Pukinmäen ensiapuryhmä

Ari Andersin
Kuvaaja: Ari Andersin
"Laastaroinnista se alkaa"
Ari Andersin
Kuvaaja: Ari Andersin
"Verensokerin mittaus"
Ari Andersin
Kuvaaja: Ari Andersin
"Ensiapuryhmän toiminnan esittelyä"

Pukinmäen ensiapuryhmä on aktiivisten vapaaehtoisten sekametelisoppa, joka tarjoaa erilaisia toimintamahdollisuuksia kunkin tarpeen ja halun mukaan. Ensiapuryhmä on pienehkö joukko eri alojen ihmisiä, jotka ovat löytäneet ensiaputoiminnasta mukavan, mielenkiintoisen ja kullekin sopivan haasteellisen harrastuksen.

Ryhmän toiminta tarjoaa mm.

  • Säännöllistä ja monipuolista ensiavun harjoittelua ja koulutusta erilaisissa tilanteissa erilaisin tavoin (harjoitteluillat, kurssit*, potilasroolit jne.) niin hätätilanteiden kuin arjenkin pikku sattumusten tarpeisiin
  • Viestikoulutusta ja -harjoittelua
  • Hauskaa yhdessäoloa
  • Yhteistyötä muiden ensiapuryhmien, järjestöjen ja viranomaisten kanssa
  • Päivystystoimintaa, jos kiinnnostusta ja intoa riittää, urheilutapahtumista konsertteihin (edellyttää lisäkoulutusta)
  • Hauskan ja monipuolisen harrastuksen mukavassa ryhmässä

Ensiapuryhmä kokoontuu tavallisesti tiistaisin klo 18.00 alkaen Pukinmäen nuorisotalolla (Säterintie 2). Kesä-elokuun aikana ensiapuryhmä on kesälomalla. Saatamme tästä huolimatta kesälläkin tavata yhteisten retkien ja hauskanpidon merkeissä. Moniin ryhmäiltoihin voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Osallistumiseen tarvittavan yhteystiedon saa ryhmänjohtajalta tai osaston sähköpostin kautta.

Tarkemmat tiedot ensiapuryhmän kokoontumista, iltojen aiheista ja kokoontumispaikoista löydät ryhmän ohjelmasta.

Ensiapuryhmämme toimii ns. koulutusryhmänä. Emme ole luvanneet resursseja vapaaehtoisen pelastuspalvelun* tehtäviin, koska ryhmän jäsenten ammatillisten työtehtävien vuoksi emme voi luvata viranomaisille luotettavaa 24/7 hälytysvalmiutta. Toki ryhmän jäsenet osallistuvat vapaaehtoisen pelastuspalvelun tehtäviin ja koulutukseen ajan ja mahdollisuuksien puitteissa.

Tavallisimpiin Pukinmäen ensiapuryhmää koskeviin kysymyksiin löydät vastaukset ryhmän FAQ:sta.