoon, josta autetaan sekä sotien ja luonnononnettomuuksien uhreja maailmalla että äkillisten onnettomuuksien uhreja Suomessa.

NÄLKÄPÄIVÄ-KERÄYS KESKEINEN ASIA KOTIMAAN AUTTAMISVALMIUDESSA

 • 19.9.2018 13:59
 • Petri Gröhn
Kirsi Piiparinen/SPR Savo-Karjalan piiri
Kuvaaja: Kirsi Piiparinen/SPR Savo-Karjalan piiri
"Piirin hallitus "

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vuosikokous järjestettiin Nurmeksen Bomballa 22.4.2018. Vuosikokoukseen osallistui yhteensä 94 henkilöä ja edustettuina kokouksessa oli piirin 49 osastosta 29 osastoa.

Vuosikokouksessa luovutettiin tasavallan presidentin myöntämät Punaisen Ristin ansiomitalit ja jaettiin muita huomionosoituksia.

 • 26.4.2018 15:10
 • Ira Leo
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Ennen juhlan alkua vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Tuija Hänninen SPR Savo-Karjalan piiristä jakoi Avun ketju -rintamerkkejä aktiivisille ystäville. Kuvaajakin oli merkin saaja.t"

Ystävänpäivän teemana oli tänä vuonna Nähdään - toisemme. Hyvin oli viestikin nähty, sillä SPR Sonkajärven osaston järjestämässä ystävänpäivätapahtumassa Ravintola Hollivootissa oli kävijöitä reilusti toista sataa.

 • 18.2.2018 13:51
 • ANJA TUOVINEN
Leila Honkala
Kuvaaja: Leila Honkala
"Tuotteita myymässä Aino, Aija ja Anja sekä Yasin ja Raana"

SPR Sonkajärven osasto osallistui tänäkin vuonna perinteisiin joulumyyjäisiin. SPR:n pöydässä oli valmistamiaan neuleita ja leipiä myymässä myös Irakin Kurdistanista Suomeen ja Sonkajärvelle tullut Yousefin perhe.  

 • 19.12.2017 19:00
 • ANJA TUOVINEN
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Lahjoitus Kirstin lippaaseen S-Market Rutakontorin edessä"

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin Sonkajärvellä perinteisesti S-Market Rutakontorin ja K-Market Marjapaikan edessä torstaista lauantaihin yhteensä 31 kerääjän voimin. Keräykseen perjantaina osallistuneet yläkoulun oppilaat kiertelivät lippaineen myös torilla, Osuuspankin pihalla ja koululla. Mukavasti käteistä kilahti lippaisiin, joten aivan kokonaan ei Sonkajärvellä olla korttikauteen siirrytty.

 • 18.9.2017 21:32
 • ANJA TUOVINEN
Leena Koskela / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Leena Koskela / Suomen Punainen Risti
"Hallitus 2017-2020, kuvassa: Markku Suokas (vas), Sami Laitinen, Henri Backman, Otto Kari, Eija Karine, Pertti Torstila, Marju Pihlajamaa ja Outi Forsblom."

Pertti Torstila jatkaa järjestön puheenjohtajana

Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi valittiin suurlähettiläs Pertti Torstila 11.6. järjestön yleiskokouksessa Helsingissä. Hän on johtanut järjestöä jo kolme vuotta.

Järjestön varapuheenjohtajiksi valittiin Ann-Mari Audas-Willman (Vaasa), Otto Kari (Helsinki) ja Sami Laitinen (Oulu).

 • 12.6.2017 12:50
 • Ira Leo
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"140 vuotta auttajia - Punaisen Ristin historiasta kertova valokuvanäyttely Sp Optian kerhohuoneella"

140 vuotta auttajia

Kahvitarjoilu, myyjäiset sekä järjestön historiasta kertova valokuvanäyttely Säästöpankki Optian kerhotilassa olivat Punaisen Ristin viikon tapahtumia Sonkajärvellä lauantaina 13.5., jolloin järjestettiin myös vanhan tavan mukaan Hyväpäivä-lipaskeräys S-Market Rutakontorilla ja K-Market Marjapaikassa. Näissä kaupoissa oli myös terveyspisteet, joissa jaettiin terveystietoja ja voi mittauttaa verenpaineensa.

