Ensiapu- ja valmiustoiminta

Jenni Kytöharju
Kuvaaja: Jenni Kytöharju
"Fc Hakan veikkausliigan kotiottelu vuonna 2020"

Vuoden 2022 alusta Valkeakosken osaston ensiapu- ja valmiusryhmä on jaettu erillisiin ensiapuryhmään ja valmiusryhmään.

Ensiapuryhmä

Ensiapuryhmä harjoittelee ja kouluttautuu joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 18 joko Lähitorilla (Seurahuoneenkatu 4), muualla tai etänä. Ota yhteyttä ryhmän johtajaan (yhteystiedot alempana), jos haluat tulla mukaan tutustumaan!

Erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien ensiapupäivystykset kuuluvat myös ryhmän toimintaan. Ensiapupäivytyksiin voi osallistua harjoittelijana 16 vuotta täyttänyt EA1-kurssin suorittanut henkilö, joka on osoittanut tiedot ja taidot riittäväksi. Vastuullisena päivystäjänä voi toimia 18 vuotta täyttänyt, ensiapupäivystäjän peruskurssin suorittanut ja säännöllisesti taitojaan ylläpitävä päivystäjä.

Valmiusryhmä

Osastomme valmiusryhmä kuuluu Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun Etelä-Pirkanmaan paikallistoimikuntaan. Valmiusryhmä toimii hälytysryhmänä antaen apua viranomaisille katastrofi-, onnettomuus- ja katoamistapauksissa. Ryhmän toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaiken ikäiset ihmiset.

Osallistumme myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA) koulutuksiin. Lisätietoja saat valmiusryhmän johtajalta, yhteystiedot alempana.

Ryhmäilloissa harjoitellaan ja suunnitellaan toimintaa yhdessä monipuolisesti. Pidämme yllä osaamistamme ryhmäiltojen ja koulutusten avulla. Ryhmä kokoontuu joko Lähitorilla (Seurahuoneenkatu 4), muualla tai etänä, erillisen tiedon mukaan.

Ensiapupäivystykset

Oletko järjestämässä urheilukilpailuja, konserttia, toritapahtumaa tai mitä tahansa yleisötilaisuutta Valkeakosken alueella? Ota yhteyttä ensiapuryhmän johtajaan, joka arvioi yhdessä sinun kanssasi tilaisuuden riskitekijät ja tekee tapahtuman ensiapupäivystyksestä tarjouksen.

Päivystäjillämme on voimassa olevat EA2-kurssit ja ensiapupäivystyskurssi. Osastomme ja ensiapupäivystäjämme noudattavat Suomen Punaisen Ristin laatusuosituksia ryhmän harjoituksissa käymiseen ja omien tietojen ja taitojen ylläpitoon liittyen.

Päivystystilaus on hyvä tehdä vähintään 2-4 vk ennen tapahtumaa, jotta pystymme varmistamaan päivystykseen riittävän miehityksen ja varustuksen. Päivystyspyynnöt tehdään kirjallisesti sähköpostilla alla olevaan sähköpostiin. Ensiapupäivystyksestä tehdään aina kirjallinen sopimus.

Riskikartoitusta ja tarjouksen tekemistä varten tarvitsemme seuraavat tiedot: Tilaajan nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, laskutusosoite, tilaisuuden nimi ja laatu (esim. autourheilu, yleisötapahtuma, konsertti), tilaisuuden päivämäärät ja kellonajat, tilaisuuden sijainti ja tarkentavia tietoja kuten varsinaisen päivystysalueen laajuus, maaston ja sisätilojen haasteellisuus, tilaisuuden arvioitu henkilömäärä, erityiset vaarakohteet tai riskitekijät, ja päivystäjien ruokailu.

Hinnoittelumme perustuu valtakunnalliseen Suomen Punaisen Ristin päivystyskorvaussuositukseen. Päivystäjämme ovat vapaaehtoisia ja heille ei makseta palkkaa eikä palkkiota päivystämisestä. Ensiapupäivystyksistä peritty korvaus käytetään ensiapuryhmän toiminnan ylläpitämiseen, tarvikkeiden hankintaan sekä päivystäjien koulutukseen.

Järjestämme ryhmäiltoja voimassa olevien ohjeistusten mukaan joko etänä tai fyysisesti. Lisätietoja ryhmän tilanteesta antavat ensiapu- ja valmiustoiminnan ryhmänjohtajat.

Yhteystiedot

Ensiapuryhmän johtaja:
Pekka Taipalinen, 0400 237 159 / posti.ensiapu(at)gmail.com
Vararyhmänjohtaja: Niko Suokas

Valmiusryhmän vetäjä:
Jenni Kytöharju, 0503727605 / sprvlk.valmius(at)gmail.com

Jätäthän tarvittaessa soittopyynnön tekstiviestillä, jossa kerrot nimesi, puhelinnumerosi ja lyhyesti asiasi niin pyrimme soittamaan sinulle mahdollsimman pian uudestaan.