Jäsenkirje 2023

Punaisen Ristin Kangasalan osaston jäsenkirje

12.10.2023

Osaston toimitila

Kangasalan osaston toimitila sijaitsee, osoitteessa Ellintie 4-6, Kangasala. Toimitiloissa kokoontuvat ensiapuryhmä, aamupala kohtaaminen, ystävätoiminta ja henkisen tuen ryhmä. Kangaslantien varrelta löytyy myös osaston oma kirpputori.Tervetuloa!

Kiitos osallistumisesta Nälkäpäivä -lipaskeräykseen 

Kiitos kaikille syyskuussa 2023 osallistuneille kerääjille ja lipaskeräyksen toteuttaneille vapaaehtoisille. Arvioitu keräystulos oli 5 537,83 euroa. Huikea tulos jälleen! Lopullinen tulos varmistuu lähiaikoina.

Vuoden 2023 keräykset, joihin osasto osallistuu:

Hyvä Joulumieli-keräys loppuvuodesta 2023 (ajankohta tarkentuu myöhemmin)

Tarvittaessa osallistutaan SPR:n hätäapukeräyksiin, joista ilmoitetaan erikseen.

Kauhujen Kangasala 28.10.2023

Kangasalan osasto osallistuu kahdella tempauksella Kauhujen Kangasala -tapahtumaan.

Karmivan herkullinen vohvelikahvila la 28.10. klo 15:00 – 21:00, Kasperissa (Ellintie 4–6) Karmivan herkullinen vohvelikahvila tarjoilee SPR Kangasalan osaston tiloissa vohveleita.

Lisätietoja saat: riitta.ylineva@redcross.fi

Iloa kiertämää – Kangasalan osaston aamupalakohtaaminen

Osastossamme matalan kynnyksen ruoka-apu toiminta eli aamupalakohtaaminen. Aamupalakohtaaminen on yhdenlainen tapa toteuttaa ruoka-apua, samalla kohdaten uusia ihmisiä.

Ruoka-apu on yksi tapa tehdä osastossamme vapaaehtoistyötä, joka tuottaa auttamisen iloa siellä työskenteleville vapaaehtoisilla ja aamupalalla kävijöille. Toimintamme perustuu hyvään yhteisöllisyyteen avoimena kohtaamispaikkana.

Tervetuloa aamupalalle torstaisin klo 9–11

Psykososiaalinen tuki (ent. Henkinen tuki)

Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoisryhmä tekee työtä vaikeassa tilanteessa olevien ihmisten parissa. Äkillisesti muuttuneessa elämäntilanteessa tai katastrofien tai onnettomuuksien sattuessa vapaaehtoisen läsnäolo voi olla äärimmäisen tärkeää.

Psykososiaalinen tuki voi sekä lievittää että ehkäistä kriisitilanteen mahdollisia vaikutuksia henkilön elämään myöhemmässä vaiheessa.

Psykososiaalisen tuen ryhmä kokoontuu parillisen viikon keskiviikkona klo 18 osaston toimitilassa, Kasperissa.

Haluatko olla vapaaehtoinen ystävä yksinäiselle?

Ystävätoimintamme tavoitteena on poistaa yksinäisyyttä ja lisätä yhteisöllisyyttä. Yhteenkuuluvuus on aitoa läsnäoloa. Osaston teemana on Iloa, toivoa ja toimintaa ystävyyden merkeissä!

Vapaaehtoiseksi ystäväksi pääset käymällä ystävätoiminnan peruskurssin. Suomen Punainen Risti kouluttaa kaikki ystäväksi haluavat kolmen tunnin mittaisella ystäväkurssilla. Kursseja järjestetään jatkuvasti verkkokursseina ja myös vuosittain lähikurssina osaston toimesta. Järjestön ystävätoiminnan verkkokursseista ja muusta ystävätoiminnasta löydät lisätietoa https://rednet.punainenristi.fi/ystavatoiminta.

Osastomme ystävävapaaehtoiset kokoontuvat 1 kerran kuukaudessa Kasperissa. Tapaamisissa pääsemme keskustelemaan ajankohtaisista asioista erilaisin teemoin. Seuraava ystävätapaaminen on ma 6.11.2023 klo 17.30. Silloin päästään pelaamaan erilaisia lautapelejä porukalla.

Kirpputori on ystävien kohtaamispaikka asiakkaille ja vapaaehtoisille

Punaisen Ristin Kangasalan osaston kirpputori on auki ti-pe 14–18 ja la 10–14. Kirpputorilla myynnissä leluista, vaatteisiin ja kodin tarvikkeisiin. Otamme mielellämme vastaan lahjoituksia, kuten vaatteita, kenkiä ja keittiötarvikkeita. Lahjoitustavaroiden ja vaatteiden tulee olla siistejä, puhtaita ja ehjiä. Lahjoitustavarat otetaan vastaan kirpputorin aukioloaikoina.

Kaipaamme myös Kirpputorille uusia vapaaehtoisia. Kirpputori on ystävien kohtaamispaikka asiakkaille ja vapaaehtoisille.

Tervetuloa tekemään mahtavia löytöjä!

Ensiapuryhmä

Ensiapu on kansalaistaito, jonka voi oppia jokainen. Hätäensiavun taitamisella sinä voit pelastaa jopa ihmishenkiä. Ensiapuryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa, jolloin harjoitellaan ja kerrataan ensiaputaitoja. Toimintaan voi tulla kuka vain, ilman aiempaa kokemusta tai ensiapukoulutusta. Ensiapuryhmän toiminta on vapaaehtoista itsensä kehittämistä ja toisten auttamista.

Ensiapuryhmä kokoontuu Kasperissa säännöllisesti parittomien viikkojen keskiviikkona klo 18–20.

Osaston yhteystiedot

Osaston sähköpostiosoite: kangasala@osasto.punainenristi.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti</p>
<p>Kuvaus luotu automaattisesti

 

 

 

 

 

 

 

 

Syysterveisin,

Riitta Ylineva

SPR Kangasalan osasto 

Puheenjohtaja