Ensiapu- ja ensihuoltoryhmä

Virpi Lindström
Kuvaaja: Virpi Lindström
"Ensiapuharjoituksia Aittaluodon toimitilamme edessä"

Porin osastossa toimii ensiapu- ja ensihuoltoryhmä, joka hoitaa päivystystoimintaa ja osallistuu erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Ryhmä ja sen jäsenet toimivat myös valmiusryhmänä.

Ryhmäilloissa järjestämme ensivastetasoisia harjoituksia, jotta toimintatavat ja ensiapuvälineistö tulisi tutuksi ryhmäläisille. Yhdessä kehitämme ja ylläpidämme ensiaputaitoja harjoitusten avulla, kuulemme ulkopuolisten asiantuntijoiden luentoja sekä teemme tutustumiskäyntejä kiinnostaviin ja innostaviin ensiaputoimintaan liittyviin kohteisiin. Ensiapuryhmä päivystää useissa eri tilaisuuksissa. 

Ensiaputoiminnassa ei tarvita aikaisempaa kokemusta. Tule heti mukaan ja tuo kaverisikin!
 

Mitä vapaaehtoisemme tekevät?

Vapaaehtoisemme toimivat ensiapupäivystäjinä, ensihuollossa ja valmiusryhmässä. Ensiapuryhmään tullessa ei tarvitse olla ensiapukursseja käytynä. Kurssit voi suorittaa kun siihen löytyy aikaa. Voit myös tulla mukaan ensihuoltotoimintaan, jos ensiapu tuntuu vieraalta. Ensihuoltotiimissä voit toimia ensiapuryhmän tukena suurissa tapahtumissa ja päivystyksissä sekä etsinnöissä tarjoamalla muonitus-, kirjaamis- ja kuljetusapua.

Porin osaston aktiivinen ensiapuryhmä kaipaa uusia päivystäjiä!  Toiminnan voit silti aloittaa hyvin myös niin, että et ole päivystäjänä. 

Haemme nyt aktiivisesti myös ensiapukouluttajaa pitämään vapaaehtoisena Porin osaston omia ensiapukursseja!

 

Miten mukaan?

Ensiapuryhmä kokoontuu osoitteessa Kuninkaanlahdenkatu 10, parittoman viikon maanantaina klo 17-19. Tarkista aika ja paikka kuitenkin ryhmän ohjelmasta, joka päivitetään myös tälle sivulle. Jos olet tulossa ensimmäistä kertaa, soita Virpille puh. 044 300 3618.

Yhteyshenkilönä on ensiapuryhmän johtaja ja osaston puheenjohtaja Virpi Lindström. 

Tervetuloa mukaan ensiaputoimintaan ja auttamaan apua tarvitsevia!