Pertti Torstila

Otto-Ville Väätäinen
Kuvaaja: Otto-Ville Väätäinen

Pertti Torstila

Suurlähettiläs, UM:n entinen valtiosihteeri

syntymävuosi 1946

asuinpaikka: Helsinki

Ehdokkaana hallituksen puheenjohtajaksi

 


VASTAUKSET VAALITOIMIKUNNAN KYSYMYKSIIN:

 

1.  Millä tavalla Punaisen Ristin pitäisi nyt vaikuttaa yhteiskunnassa?

Suomen Punainen Risti osoitti yhteiskunnallisen vaikuttavuutensa Suomeen tulleiden lähes 40 000 turvapaikanhakijoiden vastaanotossa. Ilman meitä Suomi ei olisi selvinnyt pakolaistulvasta kunnialla. Korostan monipuolisen valmiutemme merkitystä parempaa Suomea rakennettaessa. Viestini kuuluu: enemmän inhimillisyyttä, suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden kunnioittamista tähän maahan.

2. Näetkö uhkia nyky-yhteiskunnassa Punaisen Ristin kannalta?

Kärjistyneet mielipiteet, vastakkainasettelu ja vihapuhe polarisoivat yhteiskuntaa. On entistä tärkeämpää olla rohkea, pitää kiinni Punaisen Ristin arvoista ja periaatteista. Punaisen Ristin aktivistien näyttämä esimerkki vie Suomea kohti parempaa huomista.

3. Minkälaista koko järjestöä hyödyttävää osaamista tai vahvuuksia toisit hallituksen työskentelyyn?

Olen kuluneiden kolmen vuoden aikana hallituksen puheenjohtajana kerännyt uutta pääomaa kotimaan kentän vahvuuksista. Kansainvälinen Punainen Risti oli diplomaatille tuttu jo kauan. Näillä taidoilla uskon hyödyttäväni järjestöämme myös edessä olevina vuosina.

4.  Paljonko voit käyttää aikaa tehtävään, johon olet ehdolla, ja mahdollistaako elämäntilanteesi ajankäytön myös arkena?

 Aloitin vuonna 2014 tuoreena eläkeläisenä, elämäntilanteessa, joka mahdollisti täyden ajankäytön myös arkena. Mikään ei tästä ole muuttunut ja kerätty oppi vain vahvistaa asetelmaa.