Ystävätoiminta

Ystävätoimintaa on ollut Mäntässä osaston perustamisesta lähtien eli vuodesta 1950. Punaisen Ristin ystävät käyvät vanhainkodeissa tapaamassa vanhuksia ja mahdollisuuksien mukaan ulkoilemassa heidän kanssaan. Ystävät myös vierailevat yksinäisten ihmisten luona auttamassa, kuuntelemassa ja juttelemassa.

Ystävätyö on haastavaa, mutta myös erittäin antoisaa vapaaehtoistyötä. Ystävätoimintaan voit vapaaehtoisena osallistua oman aikasi ja kykyjesi mukaan niin usein kuin haluat. Punainen Risti kouluttaa kaikki ystävinä toimivat kolmen tunnin mittaisella ystäväkurssilla.

Mikäli sinua kiinnostaa ystävänä toimiminen tai haluat itse ystävän tai läheisellesi ystävän, ota yhteyttä ystävätoiminnan yhteyshenkilöön Maritta Wickströmiin, puh. 044 583 7552, tai Laila Leimaniin, puh. 050 5542 956 tai vapaaehtoiskeskus Riihikallion toimistoon, puh. 03 4747 386.

Takaisin työelämään III-hankkeen kautta voit myös palkkatuella tai muilla työvoimapoliittisilla tuilla tehdä arvokasta työtä yksinäisten ja vanhusten hyväksi.
 

Saat lisää tietoa ystävätoiminnasta sivulta punainenristi.fi/vapaaehtoiseksi/ystavatoiminta.

Haluatko mieluummin pitää yhteyttä ystävääsi nimettömänä verkon välityksellä? Silloin verkkoystävyys voi olla sinua varten. Tällaista on verkkoystävätoiminta -sivulla on esimerkki siitä, mitä verkkoystävänä toimiminen voi sisältää. Samalla sivulla on myös linkki, jonka kautta voit hakea itsellesi verkkoystävää, mikäli olet yksinäinen.