 • 15.5.2017 23:45
 • ANJA TUOVINEN

Kesäkuun yleiskokous lähestyy ja toivomme, että Savo-Karjalan piirin osastot osallistuvat aktiivisesti kokoukseen. Kannustamme osastoja lähettämään yleiskokoukseen myös nuoria jäseniä sekä äänivaltaisiksi edustajiksi että tarkkailijoiksi.

Nuorisotoiminnan kehittämistyöryhmä kutsuu piirin nuoret mukaan yleiskokoukseen!

 • 25.4.2017 13:39
 • Ira Leo

Savo-Karjalan piirin vuosikokous ja "juhlavuoden auttajat" -teemapäivä järjestetään 22.-23.4.2017 Kuopiossa, Kylpylähotelli Rauhalahdessa.

Viikonlopun ohjelma:

Lauantaina 22.4.   "Juhlavuoden auttajat"                         

09:00                    aamukahvit

10:00                    päivän avaus

12:30-13:30         lounas

13:30–15:00        toiminta jatkuu

15:00-16              päiväkahvit

19:00                   illallinen

 • 9.3.2017 10:08
 • Ira Leo
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Eero Ryhänen ja Eelis Kokkonen Varpaisjärveltä suorittavat elvytystestiä defibrillaattoria apuna käyttäen. Ohjaajina Mari Heiskanen Sonkajärveltä ja Hannele Kemppi Sukevalta."

Ylä-Savon ensiapuryhmien hätäensiaputaitojen osaamisen varmistaminen toteutettiin Sonkajärvellä 28.1.2017. Tapahtumassa testautti taitojaan 30 ensiapuryhmäläistä Iisalmen, Kiuruveden, Rautavaaran, Varpaisjärven ja Sonkajärven osastoista. Testattujen ryhmäläisten taidot oikeuttivat päivystyspätevyyden jatkamisen vuoden 2017 ajaksi.

 • 7.2.2017 16:27
 • ANJA TUOVINEN
NP Lehtman
Kuvaaja: NP Lehtman

Lämpimästi tervetuloa kevään kummitapaamisiin!

Helmikuussa piirin työntekijät ja piirin hallituksen jäsenet jalkautuvat kummialueille tapaamaan osastoja ajankohtaisten asioiden ja yhdessä tekemisen merkeissä.

Kummitapaamisten aikataulu:

ma 13.2.  Juankoski
ti 14.2.     Outokumpu
ke 15.2.   Juuka
to 16.2.   Tohmajärvi
ti 21.2.    Tervo
ke 22.2.   Leppävirta
ke 22.2.   Iisalmi
to 23.2.   Tuupovaara

 • 1.2.2017 13:23
 • Ira Leo
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Ravintola Hollivoot osallistui Nälkäpäivään tarjoamalla kerääjille pullakahvit aina keräysvuoron jälkeen."

Yhteensä 39 kerääjää punaisine lippaineen ja liiveineen piristi Sonkajärven kirkonkylän maisemaa, kun SPR:n Sonkajärven osasto järjesti onnistuneen Nälkäpäivä-keräyksen torstaista lauantaihin S-Market Rutakontorin ja K-Market Marjapaikan edustalla. Keräykseen perjantaina osallistuneet yläkoululaiset kiertelivät myös torilla ja Osuuspankin pihalla.

 • 22.9.2016 00:05
 • ANJA TUOVINEN
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"SPR:n logistiikkakeskuksessa Kalkussa"

Elokuisena viikonloppuna joukko Punaisen Ristin Sonkajärven osaston aktiivitoimijoita teki antoisan ja hauskan opinto- ja virkistysmatkan Hämeeseen. Tampereella käyntikohteena oli Kalkun logistiikkakeskus, jossa näkemämme ja ihanan oppaamme kertoman perusteella saimme aavistuksen siitä tavaramäärästä ja moninaisuudesta, jota SPR hankkii, käsittelee ja toimittaa sekä Suomeen että ympäri maailmaa, välillä hyvinkin kireesti.

