Ystävätoiminta

Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Vapaaehtoisuus tuo iloa elämään. Kuvassa SPRn Kokkolan osaston aktiivit Emmi ja Jouko."
Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Vapaaehtoisille järjestetään erilaista virkistystoimintaa. Tässä Ystävätoiminnan vapaaehtoisten kevätkarkelot Kahvila Sahassa."
Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Ystävätoiminnan vapaaehtoisille tarjotaan aina maksuton perehdytys toimintaan. Tässä monikulttuurisuustoiminnan vapaaehtoiset kurssilla."
Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Moninainen ystävätoiminta antaa eväitä ymmärtää erilaisuutta."
Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Vapaaehtoistoiminnan kautta luodaan ystävyyssuhteita."

Yksinäisyys voi koskettaa kaikkia

Yli puolet suomalaisista on kokenut yksinäisyyttä jossain elämän vaiheessa. Sosiaaliset kontaktit eivät ole itsestään selvyyksiä ja kuka tahansa voi jäädä yksin erilaisista syistä. Ystävätoiminnan tarkoituksena on lieventää ja ehkäistä yksinäisyyttä ja siitä syntyviä haittoja. Ystävätoiminta tarjoaa yksinäisille erilaista ryhmätoimintaa tai vapaaehtoisia ystäviä/saattajia erilaisiin elämäntilaisiin. Toiminta on maksutonta asiakkaalle ja sen toimintaa tukee Keski-Pohjanmaan sosiaali-ja terveyspalvelu kuntayhtymä.  Jos sinä tai läheisesi kaipaatte vapaaehtoista ystävää tai saattajaa, ota yhteyttä p. 0400442953, ystava.kokkola@gmail.com!  

 

Ystäviä tarvitaan

Vapaaehtoistoiminta lisää tekijöiden osallisuuden tunnetta, yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta sekä tuo hyvän mielen! Punaisen Ristin ystävätoiminnassa on sinulle paikka avoinna! Toiminnassamme on mukana paljon vapaaehtoisia Kokkolan ja Kälviän alueella, joista suuri osa tekee viikoittain vapaaehtoistyötä suurella sydämellä. Vapaaehtoisten tarve on silti jatkuva. Jonossa on koko ajan ihmisiä ilman ystävää ja apua. Ilmottaudu mukaan, me perehdytämme sinut toimintaan!

 

  • Kokkolan ja Kälviän ystävätoiminnassa voit toimia oman vapaa-aikasi ehdoilla esimerkiksi vakituisena ystävänä yksinäiselle tai sitoutua kertaluonteisiin saattamisapukeikkoihin silloin tällöin. Maahanmuuttajien ystävätoiminnasta löydät lisätietoa monikulttuurisuustoiminnan alta!

  • Ystävätoiminnan kautta, yhteistyössä Näkövammaisten keskusliiton kanssa, voit myös sitoutua Keskipohjanmaa-äänilehden lukijaksi. Lukijoita on tällä hetkellä n. 10 ja he lukevat lehteä vuoroviikoin nauhalle, joka lähetetään keskusliiton kautta sen tilanneille näkövammaisille. Uudet lukijat perehdytetään loppuvuodesta ja toiminnan voi aloittaa aina vuoden alusta uuden listan mukaisesti.

  • Tarvitsemme vapaaehtoisia myös erilaisiin tempauksiin ja virikeryhmiin. Kauttamme pyörii erilaisissa laitoksissa ja yhteisöissä vapaaehtoisten vetämänä mm. laulutuokioita, bingoja ja lukupiiri, myös tanssittajia kaivataan. Olemme myös avoimia sinun ideoillesi, joten ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten toimintaa voidaan kehittää!

  • Jos olet aktiivinen kulttuurinkuluttaja tai muuten kiinnostunut asiasta, voit ilmottautua kulttuuriystäväksi ja toimia ystävänä erilaisissa tapahtumissa, kuten teatterissa, konserteissa, museoissa jne. Tämäkin toiminta kulkee oman ajankäyttösi puitteissa, joten sitoudut toimimaan vain silloin, kun se sinulle sopii.  Taiteilijana tai taiteesta kiinnostuneena henkilönä, voit myös kysellä lisää Taideapteekkitoiminnasta, jonka avulla viemme kulttuuria erilaisiin hoivakoteihin ja laitoksiin! Kts. lisää kulttuurisystävätoiminnan linkistä!

  • Ystävätoimistoon voit myös hakea kuntouttavan työtoiminnan paikkaa tuetusti suoritettavan, mutta itsenäisyyttä vaativan vanhus- ja vammaistyön osalta, toimistotyön tai kielenharjoitteluun liittyvään ystävätoimintaan tai opiskeluihin liittyvää työharjoittelupaikkaa vapaaehtoistoiminnan johtamiseen liittyen.

Arvostamme vapaaehtoisiamme suuresti ja siksi tarjoammekin kaikille mukaan tuleville koulutuksen toimintaamme, voit aloittaa ystävätoiminnan kurssilla ja jatkaa siitä laajempaan koulutukseen tai vaikkapa henkisen tuen, maahanmuuttajan ystävän, kulttuuriystävän tai ryhmänohjaajan koulutukseen. Kurssit ovat aina maksuttomia ja saat niistä myös todistuksen, katso seuraavat kurssit Koulutukset osiosta tai ilmottaudu jo ennakkoon seuraavalle kurssille!  Toiminnanohjaaja on aina tarvittaessa tukena toiminnassa ja järjestämme myös erilaista virkistystoimintaa vapaaehtoisille!

 

Sydämellisesti tervetuloa toimintaamme!

 

Ota yhteyttä joko puhelimitse 0400 442 953, sähköpostitse ystava.kokkola@gmail.com tai tule käymään toimistossa SPR kirppiksen tloissa, Vaunumiehenkatu 4B niin mietitään juuri sinulle sopiva auttamismuoto!

 

AJANKOHTAISTA

 

Vapaaehtoisten kiitosjuhla La 26.5. Kannuksessa, ilmottaudu mukaan! 

 

Ystävätoiminnan peruskurssi tiistaina 5.6. klo 16.30-19.30! Lisätietoa Vapaaehtoistoiminnan koulutukset osiosta. 

 

Senioriolympialaiset 12.6.2018 Kirkonmäen urheilukentällä klo 13-15.30. Mukaan kaivataan vapaaehtoisia saattajia ja avustajia! Ilmottaudu mukaan! 

Ystävällisin terveisin

Henna Oikari
Aluetyöntekijä
SPR Länsi-Suomen piirin ystävätoiminta
SPR Kirppis, Vaunumiehenkatu 4B 
67100 Kokkola

p. 0400 442 953
henna.oikari@punainenristi.fi
                             http://oleystava.fi

                             https://www.facebook.com/SprYstavatoimintaKokkola

                             https://www.facebook.com/groups/kokkolankulttuuriystava/

 

*****************************************************************************************************