Ensiapuryhmätoiminta

Sonkajärvellä toimii ensiapuryhmä, joka koostuu vapaaehtoisista ihmisistä, jotka haluavat ylläpitää ja kehittää ensiaputaitojaan.Ensiapuryhmä kokoontuu säännöllisesti mm. harjoittelemaan ensiaputaitoja. Samalla pidämme yllä myös Sonkajärven kylien ensiapuvalmiutta. Mukaan tuleminen ei vaadi aikaisempaa ensiapuosaamista eikä koulutusta, sillä Punainen Risti kouluttaa itse vapaaehtoisensa. Ensiapuryhmässä pääset opettelemaan ja harjoittelemaan monipuolisesti ensiapuun liittyviä taitoja ja kouluttautumaan ensiapupäivystäjäksi.

Ensiapupäivystäjänä pääset erilaisiin yleisötilaisuuksiin ja tapahtumiin ensiapupäivystäjäksi. Ensiapupäivystäjältä vaaditaan täysi-ikäisyyttä (16-vuotiaana pääsee harjoittelijaksi), voimassaolevaa ensiavun peruskurssia (EA1), ensiavunpäivystäjän peruskurssia, Vuosittain osaamisen varmentamista, sekä aktiivista osallistumista ensiapuryhmän harjoituksiin ja hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Harjoittelijaksi päivystykseen on kuitenkin mahdollista päästä, vaikkei kaikkia tarvittavia kursseja olisikaan käytynä. Päivystäjällä ja harjoittelijalla täytyy olla SPR:n jäsenyys.

Osallistut toimintaan niin aktiivisesti kuin haluat ja voit, sillä toiminta on vapaaehtoista. Ryhmäiltoihin voi tulla harjoittelemaan ensiapua, vaikka ei kuuluisikaan ensiapuryhmään.

Tervetuloa tutustumaan ensiapuryhmätoimintaan!

Ensiapuryhmän johtaja
Mari Heiskanen
sprsonkajarviensiapu@gmail.com
puh. 044 5280 169