Små knep för insamlarrekrytering

Enligt Hungerdagens insamlarenkät är 98,9 % av de som har provat bössinsamling redo att komma som insamlare igen. Så se till att alla som vill vara med i samlarregistret läggs till där, så att de kan bjudas in igen de kommande åren. Anvisningarna finns här.

En personlig inbjudan till att bli insamlare fungerar bäst

Det är lättast att börja inbjudningen på nära håll. Bjud in åtminstone personer som anmält sig som frivilliga i Oma, de aktiva i avdelningen, de som varit med och samlat tidigare, och personliga bekanta. Uppmuntra dem att också ta med sina vänner. Att ringa är kanske det bästa sättet, men om ni inte kan ringa alla, skicka e-post åt resten.

 Eftersom vi vill att också de vi inte – ännu – träffat personligen ska bli insamlare kommer här några tips om hur man kan bjuda med den stora massan.

Ring folk

Telefonen är helt oslagsbar som redskap då det gäller att värva insamlare. Satsa i år på att ringa alla medlemmar i avdelningen. Ring också upp de som finns i insamlarregistret och be dem delta i Hungerdagen som insamlare. Om det blir många samtal är det bra om ni är fler som ringer. Telefonnummer får ni från distriktet.

Dela Omas evenemangsannons på sociala medier

Skapa en evenamangsannons om Hungerdagen på er avdelnings Oma. Anvisningar finns här. Ni kan också be distriktet om hjälp med att skapa evenemanget. Det lönar sig att dela evenemangsannonsen i avdelningens egna sociala mediekanaler, men också i lokala djungeltelegrafsgrupper.  

Dela också bilder som gjorts för rekrytering av insamlare på sociala medier

Det finns några fina bilder som kan delas i materialbanken, som ni kan använda på sociala mediekanaler för att rekrytera insamlare. Kom ihåg i samband med att ni delar en bild att berätta specifikt om hur man komma med som insamlare i er avdelning.

Affischer på anslagstavlor

Dela de utskrivbara annonserna för anslagstavlor, där ni kan lägga till uppgifterna om er avdelning. Den utskrivbara annonsen finns här.

Bli insamlare -flyer

Materialbanken har också flyers som kan modifieras och som ni till exempel kan dela ut till folk eller exempelvis bibliotek. Lägg till information i det ändringsbara fältet om hur man kommer med som bössinsamlare i er avdelning.