 • 17.8.2016 22:11
 • ANJA TUOVINEN
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Ensiapuryhmäläiset opastivat arjen turvallisuusasioissa ja jakoivat ensiaputietoutta."

Arjen turvallisuus ja ensiaputaidot olivat aiheena Punaisen Ristin viikon tapahtumissa Sonkajärvellä. Osaston puheenjohtaja Leila Honkala kertoi kodin turvallisuudesta ja opasti lasten ensiapuasioissa  seurakunnan perhekerhossa. Ensiapuryhmäläiset jakoivat ensiaputietoutta ja opastivat arjen turvallisuusasioissa lauantaina S-Market Rutakontorilla ja K-Market Marjapaikassa.
Samaan aikaan kaupojen edessä Maija ja Elvi paistoivat lettuja Kaisu ja Eila apunaan.
Hyväpäivä-lipaskeräykseen osallistui 11 kerääjää Sonkajärvellä toimivista eri yhdistyksistä.

 • 20.5.2016 10:33
 • ANJA TUOVINEN

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vuosikokous järjestettiin Kolilla 24.4.2016. Vuosikokoukseen osallistui 102 henkilöä.

Vuosikokouksessa luovutettiin tasavallan presidentin myöntämät Punaisen Ristin ansiomitalit ja jaettiin muita huomionosoituksia. Kultaiset ansiomitalit saivat tänä vuonna Ilmi Hirvonen Kiteen osastosta ja Sinikka Marttila Kuopion osastosta. Pronssisen ansiomitalin sai 18 vapaaehtoista.

Vuoden Ristiläiset

 • 29.4.2016 10:06
 • Aila Niemi
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Puheenjohtaja Leilan alkusanat"

Sonkajärvellä vietimme SPR Sonkajärven osaston järjestämää ystävänpäiväjuhlaa ilmapalloin, ruusuin ja sydämin koristellussa Ravintola Hollivootissa. Kutsu oli käynyt hyvin, sillä vieraita oli noin sata. Puheenjohtaja Leilan alkusanojen jälkeen nautimme haitarimusiikista ja yhteislauluista. Ystävämme Farida esitti meille kertomuksen onnesta hyvällä suomen kielellä. Pienet afgaanilaislapset olivat harjoitelleet monta suomenkielistä laulua ja jalallakin pantiin koreasti. Täytekakku ja kahvi maistuivat.

 • 21.2.2016 21:56
 • ANJA TUOVINEN
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Afganistanilaisia juhlaruokia"

SPR:n Sonkajärven osaston puheenjohtaja Leila Honkala kutsui Sonkajärvelle muutaneet afganistanilaiset suomalaisine ystävineen kotiinsa viettämään Suomen itsenäisyyspäivää.
Vuosi sitten samassa juhlassa tutustuttiin suomalaisiin jouluruokiin. Tänä vuonna tarjolla oli afganistanilaisia juhlaruokia. Joulupiparien teko kuului ohjelmaan molempina vuosina.

 • 12.12.2015 00:10
 • ANJA TUOVINEN
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Hallituksen uusi jäsen Farida Qasemi"

Nuori maahanmuuttaja Farida Qasemi valittiin SPR:n Sonkajärven osaston hallitukseen vuosiksi 2016-2017. Syntyisin afganistanilainen Farida saapui perheensä mukana Suomeen ja Sonkajärvelle Iranista tammikuussa 2013 ja käy nyt toista vuotta Sonkajärven lukiota.

11.11.2015 pidetyssä varsinaisessa syyskokouksessa hallitukseen valittiin edelleen Anna-Maija Huttunen, Mari Heiskanen ja Anja Tuovinen. Entisinä jatkavat Aino Ojanen, Aija Pellikka, Hannu Huttunen ja Pirjo Piippo sekä puheenjohtaja Leila Honkala ja varapuheenjohtaja Antti Ojanen.

