Uutiset

Ystävätoiminnassa on aina tilaa uusille vapaaehtoisille! 

Tule mukaan toimintaan tekemään parempaa huomista yksinäisille ikäihmisille ja muille tukea tarvitseville. Ystävätoiminnassa voit itse valita paljonko olet valmis antamaan aikaasi ja millaiseen toimintaan haluat mukaan. 

Ystävätoiminnan peruskurssilla kuulet toiminnasta ja mahdollisuuksista. Peruskoulutuksia järjestetään Kokkolassa noin joka toinen kuukausi ja peruskurssin jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua myös muihin ystävätoiminnan koulutuksiin. 

 • 29.7.2019 09:59
 • Henna Oikari

Haluaisitko saada varmuutta ensiavun antamiseen? olisitko kiinnostunut SPR ensiapupäivystäjänä toimimisesta? 

SPR Kokkolan osasto järjestää avoimet ensiapu harjoitukset SPR kirppiksen tiloissa Kokkolassa (Vaunumiehenkatu 4B) Keskiviikkona 27.3 klo 18. Yhdessä mukavassa porukassa harjoitelullaan peruselvytystä ja sydäniskurin käyttöä.

Lisätietoja Kokkolan Suomalaisen osaston ensiapuryhmä, ryhmänvetäjä Keijo Wallin p. 040 765 4121 

 • 26.3.2019 13:15
 • Henna Oikari

Kokkolan ystävätoiminnassa on lähdetty suunnittelemaan yksinäisyyden ehkäisyä soittoystävätoiminnan kautta. Soittoystäväksi voi tulla kuka tahansa SPR ystävätoiminnan peruskurssin käynyt vapaaehtoistoimija. Soittoystävä on SPR vapaaehtoistoimija.

Oletko kiinnostunut toimimaan soittoystävänä? Ota yhteyttä ystävävälitykseen p. 0400 442 953 tai hilkka.lehtinen@punainenristi.fi

Tervetuloa mukaan!!

 • 26.3.2019 12:47
 • Henna Oikari
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

 • 22.5.2017 09:38
 • erja salmela
Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Jouluinen tunnelma uudella toimistolla"

Ystävätoimisto on muuttanut uusiin, tunnelmallisiin tiloihin Hagströmin kulman vanhan nahkatehtaan ullakolle. Ystävätoiminnanohjaaja Minttu Nikula summaa ajatuksiaan uusista tiloista näin:

-"Kokkolassa ensi vuoden toiminnassa painopiste yksinäisyyden ehkäisyssä on yhteisöllisyys ja hyvinvointi kulttuurin avulla. Nahkatehtaan persoonalliset tilat houkuttavat järjestämään neulontatuokioita, draamapajoja, yhteisöllisiä aamupaloja ja niin pois päin. Myös taideapteekkitoiminnan vapaaehtoiset ovat kiinnostuneita järjestämään kursseja tiloissa. Katsotaan mitä kaikkea keksimme."

 • 20.12.2016 10:02
 • MINTTU NIKULA
Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

 • 26.9.2016 13:18
 • erja salmela
Anne Pälve
Kuvaaja: Anne Pälve
"Keskittyneitä ryhmätyöntekijöitä"

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä järjestettiin ensimmäinen laitosystäväkurssi maahanmuuttajille elokuussa yhteistyössä Vaasan suomalaisen osaston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen (Oy EduVakk Ab) ja Kirkkopuistikon palvelutalon kanssa. Koulutus on osa opiskelijoiden suomenkielen opiskelua ja siihen osallistui viisi innokasta opiskelijaa, jotka vierailevat Kirkkopuistikon palvelutalossa tämän vuoden loppuun.

 • 20.9.2016 15:15
 • Anne Pälve
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Tarinateatteri Storian näyttelijät Anneli Tuura ja Mari Vuorisalo eläytyivät vapaaehtoisten tarinoihin"

Länsi-Suomen piirin ystävätoiminnan kevätjuhlia vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja Äänekoskella. Molemmissa juhlissa oli toistasataa osallistujaa. Juhlien pääesitysten teemana oli innostuminen ja innostaminen. Esitykset haastoivat pohtimaan vapaaehtoisuuden merkitystä ja elämää yleensä.

