Yleiskokous 2023

På svenska

Tervetuloa vaikuttamaan yleiskokoukseen!

Suomen Punaisen Ristin yleiskokous kokoontuu kolmen vuoden välein päättämään Punaisen Ristin tulevaisuuden suunnasta ja järjestön korkeimmista luottamushenkilöistä. Yleiskokous järjestetään Joensuussa 10.–11.6.2023.

Joensuun yleiskokouksessa päätetään yhdessä seuraavasta toimintalinjauksesta vuosille 2024–2026 sekä valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja ja luottamushenkilöt hallitukseen ja valtuustoon.

Ilmoittautuminen yleiskokoukseen jatkuu 30.4. 2023 asti. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Osaston hallitus valitsee kokoukseen äänivaltaiset edustajansa, joiden määrä perustuu jäsenmaksun maksaneiden jäsenten määrään 31.12.2022. Yleiskokousviikonloppu kokoaa yhteen yli tuhat Suomen Punaisen Ristin aktiivia, niin vapaaehtoista kuin työntekijää.

Vaikuta toimintaan

Nyt on aika vaikuttaa! Suomen Punaisen Ristin hallitus kysyy kaikilta osastoilta ja piireiltä ehdotuksia ja kommentteja järjestömme toimintalinjauksen 2024–2026 ensimmäiseen luonnokseen sekä sääntöihin esitettäviin muutoksiin. Kuluvan kevään aikana hallitus laatii lopullisen esityksensä yleiskokoukselle kuultuaan jäsenten ja vapaaehtoisten huomioita ja toiveita.

Toimintalinjaus viitoittaa Suomen Punaisen Ristin toimintaa seuraaville vuosille. Se on tärkeä koko Suomen Punaisen Ristin yhteinen linjaus, joka määrittelee työmme keskeisimmät painopisteet.

Toimintalinjauksen kommentoinnin lisäksi voit vaikuttaa keväällä 2023

Ohjelmaa kaikille jäsenille

Yleiskokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki jäsenet – myös muut kuin osaston äänivaltaiset edustajat. Yleiskokouksen paikkana on Carelia-sali Itä-Suomen yliopistolla. Viikonloppuun sisältyy kiinnostavaa ohjelmaa kaikille, ja lauantai-illan kruunaa yhteinen iltajuhla Joensuun Ilosaaressa.

Savo-Karjalan piiri toimii kahden maakunnan alueella. Yhteensä 44 osastossa toimii reilut 1000 vapaaehtoista ja noin 5500 jäsentä.

– Yleiskokous on merkittävä vaikuttamisen paikka, mutta myös upea tilaisuus kohdata yhdessä suurella joukolla. Piirissämme kohtaavat savolainen lupsakkuus ja karjalainen iloisuus. Tavataan Joensuussa! toivottaa Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja.