Ystävätoiminta

Yksinäisyys voi koskettaa kaikkia

Yli puolet suomalaisista on kokenut yksinäisyyttä jossain elämän vaiheessa. Sosiaaliset kontaktit eivät ole itsestään selvyyksiä ja kuka tahansa voi jäädä yksin erilaisista syistä. Ystävätoiminnan tarkoituksena on lieventää ja ehkäistä yksinäisyyttä ja siitä syntyviä haittoja. Ystävätoiminta tarjoaa yksinäisille erilaista ryhmätoimintaa tai vapaaehtoisia ystäviä/saattajia erilaisiin elämäntilaisiin. Toiminta on maksutonta asiakkaalle ja sen toimintaa tukee Keski-Pohjanmaan sosiaali-ja terveyspalvelu kuntayhtymä Soite. Jos sinä tai läheisesi kaipaatte vapaaehtoista ystävää tai saattajaa, ota yhteyttä p. 0400442953, ystava.kokkola@gmail.com!  

 

Ystäviä tarvitaan

Vapaaehtoistoiminta lisää tekijöiden osallisuuden tunnetta, yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta sekä tuo hyvän mielen! Punaisen Ristin ystävätoiminnassa on sinulle paikka avoinna! Toiminnassamme on mukana paljon vapaaehtoisia, joista suuri osa tekee viikoittain vapaaehtoistyötä suurella sydämellä. Vapaaehtoisten tarve on silti jatkuva. Jonossa on koko ajan ihmisiä ilman ystävää ja apua. Ilmottaudu mukaan, me perehdytämme sinut toimintaan!

 

  • Ystävätoiminnassa voit toimia oman vapaa-aikasi ehdoilla esimerkiksi vakituisena ystävänä yksinäiselle tai sitoutua kertaluonteisiin saattamisapukeikkoihin silloin tällöin. Maahanmuuttajien ystävätoiminnasta löydät lisätietoa monikulttuurisuustoiminnan alta!

  • Tarvitsemme vapaaehtoisia myös erilaisiin tempauksiin ja virikeryhmiin. Kauttamme pyörii erilaisissa laitoksissa ja yhteisöissä vapaaehtoisten vetämänä mm. laulutuokioita, bingoja ja lukupiiri, myös tanssittajia kaivataan. Olemme myös avoimia sinun ideoillesi, joten ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten toimintaa voidaan kehittää!

  • Jos olet aktiivinen kulttuurinkuluttaja tai muuten kiinnostunut asiasta, voit ilmottautua kulttuuriystäväksi ja toimia ystävänä erilaisissa tapahtumissa, kuten teatterissa, konserteissa, museoissa jne. Tämäkin toiminta kulkee oman ajankäyttösi puitteissa, joten sitoudut toimimaan vain silloin, kun se sinulle sopii.  Taiteilijana tai taiteesta kiinnostuneena henkilönä, voit myös kysellä lisää Taideapteekkitoiminnasta, jonka avulla viemme kulttuuria erilaisiin hoivakoteihin ja laitoksiin! Kts. lisää kulttuurisystävätoiminnan linkistä!

  • Ystävätoimistoon voit myös hakea kuntouttavan työtoiminnan paikkaa tuetusti suoritettavan, mutta itsenäisyyttä vaativan vanhus- ja vammaistyön osalta, toimistotyön tai kielenharjoitteluun liittyvään ystävätoimintaan tai opiskeluihin liittyvää työharjoittelupaikkaa vapaaehtoistoiminnan koordinointiin liittyen.

Arvostamme vapaaehtoisiamme suuresti ja siksi tarjoammekin kaikille mukaan tuleville koulutuksen toimintaamme. Voit aloittaa ystävätoiminnan kurssilla ja jatkaa siitä laajempaan koulutukseen tai vaikkapa henkisen tuen, maahanmuuttajan ystävän, kulttuuriystävän tai ryhmänohjaajan koulutukseen. Kurssit ovat aina maksuttomia ja saat niistä myös todistuksen, katso seuraavat kurssit Koulutukset osiosta tai ilmottaudu jo ennakkoon seuraavalle kurssille!  Aluetyöntekijä on aina tarvittaessa tukena toiminnassa ja järjestämme myös erilaista virkistystoimintaa vapaaehtoisille!

 

Sydämellisesti tervetuloa toimintaamme!

 

Ota yhteyttä joko puhelimitse 0400 442 953, sähköpostitse ystava.kokkola@gmail.com tai tule käymään toimistossa SPR kirppiksen tloissa, Vaunumiehenkatu 4B niin mietitään juuri sinulle sopiva auttamismuoto!

 

 

*****************************************************************************************************