Ystävätoiminta

Anna-Kaisa Mannonen
Kuvaaja: Anna-Kaisa Mannonen
"50 v. juhla 28.10.2017"

YSTÄVÄTOIMINTA SAVONLINNASSA

 

Punaisen Ristin Savonlinnan osastossa on ollut ystävätoimintaa jo vuodesta 1968 lähtien. Silloin SPR:n paikallisosasto ja Savonlinnan Seurakunta aloittivat yhdessä ystävätoiminnan. Yhteistyö Savonlinna- Säämingin seurakunnan kanssa jatkuu edelleen. Ystävätoiminta on ollut koko toiminta-ajan aktiivista, ja vuosien myötä se on monipuolistunut. Yhteistyökumppaneiksi on tullut Linnala, Sosterin kotipalvelu, LC Savonlinna/ Sääminki.

Toiminnassamme on tällä hetkellä 35 vapaaehtoista ystävää. Ystävät kokoontuvat kerran kuussa maanantaisin klo 14 toimitiloissamme. Ilmoitus kokoontumisista ja aiheista on Itä-Savon yhdistystoimintapalstalla. Tiedot ystäväkerhon tapahtumista löydät myös ao. liitteestä.

Valitse sinulle sopiva auttamismuoto

Vapaaehtoisena ystävänä voit toimia vanhusten tai apua tarvitsevien luona laitoksissa, palvelulaitoksissa ja kodeissa. Ystävänä voit olla henkinen tuki, kuuntelija. Voit auttaa ulkoilussa, lukemisessa. Koulutusta saat ystäväkurssilla.

Ystävätoiminnassa voit myös osallistua auttamalla esim. erilaisissa vanhuksille järjestetyissä tapahtumissa tai avustaa esim. eläkeikäisten joulujuhlassa tai vaikkapa vohveleiden paistossa.

 

Ystävätoiminnan vapaaehtoiset osallistuvat myös SPR Savonlinnan osaston järjestämiin tapahtumiin ja valtakunnallisiin avustusoperaatioihin mm. nälkäpäiväkeräykseen.

Ystäville järjestetään tarpeen mukaan koulutusta Seurakunnan kanssa järjestettävät yhteiset virkistys/retkipäivät ovat jokavuotista tapahtumaa.

TULE MUKAAN toimintaan

ystävätoiminta: Mari Järvisalo, 040 9349 165

koti/laitosystävät: Eija Boman, 041 319 9461

Parhaiten Eijan tavoittaa ma-pe klo 12-16. Voit jättää viestin tai soittopyynnön mikäli et saa yhteyttä.