Vertaistuesta voimaa jaksamiseen

28.1.2021

Tiloissamme kokoontuvat omaishoitajat kerran kuussa. Tervetuloa tutustumaan toimintaan!

27.1., 24.2., 24.3., 28.4., 26.5. (retkipäivä 26.6.) klo 13-14.30.

Noudatamme  maksimissa 10 hengen kokoontumismääräystä, turvavälejä ja maskisuositusta.

Taina Alanen
Vastaava omaistoiminnan ohjaaja

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

Kirkkokatu 8E 37, 33100 Tampere

040 7533 017

taina.alanen@treomaishoitajat.fi

www.treomaishoitajat.fi

 

 

31.3.2020

SPR Omaishoitajien verkkoryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 13 ainakin huhtikuun 2020 loppuun saakka.

Omaishoitajien verkkoryhmä on perustettu Punaisen Ristin vertaisryhmiin osallistuville omaishoitajille, jotka eivät pääse koronaviruksen aiheuttamien toimien seurauksena osallistumaan normaaliin ryhmätoimintaan. Mukaan pääsevät myös he läheistään hoitavat, joilla ei ole omaishoitosopimusta.
 
Myös muut halukkaat omaishoitajat ovat tervetulleita mukaan. Toivon, että myös omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisia ja osastojen ystäväryhmän vetäjiä tulisi mukaan yhteisiin kokoontumisiin. 
 
Verkkoryhmä toimii Discord-alustalla, tavallisella internet-selaimella, mieluiten Google Chrome selaimella (toimii parhaiten). Osallistumiseen tarvitset siis älypuhelimen, tablet-tietokoneen tai tavallisen tietokoneen ja verkkoyhteyden.
 

Ohjeet omaishoitajien verkkoryhmään kirjautumiseksi

1. Klikkaa palvelimelle vievää linkkiä: https://discord.gg/v3gsgXB. Tämän jälkeen pitäisi ilmestyä alla oleva kuva, josta valitaan. Hyväksy kutsu.
 
Huom! Sovellus toimii varmimmin Google Chrome-selaimessa, kun taas Explorerin ja Edgen kanssa on ollut ongelmia erityisesti puhekanavan käytössä.
 
2. Luo itsellesi käyttäjänimi. Tämä on siis nimimerkki, joka näkyy, kun olet mukana keskusteluissa. Voit toimia ryhmässä anonyymisti nimimerkillä tai halutessasi esim. etunimellä tai koko nimelläsi.
 
3. Luo itsellesi käyttäjätunnus, jolla pääset jatkossa kirjautumaan sovellukseen. Käyttäjätunnuksen luomiseksi sinun tulee antaa toimiva sähköpostiosoite sekä luoda salasana. Muistathan laittaa salasanan itsellesi muistiin.
 
4. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuslinkin, jonka kautta pääset ryhmään. Jatkossa voit kirjautua Discord-alustalla toimivaan verkkoryhmään sähköpostiosoitteella ja luomallasi salasanalla osoitteessa www.discordapp.com => login. Huom! Käyttäjätunnuksen ja salasanan luominen ei ole välttämätöntä, pääset aina uudelleen verkkoryhmään klikkaamalla linkkiä.
 
5. Sovellus saattaa ehdottaa, että lataat sen suoraan koneellesi / puhelimeesi. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta helpottaa sovelluksen käyttöä jatkossa. Kun sovellus on ladattuna koneellesi ja olet antanut käyttäjätunnuksen ja salasanan niin, sinun ei tarvitse kirjautua joka kerta uudelleen.   
 
6. Kun olet päässyt Discord-sovellukseen (katso kuva alta), ruudun vasemmassa yläreunassa on omaishoidon verkkoryhmän (Punaisen Ristin tunnus) kuvake. Klikkaa sitä.
 
Oikealla näet kaikki muut palvelimelle kirjautuneet henkilöt. Keskellä on iso tekstikenttä, jossa voidaan käydä keskustelua kirjoittamalla. Vasemmassa laidassa on lista puhe- ja tekstikanavista.
 
Klikkaa #yleinen keskustelu -tekstikanavaa, niin olet oikeassa paikassa. Tekstikanavien alla on puhekanava, jota tarvitset osallistuaksesi keskusteluun.
 
Kun haluat liittyä puhekanavalle klikkaa kohtaa Yleinen. Tekstikanavalla keskustellaan kirjoittamalla tekstikenttään, ja puhekanavalla keskustellaan puhumalla.
 
 
7. Jos kohtaat ongelmia kirjautumisessa, oikean teksti- tai puhekanavan löytämisessä tai jossain muussa asiassa, niin soita 040 160 2245 tai lähetä sähköpostia sami.mustonen@punainenristi.fi.
 
8. Discordista kirjaudutaan ulos vasemmasta alalaidasta löytyvän rattaan kuvan kautta (kuulokkeiden kuvakkeen vieressä). Klikkaa rattaan kuvaa, ja valitse kirjaudu ulos. Palkkia joutuu vierittämään alaspäin, että kirjaudu ulos -teksti tulee näkyviin.
 
 
 
 

 

Tampereen Seudun Omaishoitajien ja SPR Nokian osaston,  yhteistyönä jatkuvat omaishoitajien tapaamiset.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille omaishoitajille tai omaishoitajina olleille.

Omaishoitajien treffikahvilat ovat kuukauden viimeinen keskiviikko klo 12-14 SPR:n Kotipesässä.

SPR tarjoaa kahvit ja pullat.

Sydämellisesti tervetuloa!