Samla in på some

På Hungerdagens kampanjsida har vi sammanställt tips och undervisningsvideor som hjälp för digitala insamlare. Du kan bekanta dig närmare med dem här.

Med en insamling på Facebook kan du nå många på de sociala medierna

På Finlands Röda Kors Facebook-sida kan du grunda en egen insamling för Hungerdagen. Bjud in dina kompisar till insamlingen. Om de gör sin donation offentligt kan även deras kompisar se din insamling och bli intresserade av att donera.

Du kan även skapa en egen text för din Facebook-insamling eller använda färdig text. Din egen text vädjar antagligen mer till dina kompisar. Du kan själv välja stil och bild för insamlingen. Använd din egen bild eller en av dom som finns på Hungerdagens materialbank för Facebook-insamlingar.

Följ insamlingen och gilla och tacka för donationerna och kom ihåg att då och då be om donationer på nytt så att läsarna faktiskt märker din insamling. Precis som vid insamling med bössa väljer största delen att inte donera eller så har de redan gett åt någon annan. Låt det inte dämpa dig. Varje gång någon ser din bössa är du en viktig del av kampanjen för Hungerdagen.

Gilla även alla Röda Korsets Facebook-insamlingar som du ser, eftersom de ökar deras synlighet.
Den som skänker pengar gör det via sitt bankkonto och Facebook debiterar inga avgifter för insamlingen. På det här sättet är insamlingskostnadernas andel noll procent.

Kom ihåg att skriva in alla intäkter som era insamlares Facebook-insamlingar ger i Hungerdagens slutredovisning så kan ni se hur mycket avdelningens folk har kunnat samla in för Hungerdagen.

Det går att ge ett bidrag till webbössan från soffan!

En webbössa är ett bra sätt att samla in pengar även för de som inte använder Facebook, eftersom länken till insamlingen kan delas även per e-post och på alla sociala medier. Du kan grunda en webbinsamling på adressen lahjoita.punainenristi.fi/sv_SE. Du kan starta en enskild insamling eller en så kallad takinsamling, under vilken man kan bilda underteam, såsom enskilda frivilligas insamlingar. En takinsamling är ett praktiskt sätt att följa intäkterna från avdelningens alla webbinsamlingar. Ge insamlingen ett slagkraftigt namn och en bild och skriv en text som lockar bidragsgivare. Använd din egen bild eller en av dom som finns på Hungerdagens materialbank för nätinsamlingar.

Att samla in med en webbinsamling är lika aktivt säljarbete som vanlig insamling med bössa – du måste alltså locka folk att stanna upp inför insamlingen, berätta varför vi samlar in pengar nu och förstås tacka vackert för alla bidrag. Även om du känner att du bett om donationer tusentals gånger kan det hända att dina kompisar inte märkt det en enda gång. Aktivera alltså din insamling på de sociala medierna åtminstone en gång om dagen och alltid då du hittar på en bra orsak.

Kom ihåg att efter insamlingen meddela alla intäkter som era insamlares webbössor ger i Hungerdagens slutredovisning.

Be om MobilePay-donationer på de sociala medierna

Om avdelningen har ett eget MobilePay-nummer lönar det sig även att ha det i minne som ett sätt att skänka pengar. Det går att dela numret i samband med begäran om donationer. Ni får veta numrets intäkter genom att följa centralbyråns resultatlista efter Hungerdagen.

Det går lätt att skänka pengar med MobilePay utan bankkoder om användaren laddat ner applikationen på sin telefon. Det kostar inget att skänka pengar med MobilePay.

Material för insamling med synlighet på de sociala medierna

Inlägg på de sociala medierna syns bäst då man använder bilder. Därför har vi skapat lite olika bilder som passar för insamlingens olika steg. Bilderna kan utnyttjas i insamlingen. Bilderna hittar du här.