 • 23.5.2016 12:25
 • erja salmela
Päivi Karppi
Kuvaaja: Päivi Karppi
"Se pakollinen ryhmäkuva"

Lisää! Lisää! Lisää! Haluan oppia lisää! - oli kirjoitettu päiväpalautteeseen, kun ensimmäinen päivä ensiauttajan kertauskoulutusta oli takana.

Seinäjoen aluetoimistolle kokoontui 10 aktiivista "ensivasteilijaa" kertaamaan ja päivittämään taitonsa, sekä tutustumaan ensiapuohjeissa tapahtuneisiin tarkennuksiin.

 • 20.3.2016 19:37
 • Janne Säilä
Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Kuva monikulttuurisuutoiminnan koulutuspäivästä Kokkolasta 2015"

Kokkolassa kaivataan ystävätoimintaan lisää vapaaehtoisia ystäviä!

Syksyn mittaan järjestetään vapaaehtoisille maksuttomia koulutuksia, joiden kautta pääsee helposti mukaan toimintaan. Jo ensi viikolla, elokuun 31. päivä voi osallistua ystävätoiminnan lyhytkurssille, jonka kautta voi tulla mukaan auttamaan lievittämään kasvavaa yksinäisten ikäihmisten joukkoa. Kurssilla perehdytään Punaiseen Ristiin järjestönä, käydään läpi vapaaehtois- ja ystävätoiminnan periaatteita, pohditaan omia vuorovaikutustaitoja ja jaksamista vapaaehtoisena. 

 • 27.8.2015 15:35
 • MINTTU NIKULA
Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Kuva monikulttuurisuutoiminnan koulutuspäivästä Kokkolasta 2015"

Kokkolan ystävätoimisto on jälleen kesätauon jälkeen avoinna ja uutta intoa täynnä! Muutoksen tuulet puhaltavat toiminnassa ja resurssien puitteissa toiminta keskittyy toistaiseksi vain ikäihmisten ystävätoimintaan. Uusia vapaaehtoisia kaivataan mukaan ystävätoimintaan jatkuvasti. Kiinnostuneet voivat osallistua ilmaiselle Ystävätoiminnan lyhytkurssille maanantaina 31.8 ja miettiä sitten ohjaajan kanssa sopivaa vapaaehtoistoiminnan muotoa itselleen. Lisätietoa koulutuksesta Kokkolan osaston nettisivuilla!

 • 12.8.2015 13:56
 • MINTTU NIKULA

KESÄKUU -  Käytännön järjestelyistä johtuen ystävätoimisto on suljettu 1.-30.6.2015, mutta puhelinpäivystää kesäkuun ajan JOKA MAANANTAI (1.6.,8.6.,15.6.,22.6. ja 29.6) klo 10-14 p.0400 442 953. HUOM! Ei muina aikoina.

HEINÄKUU  - Suljettu vuosilomien vuoksi.

ELOKUU - Ystävätoimisto on avoinna normaalisti.

 • 13.5.2015 12:09
 • Anne Wallin

Ensi lauantaina SPR Kokkolan osasto tarjoaa hienon mahsollisuuden päästä mukaan monikulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan. Punaisen Ristin monikulttuurinen toiminta tuo yhteen eri taustaisia ihmisiä. Vapaaehtoisena voit edistää yhdenvertaisuutta ja rakentaa moniarvoista yhteiskuntaa.

 • 5.5.2015 11:05
 • MINTTU NIKULA
Katja Lösönen
Kuvaaja: Katja Lösönen
"Irja Jukkanen ja nuori ystävä Saara Suojanen"

Huhtikuun 20.päivä Kokkolan Yhteisöklubi Sillalla järjestetään Ystävätoiminnan lyhytkurssi, eli kolmen tunnin pituinen pikaperehdytys Punaisen Ristin Ystävätoimintaan. Kurssi ei sido osallistujia mihinkään, mutta siitä saa hyvät valmiudet ystävänä toimimiseen, vapaaehtoisuuteen ja vuorovaikutustaitoihin. Kurssi on maksuton, siitä saa todistuksen ja siellä on kahvitarjoilu. Ilmottautumiset ennen kurssia Minttu Nikula, 0400442953 tai ystava.kokkola@gmail.com. Lisätietoja koulutusosiosta! Tervetuloa!

 • 27.3.2015 11:07
 • MINTTU NIKULA