Ystäväpalvelu

Ystäväpalvelutoimintaa on ollut Mäntässä osaston perustamisesta lähtien eli vuodesta 1950. Normaalitilanteessa Punaisen Ristin ystävät käyvät vanhainkodeissa tapaamassa vanhuksia ja mahdollisuuksien mukaan ulkoilemassa heidän kanssaan. Normaalisti ystävät myös vierailevat sairaiden tai muuten yksinäisten ihmisten luona auttamassa, kuuntelemassa ja juttelemassa. Koronaepidemian vuoksi Punaisen Ristin ystävät pitävät vanhuksiin tällä hetkellä yhteyttä vain puhelimitse.

Ystävätyö on haastavaa, mutta myös erittäin antoisaa vapaaehtoistyötä. Ystävätoimintaan voit vapaaehtoisena osallistua oman aikasi ja kykyjesi mukaan niin usein kuin haluat.

Mikäli sinua kiinnostaa ystävänä toimiminen tai haluat itse ystävän tai läheisellesi ystävän, niin ota yhteyttä Riihikallioon puh. 03 4747 386 tai ystävätoiminnan yhdyshenkilöön Laila Leimaniin puh. 050 5542 956.

Takaisin työelämään II-hankkeen kautta voit myös palkkatuella tai muilla työvoimapoliittisilla tuilla tehdä arvokasta työtä yksinäisten ja vanhusten hyväksi.