Katutyö ja päihdetyö

Päivi Ben Fradj
Kuvaaja: Päivi Ben Fradj
"Katutyö korona-aikana"

Päivystämme Nokian kaduilla perjantaisin klo 20-00. 

Varmimmin tavoitat päivystäjät soittamalla 0400 - 925 514. Löydät meidät myös Facebookista: SPR Katutyö Harava, Nokia. Siellä ilmoitellaan milloin päivystetään, mitä kadulle kuuluu ja jaetaan nuoria koskevia linkkejä. Myös yksityisviestiä voi laittaa ja kertoa vaikka bileistä, huolista tai murheista, tai ilmoittautua mukaan toimintaan :)

Katutyön tukikohtana on Kotipesä, Pirkkalaistori 1, 2. kerros.

Uusia päivystäjiä otetaan jatkuvasti mukaan toimintaan!
Päivystäjät koulutetaan tehtävään, sitä voi tehdä oman elämäntilanteensa mukaisesti ehtiessään ja vaatimuksena on vain "täyspäinen" aikuinen. 16-18v voi tulla harjoittelijaksi.
Mukaan voi tulla minä perjantaina vaan astelemalla paikan päälle. Päivystysnumerosta voi myös aina kysyä lisätietoja.

SPR:n KATUTYÖTÄ YLI 25 VUOTTA NOKIALLA

Katutyö Haravan toiminta sisältää katupäivystyksen ja selviämisasematoiminnan.

Päivystystä hoitaa joka perjantai 2-5 toimeensa koulutettua päivystäjää. Päivystäjien vähimmäisvaatimukset ovat 18 vuoden ikä ja käytännön harjoittelua kadulla. Päivystäjät saavat koulutusta nuorten kohtaamiseen, päihteisiin ja tukipalveluihin ohjaamiseen sekä tarvittaessa/halutessa lisäkoulutusta ensiaputaitoihin ja henkiseen tukeen.

Katutyö Haravan päivystäjät ovat aikuisia nuorten keskellä. Toiminta pyrkii ehkäisemään ilki-ja väkivaltaa sekä päihteidenkäyttöä ja päihteiden haittoja.

Nuorille Harava tarjoaa kuulevan korvan ja juttuseuraa. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Voit keskustella päivystäjien kanssa luottamuksellisesti mm:

 •  ihmissuhdeongelmista
 •  seksuaalisuudesta/seksistä
 •  kotiongelmista
 •  kouluongelmista
 •  päihteistä (omastasi, kaverisi tai vanhempiesi käytöstä)
 •  iloista, suruista, peloista ja toiveista
 •  oikeastaan mistä vaan....

Voimme miettiä YHDESSÄ ratkaisuja erilaisiin elämäntilanteisiisi.

 • Toimintakeskuksessamme voit keskustella, tulla selviämään tai tuoda jonkun selviämään. Emme ilmoita kotiin, ellet anna lupaa tai toivo sitä! Usein kuitenkin tilanne selviää parhaiten, kun saatamme sinut kotiin ja keskustelemme vanhempiesi kanssa.
 • Voimme viedä viestejäsi kaupungin viranomaisille ja päättäjille.
 • Voit kertoa meille nuorten kokoontumispaikoista. Tulemme moikkaamaan ja tueksenne.
 • Kerro kotibileistä, niin voimme pyörähtää pihassa moikkaamassa. Sisällekin saa kutsua. 

 

Järjestämme aina keväällä ja syksyllä koulutukselliset avoimet ovet, jota kautta toimintaan on helppo tulla mukaan. Viimeisin koulutus oli webinaari ja siitä on mahdollista saada tallenne katseltavakseen. Mukaan voi tulla koska vaan, ensin harjoittelijan roolissa muutaman illan.

Päihdetyö on yksi Punaisen Ristin terveyden edistämisen ohjelmaa. Mukaan pääsee parhaiten suorittamalla päihdetyön peruskurssin. Kurssit löytyvät täältä Oma Punaisesta Ristiä hakusanalla päihde. Kurssin suorittaneet voivat tehdä päihdetyötä ehkäisevässä työssä esim. oppilaitoksissa ja tapahtumissa. Kohtaavaa työtä voi tehdä esimerkiksi festivaaleilla. Lue lisää: https://www.punainenristi.fi/paihdetyo

Lisätietoja 0400-925514