Keräystoimintaa ympäri vuoden

Keräystoiminta 

Suomen Punainen Ristin katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla SPR auttaa luonnonmullistusten ja sotien uhreja ympäri maailmaa sekä äkillisten onnettomuuksien uhreja täällä kotimaassa.  Katastrofirahastoon kertyvät varat kerätään suurelta osin paikallisosastoissa kautta maan järjestettävissä vapaaehtoisvoimin toteutettavilla lipaskeräyksillä.

Tunnetuin katastrofirahaston vuosittaisista keräyksistä on ”Nälkäpäivä-keräys”. Se järjestetään syyskuussa ja siihen osallistuu noin 20 000 lipaskerääjää.  Jämsässäkin olemme saaneet joka vuosi liikkeelle yli 100 vapaaehtoista. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen ja niillä autetaan nopeasti siellä missä apua eniten tarvitaan.

Punainen Risti toimittaa avun tehokkaasti perille, sinne missä avun tarve on suurin. Katastrofirahaston keräyskulut ovat korkeintaan 15 %. Keräyskuluja ovat keräysvälineet ja liivit, keräysturvallisuus ja viestintä. Katastrofirahaston säännöt ja tiukka valvonta säätelevät lahjoitettujen rahojen käyttöä. Katastrofirahaston lahjoituksista noin 90 % saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Sinun tukesi on ensiarvoisen tärkeätä.

Lisätietoja: keräysjohtaja Jarmo Laaksonen puh 040 702 1146