 • 12.11.2015 23:44
 • ANJA TUOVINEN
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Sonkajärveläiset koulutusristeilyllä"

Punaisen Ristin järjestämälle Iloa auttamisesta - vapaaehtoisten koulutusristeilylle osallistui Sonkajärven osastosta seitsenhenkinen joukko. Oppia saatiin puheenjohtajan, varainhankinnan yhteyshenkilön, rahastonhoitajan, sihteerin, keräysjohtajan, tiedottajan ja jäsenmestarin koulutuksista. Tavattiin vanhoja tuttuja ja tutustuttiin uusiin SPR:läisiin ja muutenkin oli mukavaa.

 • 12.11.2015 11:58
 • ANJA TUOVINEN

Juha Nevalainen johtamaan Kiteen vastaanottokeskusta

 

Kiteen vastaanottokeskuksen johtajaksi on valittu Juha Nevalainen. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Juhalla on yli kymmenen vuoden esimieskokemus ja vahva vapaaehtoistyötausta Suomen Punaisessa Ristissä. Hän toiminut luottamushenkilönä osastotasolla sekä Ensiapu- ja henkisen tuen kouluttajana Savo-Karjalan piirissä.

Kiteen vastaanottokeskus avattiin 3. lokakuuta. Keskukseen mahtuu 280 turvapaikanhakijaa.

 • 5.10.2015 18:21
 • Kaisu Haataja
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Kirsti kerää ja Maija paistaa lettuja S-Marketin Jorman seuratessa"

Sonkajärvellä järjestettiin Nälkäpäivän lipaskeräys torstaista lauantaihin. Kerääjiä oli yhteensä 33, mukana 8 Lyseotien koulun oppilaskunnan jäsentä. Lipaskeräyksen tuotto oli mahtavat 1500,- euroa katastrofirahastoon.

Torstaina lettumestari Maija paistoi lettuja ja lettumyynnin tuotosta puolet eli 95,- euroa lahjoitettiin katastrofirahastoon ja toinen puoli käytetään vanhusten ystävätoimintaan Sonkajärvellä.

 • 25.9.2015 15:56
 • ANJA TUOVINEN

SPR Savo-Karjalalle tuplahopeaa ensiavun SM-kisoista
SPR:n Tohmajärven osaston nuorten joukkue ja varhaisnuorten Reddie Kids joukkue toivat hopeaa lauantaina Rovaniemellä pidetyistä valtakunnallisista ensiapukilpailuista. Tohmajärveläiset edustivat SM-kilpailuissa SPR:n Savo-Karjalan piiriä.
Tohmajärven osaston nuoret kilpailivat kovassa sarjassa jättäen kuitenkin taakseen useita suurempien paikkakuntien joukkueita.

 • 8.6.2015 12:55
 • Kaisu Haataja
Pekka Tuovinen
Kuvaaja: Pekka Tuovinen
"Pentti kerääjänä ja ensiapuryhmän johtaja Mari ensiaputietoja jakamassa"

Lipaskeräys Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi alkoi S-Market Rutakontorilla ja K-Market Marjapaikassa heti aamulla. Vierelleen kerääjät saivat ensiapuryhmän jäseniä esittelemään Punaisen Ristin ja osaston toimintaa teemalla Osaa auttaa - ensiaputaidot kaikille! Aiheena oli myös arjen turvallisuus.

 • 20.5.2015 15:55
 • ANJA TUOVINEN
Leila Honkala
Kuvaaja: Leila Honkala
"Lounaalle kokoonnuttiin Fateme Ali-Gholamin kotiin"

SPR:n varapuheenjohtaja Henri Backman, Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja ja piirihallituksen jäsen Osmo Tolonen vierailivat maaliskuun lopussa Sonkajärvellä tutustumassa Sonkajärven ja Sukevan osastojen toimintaan.

Keskusteluaiheena kunnanjohtajan ja kunnansihteerin kanssa oli Sonkajärven kunnan ja SPR:n välinen yhteistyö.

Vanhusten ystävätoimintaan tutustuttiin Palvelukeskus Tuulikanteleessa, missä tällä kertaa ystävät ja asukkaat askartelivat yhdessä pajunkissoista virpomaoksia.

 • 8.5.2015 15:07
 • ANJA TUOVINEN