Ystävätoiminta

Outi Pekkala
Kuvaaja: Outi Pekkala
"Ensimmäiset Ystäväkurssin käyneet Tyrnävällä."
Vapaaehtoisvälitys
 

Vapaaehtoisvälitys välittää SPR:n ystäväkurssin käyneitä ystäviä näitä tarvitseville. Lisäksi tarjotaan saattajapalvelua esimerkiksi lääkärissä tai asioilla käyntiä varten. Ystävätoiminnasta kiinnostuneille järjestetään ystäväkursseja muutaman kerran vuodessa. Ystävien keskinäiseen yhteydenpitoon osastossa toimii kuukausittain kokoontuva ystäväkerho.

Tyrnävän vapaaehtoisvälitys: Laura Linna  040 9313854 tai Maarit 0405930780. Ma-Pe

Voit myös lähestyä sähköpostilla tyrnava(ät)punainenristi.fi

Haluatko ystäväksi? Osallistu ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan peruskurssille!

Haluatko tuottaa hyvää mieltä? Jos vastauksesi on kyllä, osallistu nyt Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssille. Ystävätoiminnan peruskurssi antaa valmiudet toimia erilaisissa vapaaehtoisissa auttamistehtävissä, kuten ikäihmisen, nuoren, maahanmuuttajan tai muun yksinäisen henkilön vapaaehtoisena ystävänä.

Kurssilta saa perustiedot Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnasta, tuettavan kohtaamisesta ja ystävätoiminnan eri toimintamuodoista. Koulutus painottaa ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, omatoimista selviytymistä ja ihmisten auttamista erilaisissa elämäntilanteissa. Kurssilla käsiteltäviä aiheita: - Mitä vapaaehtoistoiminta on - Vapaaehtoistoiminnan käsitteet ja periaatteet - Punainen Risti – historia, periaatteet ja toimintamuodot - Ystävätoiminnan eri toimintamuodot ja pelisäännöt - Ystävätoiminta arjessa - Vuorovaikutus ja ihmisten kohtaaminen - Eri elämäntilanteissa olevien ihmisten tukeminen - Vapaaehtoisen rooli ja oikeudet - Vapaaehtoistoiminnan vastuut ja vakuutukset - Järjestön tuki vapaaehtoisille

Tervetuloa rohkeasti mukaan :)